Web Analytics
HP Banner

ads:

  • GINSAVIT

Ginsavit


Denumire comună internaţională: Combinaţii

Forme de prezentare: Capsule moi


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Ginsavit este o combinaţie de multivitamine şi minerale cu ex­tract de ginseng. Ginseng este recunoscut ca întăritor al rezisten­ţei naturale a organismului uman.

Acesta îmbunătăţeşte funcţiile generale ale organismului şi creste capacitatea pentru munca fizică şi intelectuală.

Ginsavit este indicat pentru tratamentul deficitelor vitaminice şi minerale, la pacienţii ce urmează o dietă severă, la bătrâni, pentru înlăturarea oboselii şi stimularea activităţii fizice şi mentale şi în afecţiuni ce scad rezistenţa organismului.

Important de ştiut
Nu administraţi medicamentul fără a consulta mai întâi medicul dacă suferiţi de tulburări de coagulare a sângelui, diabet, hiper­tensiune arterială sau afecţiuni cardiace.
Administrarea corectă
Medicamentul se administrează oral conform indicaţiilor medi­cului. înghiţiţi fiecare capsulă cu un pahar mare de apă. Medica­mentul se poate administra cu sau fără alimente.
Dacă săriţi o doză - administraţi doza uitată imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi pes­te doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.
Cum păstrăm medicamentul

La temperatura camerei, ferit de lumină şi umezeală. Nu lăsaţi medicamentul la îndemâna copiilor.
Ce efecte adverse pot apare?
Dacă observaţi apariţia unor reacţii alergice la administrarea medicamentului (urticarie, dificultate la respiraţie, umflarea feţei, a buzelor, a limbii, a gâtului) încetaţi administrarea medicamen­tului şi anunţaţi imediat medicul.
Când nu se administrează?
Ginsavit nu se administrează în prezenţa următoarelor afecţiuni: hipervitaminoză A şi D, insuficienţă renală, tratament cu retinoizi, hipercalcemie, hipercalciurie, hiperfosfatemie, boala Addison, Boala Wilson, hemocromatoză, hemosideroză, anemie hemoliti- că. De asemenea nu se administrează persoanelor cunoscute cu alergie la oricare dintre componentele produsului.
Atenţionări speciale
Au fost raportate unele cazuri în care ginseng a provocat o scă­dere a glicemiei, de aceea administrarea la pacienţii diabetici tre­buie făcută cu precauţie.
Datorită efectelor stimulante ale ginseng medicamentul se va utiliza cu precauţie la pacienţii cu hipertensiune.
Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Informaţi medicul asupra altor tratamente urmate, în special dacă implică unul dintre următoarele produse:
•        produse care conţin cafeină - creşte probabilitatea reacţiilor adverse
•        medicamente cu acţiune nervos centrală - accentuează reac­ţiile adverse ale inhibitorilor de monoaminoxidază cum sunt cefaleea, tremorul şi mania
•        anticoagulante warfarinice (Sintrom, Trombostop) - poate po­tenţa acţiunea acestora
•        levodopa (Duodopa, Isicom, Sinemet) şi fenitoina (Phenhydan) - piridoxina poate să scadă concentraţia plasmatică a acestora
•        colchicina, acidul para-aminosalicilic şi ingestia de alcool etilic pentru mai mult de 2 săptămâni determină malabsorbţia vita­minei B12
•        uleiurile minerale pot să scadă absorbţia gastro-intestinală a vitaminelor Aşi D
•        vitamina D poate sa crească riscul de hipermagnezemie la paci­enţii dializaţi care utilizează antiacide conţinând magneziu
•        colestiramina poate sa scadă absorbţia intestinala a vitaminei D
•        hipercalcemia indusă de tiazide poate fi amplificata prin supli­mentarea cu calciu
•        sărurile de calciu scad biodisponibilitatea atenololului (Ate- nocor, Blocotenol, Hypoten), norfloxacinei (Epinor, Grenis) şi tetraciclinei şi pot să scadă efectele verapamilului (Cordamil, Isoptin, Verogalid)
•        absorbţia fierului poate fi scăzută prin administrarea concomi­tentă cu tetracicline, antiacide sau cimetidina; absorbţia poate fi crescută prin administrarea concomitentă de vitamina C în doze mai mari (200 mg)
•        sărurile de fier scad absorbţia levodopei, metildopei, penicila- minei, chinolonelor şi tetraciclinei, precum şi eficacitatea L-ti- roxinei.
Sarcina şi alăptarea
Nu se cunosc cu exactitate efectele medicamentului asupra sarcinii sau a alăptării. Nu se recomandă administrarea medica­mentului pe durata sarcinii sau a alăptării decât ia recomandarea medicului.
Doze recomandate
Adulţi
Se recomandă administrarea a 1-2 capsule pe zi.
Supradozare
Orice medicament administrat în exces poate provoca efecte adverse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.
Nu se cunosc simptomele supradozării cu Ginsavit.


Glempid vezi Amaryl
Glibendamid vezi Maninil

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

GINSAVIT

  • Product Code: GINSAVIT
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*


ads: