Web Analytics
HP Banner

ads:

  • GABAGAMMA

Gabagamma


Denumire comună internaţională: Gabapentinum

Alte denumiri comerciale: Gabalept, Gabapentin, Gabaran, Gaboton, Gordius, Neurontin

Forme de prezentare: Capsule, Comprimate filmate


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Gabapentin se poate utiliza în asociaţie cu alte medicamente pentru tratamentul convulsiilor parţiale (un tip de convulsii cu simptome limitate). Poate fi utilizat chiar dacă acestea devin ge­neralizate în timp şi se manifestă prin pierderea cunoştinţei.


De asemenea se mai poate utiliza pentru ameliorarea nevralgiei postherpetice - durere de origine nervoasă cu caracter de arsură ce persistă uneori luni sau chiar ani de zile .după un episod de zona zoster.


Important de ştiut
Dacă luaţi gabapentin pentru controlul convulsiilor, este impor­tantă administrarea regulată a acestuia, conform prescripţiei me­dicului, chiar şi în absenţa simptomelor. Este importantă adminis­trarea medicamentului pentru prevenirea apariţiei convulsiilor.
Administrarea corectă
Medicamentul se administrează oral, conform instrucţiunilor medicului. Luaţi fiecare capsulă sau comprimat cu un pahar mare cu apă. Se poate administra cu sau fără alimente. Nu încetaţi administrarea fără a anunţa mai întâi medicul.
Dacă săriţi o doză - luaţi doza uitată imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu admi­nistraţi o doză dublă de medicament.
Cum păstrăm medicamentul

La temperatura camerei, ferit de căldură şi umezeală excesive.
Ce efecte adverse pot apare?
Dacă observaţi apariţia unei reacţii alergice la administrarea medicamentul (urticarie, dificultate la respiraţie, umflarea feţei, a buzelor, a limbii, a gâtului), încetaţi administrarea medicamentu­lui şi anunţaţi imediat medicul.
Dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse severe la copiii cu vârsta între 3 şi 12 ani, anunţaţi imediat medicul:
•        labilitate emoţională (anxietate, tulburări de comportament, plâns facil, depresie, impulsivitate, modificări rapide ale dispo­ziţiei, reacţii exagerate sau nemotivat de emotive)
•        ostilitate (comportament agresiv, suspiciozitate, neîncredere)
•        nelinişte, hiperactivitate
•        amnezie (pierderea memoriei)
•        tulburări ale gândirii (tulburări de concentrare, modificarea performanţei şcolare)
Continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin severe: ameţeli, tulburări de coordonare, letargie; tulburări de ve­dere sau diplopie (vedere dublă); mişcări neregulate ale ochilor; greaţă, vărsături; tremor.
Când nu se administrează?
Gabapentin nu se administrează persoanelor cunoscute cu aler­gie la medicament.
Atenţionări speciale
Inainte de a lua medicamentul informaţi medicul asupra istori­cului dumneavoastră medical, în special asupra prezenţei afecţi­unilor hepatice sau renale. Pot fi necesare ajustări ale dozelor sau monitorizarea atentă a tratamentului în prezenţa acestor afecţi­uni.
Medicamentul poate provoca efecte adverse ce afectează capa­citatea de judecată sau de reacţie. Aveţi grijă la efectuarea activi­tăţilor cu risc sau care necesită atenţie sporită cum ar fi condusul autovehiculelor.
Evitaţi consumul de alcool pe durata tratamentului. Alcoolul poate creşte riscul apariţiei unor efecte adverse ale medicamentului.
Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Antiacidele pot reduce absorbţia gabapentinului. Nu adminis­traţi medicamentul la un interval mai mic de 2 ore după o doză de antiacid.
Gabapentinul poate creşte efectele altor medicamente ce pro­voacă letargie, inclusiv antidepresivele, alcoolul, antihistaminicele, sedativele (pentru tratamentul insomniei), calmante ale dure­rii, anxiolitice sau relaxante musculare.
Sarcina şi alăptarea
Nu se cunosc cu exactitate efectele medicamentului asupra sarcinii. Nu administraţi medicamentul pe durata sarcinii fără a consulta mai întâi medicul.
Gabapentin trece în laptele matern. Nu administraţi medica­mentul pe durata alăptării decât la recomandarea medicului.
Doze recomandate
Epilepsie
Adulţi şi copii peste 12 ani

Doza iniţială recomandată este de 300 mg de 3 ori/zi. Apoi se poate creşte doza până la 900-1800 mg/zi administrată în trei pri­ze.
Copii între 3 şi 12 ani
Doza se va calcula în funcţie de greutatea corporală. Doza uzu­ală iniţială este de 10-15 mg/kg corp/zi. Se poate creşte apoi doza la 40 mg/kg corp. Doza totală zilnică se administrează de obicei în trei prize.
Nevralgie postherpetică
De obicei se recomandă administrarea a 300 mg în prima zi, apoi două doză de 300 mg în ziua a doua şi trei doze de 300 mg în cea de-a treia zi. La nevoie, medicul poate creşte doza până la 1800 mg pe zi.
Supradozare
Orice medicament administrat în exces poate provoca efecte adverse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.
Simptomele supradozării cu gabapentin pot include: diplopie (vedere dublă), letargie, vorbire greoaie, diaree, tulburări de co­ordonare a mişcărilor, dificultate la respiraţie.
Gabalept vezi Gabagamma
Gabapentin vezi Gabagamma

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

GABAGAMMA

  • Product Code: GABAGAMMA
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*


ads: