Web Analytics
HP Banner

Ads: Listen on Spotify

  • SERMION

Sermion


Denumire comună internaţională: Nicergolinum
Alte denumiri comerciale: Nicergolina, Nicerium, Nilogrin, Sinergolin
Forme de prezentare: Comprimate filmate, Drajeuri, Capsule elibera­re modificată, Liofilizat pentru soluţie injectabilă

Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Principalul efect al acestui medicament constă în dilatarea vase­lor de sânge periferice. De aceea este indicat în tratamentul tul­burărilor de irigare a creierului (ex. arterioscleroză cerebrală, atac cerebral) sau mâinilor şi picioarelor (ex. arteriopatie obliterantă, sindrom Raynaud, insuficienţă circulatorie periferică). Poate fi uti­lizat de asemenea în asociere cu alte medicamente pentru redu­cerea valorilor mari ale tensiunii arteriale.

Important de ştiut
In general în doze terapeutice Sermion nu modifică tensiunea arterială. Totuşi la hipertensivi acesta poate reduce abrupt valo­rile tensionale la începutul tratamentului, mai ales după adminis­trarea injectabilă.
Administrarea corectă
Luaţi drajeurile, comprimatele sau capsulele pe cale orală de 3 ori pe zi sau conform prescripţiei, preferabil în fiecare zi la ace­leaşi ore. Administraţi medicamentul între mese pentru a-i creşte absorbţia.
înghiţiţi tabletele întregi cu un pahar mare de apă, fără a le mes­teca, diviza sau zdrobi.
Urmaţi întocmai prescripţia şi solicitaţi lămuriri suplimentare medicului sau farmacistului dacă aveţi neclarităţi.
Dacă săriţi o doză -luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi. To­tuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu luaţi 2 doze odată.
Cum păstrăm medicamentul? In ambalajul original, bine închis şi fe­rit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura camerei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi tabletele expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.
Ce efecte adverse pot apare?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia reacţiilor alergice: probleme respira­torii, tumefacţii ale buzelor, limbii sau feţei, urticarie.
In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medicul imediat ce va fi posibil: hipotensiune arterială, vertij (ameţeli se­vere), dureri de stomac, oboseală, somnolenţă, insomnii, senzaţie de căldură şi roşeaţă cutanată.
Când nu se administrează?
Nu se administrează în caz de alergie cunoscută la substanţa activă, hemoragii active, infarct miocardic recent, colaps iminent, bradicardie severă (bătăi cardiace foarte lente).
Atenţionări speciale
Inaintea începerii tratamentului informaţi medicul dacă aveţi boli de rinichi, insuficienţă cardiacă, hipertensiune arterială, arit­mii cardiace, infarct miocardic recent, hemoragii active.
Luaţi medicamentul exact cum v-a fost prescris de medic pen­tru a obţine maximul de beneficii. Ca să nu omiteţi doze încercaţi să luaţi medicamentul în fiecare zi la aceleaşi ore. Nu creşteţi do­zele şi nu întrerupeţi fără aprobarea medicului.
Prezentaţi-vă la toate programările stabilite de medic în vede­rea monitorizării tratamentului.
Deoarece după injectarea medicamentului tensiunea arteria­lă poate scădea semnificativ, rămâneţi în repaus câteva minute după administrare.
Evitaţi şofatul şi manipularea utilajelor cu risc după adminis­trarea medicamentului întrucât acesta vă poate da ameţeli. De asemenea evitaţi consumul de alcool sau folosirea altor medica­mente ce v-ar putea accentua ameţelile. Ridicaţi-vă lent din pat sau de pe scaun.
Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Inainte de începerea tratamentului anunţaţi medicul dacă luaţi vreunul din următoarele medicamente:
•        medicamente antihipertensive
•        diuretice
•        anticoagulante orale: acenocumarol (Trombostop, Sintrom).
Sarcina şi alăptarea
Acest medicament poate fi administrat în sarcină doar dacă este absolut necesar. Discutaţi riscurile şi beneficiile cu medicul dum­neavoastră.
Nu se cunoaşte dacă medicamentul poate trece în laptele ma­tern afectând sugarul, de aceea consultaţi medicul înainte de a alăpta.
Doze recomandate
Administrarea, durata tratamentului şi calea de administrare se stabilesc în funcţie de severitatea afecţiunii tratate. în unele ca­zuri se preferă începerea tratamentului pe cale injectabilă şi apoi continuarea pe termen lung cu tratamentul oral.
•        Drajeuri, comprimate filmate, capsule cu eliberare prelungită

Uzual se administrează 5-10 mg de 3 ori pe zi, la intervale de 8
ore.
•        Injectabil IM, IV sau intraarterial
Dacă se preferă forma injectabilă intramusculară se pot admi­nistra 2-4 mg de 2 ori pe zi.
în perfuzie venoasă se pot amesteca 4-8 mg în 100 mL de ser fiziologic sau glucoză. Această doză se poate repeta de mai multe ori pe zi.
In administrarea intraarterială se mixează 4 mg cu 10 mL de ser fiziologic şi se injectează în cel puţin 2 minute.
Supradozare
Nu au fost semnalate simptomele supradozării totuşi anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi această situaţie.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

SERMION

  • Product Code: SERMION
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


HP Banner

Ads: Listen on Spotify