Web Analytics
HP Banner
  • MEDOCEF

MedocefDenumire comună internaţională: Cefoperazonum
Alte denumiri comerciale: Cefozon, Lyzone 

Forme de prezentare: Pulbere pentru soluţie injectabilă


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Medocef este un antibiotic din clasa cefalosporinelor indicat  în tratamentul infecţiilor bacteriene respiratorii, genito-urinare,  intra-abdominale sau cutanate cu germeni sensibili (ex. pneumococ, stafilococ auriu, streptococ de grup A beta-hemolitic, haemophilus, influenzae, piocianic, enterococ, klebsiella, escherichia coli, gonococ).


Important de ştiut
Evitaţi consumul de alcool sau preparate pe bază de alcool (ex. sirop de tuse, tonic, elixir) în timpul tratamentului şi 72 ore după administrarea ultimei doze de Medocef. Pot apare crampe abdo­minale, greaţă, vărsături, dureri de cap, ameţeli, dificultăţi respi­ratorii, transpiraţii la circa 15-30 minute de la consumarea băuturii alcoolice.
Administrarea corectă
Administraţi medicamentul pe cale injectabilă la intervale de 8 sau 12 ore.Respectaţi procedura de administrare intramusculară, respectiv intravenoasă.Urmaţi întocmai prescripţia, la intervalele de timp recomandate de medic şi solicitaţi lămuriri suplimentare medicului sau farma­cistului dacă aveţi neclarităţi.
Dacă săriţi o doză-luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu luaţi 2 doze odată.
Cum păstrăm medicamentul

In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi flacoanele expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.
Ce efecte adverse pot apare?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse:
• reacţii alergice (probleme respiratorii, tumefacţii ale buzelor, limbii sau feţei, urticarie) dureri toracice febră, frisoane, tuse urinări dificile sau dureroase, scăderea fluxului urinar vezicule şi descuamări ale pielii dureri articulare îngălbenirea ochilor şi pielii sângerări neobişnuite crampe abdominale severe scaune diareice apoase, severe, uneori cu sânge scaune negre ca păcura convulsii.
In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medicul imediat ce va fi posibil: dureri de stomac, diaree uşoară, lipsa pof­tei de mâncare, greaţă, vărsături, ulceraţii, dureri sau pete albe în gură, dureri de cap, secreţii vaginale anormale, roşeaţă, tumefac- ţie, durere la locul injectării.
Când nu se administrează?
Nu se administrează în caz de alergie cunoscută la substanţa activă sau afecţiuni hepatice severe.
Atenţionări speciale
Inaintea începerii tratamentului informaţi medicul dacă aveţi afecţiuni hepatice sau renale, afecţiuni ce predispun la sângerare sau istoric de afecţiuni gastrointestinale (în special enterocolită la administrarea de antibiotice) întrucât poate fi necesară ajustarea dozelor sau reconsiderarea tratamentului.
Administraţi cu precauţie în caz de boli hepatice sau obstrucţie biliară.


Luaţi medicamentul exact cum v-a fost prescris de medic pen­tru a obţine maximul de beneficii.Medicamentul acţionează mai bine dacă prezintă nivele con­stante în sânge şi urină de aceea luaţi dozele la intervale egale de timp, zi şi noapte, fără a omite doze.Pentru a elimina complet infecţia continuaţi tratamentul până la terminarea prescripţiei, chiar dacă începeţi să vă simţiţi bine după câteva zile.


Oprirea prea devreme a tratamentului permite selectarea bac­teriilor rezistente şi multiplicarea lor mai departe.
Trataţi cu seriozitate infecţiile cu streptococ deoarece acestea pot da probleme severe de inimă sau rinichi dacă nu sunt tratate corect.
Anunţaţi medicul dacă simptomatologia dumneavoastră per­sistă sau se agravează sub tratament.


Utilizarea prelungită sau repetată a antibioticelor favorizează infecţiile cavităţii bucale sau vaginului cu Candida. Mergeţi la doctor dacă observaţi depozite albicioase la nivelul gurii sau se­creţii vaginale modificate.
La unele persoane pot apare scaune diareice după administra­rea medicamentului. Nu trataţi cu medicamente diareea severă deoarece puteţi înrăutăţi sau prelungi situaţia.

Pentru diareea uşoară puteţi lua preparate cu caolin dar ar fi recomandat să dis­cutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua vreun medica­ment.
Medocef poate influenţa rezultatele unor teste urinare pentru măsurarea glucozei de aceea.informaţi medicul înainte de a mo­difica dozele de antidiabetice.
Siguranţa şi eficacitatea administrării la copii nu au fost stabi­lite.
Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Inainte de începerea tratamentului anunţaţi medicul dacă luaţi vreunul din următoarele medicamente:
•        carbenicilină
•        ticarcilină (Timentin)
•        anticoagulante warfarinice (Trombostop, Sintrom)
•        heparină (Heparin, Lasonil, Lioton)
•        trombolitice
•        dipiridamol
•        pentoxifilină (Agapurin, Angiopent, Trental)
•        acid valproic (Convulex, Depakine, Orfiril).
Sarcina şi alăptarea
Nu au fost efectuate studii adecvate legate de administrarea medicamentului la femeile însărcinate dar testele pe animale nu au raportat malformaţii sau alte probleme la făt.Dacă sunteţi însărcinată consultaţi mai întâi medicul înainte de a lua Medocef.
Medocef poate trece în cantităţi mici în laptele matern, fără a induce aparent efecte negative la sugar.
Doze recomandate
Tratamentul infecţiilor bacteriene sensibile
Adulţi

Doza de Medocef poate varia în funcţie de severitatea infecţiei, putând ajunge la 1-6 g administrate intramuscular sau intravenos la fiecare 12 ore sau 2-4 g la fiecare 8 ore. Se recomandă a nu de­păşi doza de 4 g pe zi la cei cu boli de ficat sau obstrucţie biliară.
Supradozare
Intrucât nu există date privind supradozarea, anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi această situaţie.

Medodav vezi Augmentin Medodav Forte vezi Augmentin Medodor vezi Cefaclor Medoflucon Vezi Fluconazol Medostatin vezi Lovastatin

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

MEDOCEF

  • Product Code: MEDOCEF
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*