Web Analytics
HP Banner

Ads: Listen on Spotify

  • Scleroza multipla si tulburarile de mobilitate

Tulburari de mobilitate in Scleroza Multipla


(SM=Scleroza Multipla)

70% din persoanele cu scleroză multiplă (SM) care au dificultăţi de mers consideră acest aspect ca fiind cea mai mare povară cu care trebuie să se confrunte ca parte a bolii.

Pentru  fiecare dintre noi „mobilitatea" are sensuri diferite. Unii o definesc ca fiind capacitatea de a alerga pe distanţe lungi sau cea de a face drumeţii.


Alţii, ca fiind posibilitatea de a merge, a putea desfăşura activităţile zilnice. Indiferent de ce semnificaţie are mobilitatea pentru fiecare persoană, capacitatea de a te deplasa dintr-un punct A într-un punct B este un lucru important pentru noi toţi.

Problemele de mobilitate pot să apară oricând şi pot afecta în multe moduri persoanele care suferă de SM. Impactul problemelor de mobilitate în scleroza multiplă poate fi redus cu ajutorul echipei medicale


SM afectează persoanele în moduri diferite. De aceea, cu cât medicul, asistenta sau fizioterapeutul înţeleg mai bine simptomele, cu atât alegerea tratamentului optim şi a ceior mai bune îngrijiri va fi mai uşoară. Este indicat să descrieţi echipei medicale modul în care este afectată mobilitatea în cadrul activităţilor cotidiene.


Mobilitatea poate fi influenţată de un singur simptom sau de o asociere de simptome şi deficite, cauzate de SM. Acestea pot fi oboseala, modificări ale vederii şi probleme vizuale, spasme musculare şi spasticitate, slăbiciune musculară, afectarea echilibrului şi ameţeli, tremor, modificări ale sensibilităţii şi durerii. Simptomele SM sunt imprevizibile. Ele variază foarte mult de la persoană la persoană, de la uşoare la severe, pot apărea şi dispărea. Este puţin probabil să se dezvolte toate simptomele evocate mai sus, dar este posibil să fie prezente cel puţin unele dintre ele la un moment dat.

Pentru a determina impactul SM este utilizată o gamă largă de teste şi de sisteme de evaluare, ale căror scoruri pot aprecia gradul de mobilitate sau modul în care se realizează activităţile zilnice. Scorurile pot fi bazate pe simptome, performanţa obţinută în urma desfăşurării testelor sau prin răspunsurile date la întrebări. Aceste evaluări pot fi utilizate de către medic pentru a putea recomanda tratamentul potrivit.

Repetarea testelor în mod regulat poate ajuta la urmărirea modificărilor gradului de mobilitate şi a altor aspecte legate de calitatea vieţii de-a lungul timpului. Asociaţiile de pacienţi, reţelele sociale şi site-urile specializate pot ajuta pacienţii să facă faţă problemelor de mobilitate.

SM poate avea impact şi asupra vieţii sociale şi de familie. Asociaţiile de pacienţi dau posibilitatea unui număr important dintre pacienţii cu SM de a-şi împărtăşi experienţele. Facebook, Twitter şi blogurile sunt, în acest sens, populare.


Impactul Sclerozei Multiple

UN STUDIU EFECTUAT ÎN 6 ŢĂRI A RELEVAT MODUL ÎN CARE SCLEROZA MULTIPLĂ AFECTEAZĂ MOBILITATEA Şl ACTIVITĂŢILE COTIDIENE


Pacienţi cu SM din Canada, Franţa, Germania, Spania, Suedia şi Marea Britanie au fost întrebaţi, în cadrul unui studiu efectuat în luna iunie 2010, despre modul în care SM le-a afectat mobilitatea şi impactul bolii asupra activităţilor cotidiene. Potrivit concluziilor studiului, pierderea mobilităţii a fost raportată ca fiind semnificativă pentru 76% din pacienţi. 45% din ei s-au confruntat cu probleme de mobilitate încă din prima tună după diagnosticare, iar 31% au spus că SM le-a afectat semnificativ munca. Majoritatea pacienţilor (71%) au spus că s-au adresat unui medic sau unui neurolog specializat în SM pentru primele probleme de mobilitate resimtite.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

Scleroza multipla si tulburarile de mobilitate

  • Product Code: Scleroza multipla
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


Related Products

Mişcare sau infarct?

Mişcare sau infarct?

Mişcare sau infarct? Activitatea fizică moderată reduce riscul de infarct miocardic cu 60% &nbs..

0.00€

DISTONIA MUSCULARA

DISTONIA MUSCULARA

DISTONIA MUSCULARADistonie musculară, căci despre ea era vorba, este o boală rară, insuficient cunos..

0.00€

Hernia de disc lombară

Hernia de disc lombară

Hernia de disc lombară              ..

0.00€

HP Banner

Ads: Listen on Spotify