Web Analytics
HP Banner

ads:

  • Refluxul esofagian la copiii mici

Refluxul esofagian la copiii mici


• La patru luni, 50% dintre bebeluşi au un reflux gastro-esofagian, dar nu toţi suferă de această afecţiune. Trebuie făcută diferenţa între regurgitaţii normale şi refluxul patologic •


• De ce apare refluxul aşa de frecvent la bebeluşi?
înaintea vârstei de 6 luni, sfincterul situat la baza esofagului nu e încă suficient de tonic pentru a-şi îndeplini perfect rolul. Adică nu se contractă suficient pentru a împiedica o parte din conţinutul stomacului să reurce în esofag. Alimentaţia, esenţialmente lichidă şi poziţia aproape permanent culcată a bebeluşilor nu sunt deloc convenabile.


• Regurgitarea este dureroasă?
în majoritatea cazurilor, regurgitarea este fiziologică (normală) şi nu le produce decât părinţilor un efort în plus la spălat. Bebeluşii, în schimb, n-au nicio problemă. Nu par deloc deranjaţi de aceste vărsături şi continuă să zâmbească, chiar şi în timp ce sunt şterşi insistent. De altfel, anglosaxonii vorbesc de “happy spitters” (împroşcare veselă).


• Ce trebuie făcut în caz de reflux prea frecvent?
Dacă sunt prea frecvente, vărsăturile pot irita mucoasa esofagiană şi pot evolua spre un reflux patologic. De aceea este mai bine ca numărul lor să fie redus. Prioritatea: asiguraţi-vă că bebeluşul nu mănâncă prea mult. Când plânsetele sunt puse - în mod greşit - pe seama foamei, alăptarea repetată poate aduce după sine un “preaplin” stomacal şi regurgitări. în primele săptămâni, alăptarea se face “la comandă”, bebeluşii reclamând-o cam din două în două ore, după care, cu timpul, se răreşte.


Cu biberonul, la fel, adaptarea e progresivă. Un sugar de 2 luni bea circa 5 biberoane de 120 ml. La 3 luni - 5 biberoane de 150 ml, iar la 5 luni, în caz de probleme, e bine să treacă la un lapte îngroşat, “specific regurgitării”, dar numai cu avizul medicilor.


Trebuie ajutaţi să râgâie?
Este util să râgâie, o dată, în timpul suptului sau după, dar unii bebeluşi râgâie foarte puţin şi nu sunt deloc deranjaţi din această cauză. Este util, de asemenea, ca după ce mănanca sa fie tinuti in pozitie verticala sau intr un sezlong (scaun de panza)care să le respecte curbura spatelui.

Dar dacă le e somn, nu trebuie să ezitaţi să-i culcaţi. Atenţie, regurgitările nu sunt în niciun caz o contraindicaţie la culcatul întinşi complet pe spate. Şi niciun studiu n-a dovedit, până acum, utilitatea ridicării uşoare a capului patului.


• Când să ne facem griji?
Refluxurile devin problematice când bebeluşul plânge în timp ce suge (sânul sau biberonul), se propteşte pe spate şi se opreşte din supt. Aceste semne de inconfort pot produce bănuiala că ar fi vorba de o esofagită: aciditatea refluxului a produs o inflamare a pereţilor esofagului, provocând dureri.

Problema poate deveni supărătoare şi poate perturba creşterea în greutate. Pentru a evita agravarea, măsurile recomandate pentru limitarea regurgitărilor trebuie completate cu un tratament medical.


• Se prescriu prea multe medicamente împotriva refluxului la bebeluşi?
Inhibitorii pompei cu protoni nu sunt periculoşi şi dau rezultate bune în cazul refluxurilor patologice confirmate. Doar că autorizarea punerii lor în vânzare prevede că n-ar trebui prescrişi decât împotriva esofagitelor erozive (inflamaţii ale esofagului), adică după efectuarea unei endoscopii, la copiii de peste 1 an. Cum acest examen rămâne invaziv şi pentru că se efectuează adeseori sub anestezie generală, medicii îl evită


• Cum se folosesc corect tratamentele disponibile?
Inhibitorii pompei cu protoni trebuie să-nceapă să dea rezultate1 după 3-4 zile. Dacă este cazul, medicul prelungeşte tratamentul pe o durată maxima de 6-8 saptamani dupa care dozele sunt diminuate progresiv vreme de o săptămână, până la întreruperea completă.


Dacă nu aduc nicio îmbunătăţire, nu trebuie insistat, fiind vorba, probabil, de o alergie la proteinele din laptele de vacă.Şi dacă toate examenele sunt normale, trebuie evocată, la fel ca şi la adulţi, o sensibilitate peste medie la aciditate.Administrarea unui pansament digestiv (de tip esomeprazol, la plicuri) este utilă, aşteptând trecerea la o alimentaţie solidă şi la o poziţie verticală.
  

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

Refluxul esofagian la copiii mici

  • Product Code: reflux
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


Related Products

Copiii hiperactivi

Copiii hiperactivi

Copiii hiperactivi• Tulburările de atenţie ale copiilor, însoţite sau nu de un comportament hiperact..

0.00€

Cresterea copiilor

Cresterea copiilor

Familia, un sistem dinamic!    Sa ne imaginăm o plantă în grădină. Un sistem ecologic, nu?..

0.00€

Vaccinuri - Imunizarea copiilor

Vaccinuri - Imunizarea copiilor

Alegere sau obligaţie?Imunizarea copiilor în primii doi ani de la naştere este mai eficientă şi poat..

0.00€

Refluxul Gastroesofagian

Refluxul Gastroesofagian

REFLUXUL GASTROESOFAGIAN"Fara un regim alimentar adecvat; tratamentul bolii de reflux gastroesofagia..

0.00€

Ulcerul gastroduodenal

Ulcerul gastroduodenal

Ulcerul gastroduodenal• Soseşte la braţ cu toamna şi ne taie pofta de viaţă, cu arsuri şi dureri la ..

0.00€

baner psoriazis

nota*


ads: