Web Analytics
HP Banner

ads:

  • RIVOTRIL

Rivotril


Denumire comună internaţională: Clonazepamum
Forme de prezentare: Comprimate

Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Rivotril face parte din clasa benzodiazepinelor. Este indicat în tratamentul anumitor tipuri de convulsii, epilepsiei şi tulburării de panică (caracterizată prin atacuri neanunţate de panică cople­şitoare însoţite de teama de revenire a lor).

Important de ştiut
Administrarea pe perioade lungi de timp sau în doze mari poate da dependenţă şi toleranţă (fiind necesare doze mai mari de Rivo­tril pentru a obţine efectele iniţiale). Nu creşteţi dozele fără aprobarea medicului şi nici nu întrerupeţi brusc tratamentul întrucât pot apare simptome ale sevrajului cu tulburări de gândire sau de comportament, anxietate, depresie, pierderea contactului cu re­alitatea, halucinaţii, insomnii, dureri de stomac, tremor, convulsii. Dacă doriţi oprirea tratamentului consultaţi medicul pentru a vă asista în reducerea treptată a dozelor.
Administrarea corectă
Administraţi medicamentul pe cale orală de 2-3 ori pe zi sau conform prescripţiei, preferabil în fiecare zi la aceleaşi ore, în tim­pul mesei sau pe stomacul gol.
Dacă săriţi o doză -şi a trecut mai puţin de 60 min de la ora normală de administrare, luaţi imediat doza. Totuşi, dacă a trecut mai mult de o oră săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu luaţi 2 doze odată.
Cum păstrăm medicamentul? In ambalajul original, bine închis şi fe­rit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura camerei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi tabletele expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.
Ce efecte adverse pot apare?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse:
•        reacţii alergice (probleme respiratorii, tumefacţii ale buzelor, limbii sau feţei, urticarie)
•        pierderi de memorie, comportament agresiv sau anormal, ha­lucinaţii, ostilitate, tentative de suicid
•        dificultăţi respiratorii
•        tremor.
In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medicul imediat ce va fi posibil: enurezis (urinări în timpul somnului), som­nolenţă, nesiguranţă la mers, mişcări grosolane, confuzie, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare, salivaţie excesivă, oboseală in­explicabilă.
Când nu se administrează?
Nu se administrează în caz de alergie cunoscută la substanţa activă, tulburări de comportament severe, boli de ficat severe, glaucom acut, tratament cu oxybat (Xyrem).
Atenţionări speciale
Inaintea începerii tratamentului informaţi medicul dacă aveţi boli de ficat sau rinichi, porfirie, glaucom, bronşită cronică, BPOC (boală pulmonară obstructivă cronică), emfizem pulmonar, miastenia gravis, depresie, tentative de suicid sau consumaţi alcool şi alte substanţe ce dau dependenţă.
Luaţi medicamentul exact cum v-a fost prescris de medic pentru a obţine maximul de beneficii. Ca să nu omiteţi doze încercaţi să luaţi medicamentul în fiecare zi la aceleaşi ore.

Nu creşteţi dozele şi nu întrerupeţi fără aprobarea medicului. Pot fi necesare câteva zile sau săptămâni până la observarea efectelor. Continuaţi să lu­aţi medicamentul chiar dacă vă simţiţi bine.Prezentaţi-vă la toate programările stabilite de medicîn vederea evaluării stării dumneavoastră generale şi efectuării de analize.


Acest medicament vă poate afecta gândirea şi vă poate da ame­ţeli, dureri de cap sau dificultăţi de coordonare. Evitaţi şofatul, manipularea utilajelor cu risc şi activităţile ce necesită atenţie sporită până la epuizarea efectului. De asemenea evitaţi consu­mul de alcool sau folosirea altor medicamente ce v-ar putea ac­centua ameţelile, exerciţiile fizice solicitante, mediile cu tempera­tură ridicată, deshidratarea.

Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Inainte de începerea tratamentului anunţaţi medicul dacă luaţi vreunul din următoarele medicamente:
•        oxybat (Xyrem)
•        acid valproic (Convulex, Orfiril, Depakine, Petilin)
•        carbamazepină (Carbavim, Carbepsil, Finlepsin, Neurotop, Ta- ver, Tegretol)
•        clozapin (Leponex)
•        antidepresive
•        tranchilizante majore
•        sedative
•        barbiturice:fenobarbital
•        antifungice: fluconazol (Diflazon, Diflucan, Mycomax, My- cosyst)
•        disulfiram (Antalcol)
•        omeprazol (Helicid, Losec, Nexium, Omeran, Ornez)
•        rifampicină (Sinerdol).
Sarcina şi alăptarea
Dacă sunteţi gravidă sau doriţi să rămâneţi însărcinată informaţi imediat medicul.
Administrarea Rivotrilului în timpul sarcinii este riscantă: în pri­mul trimestru există risc pentru apariţia malformaţiilor fetale iar în ultimul  risc de sevraj după naştere.
Medicamentul poate trece în laptele matern de aceea se reco­mandă a nu se alăpta în timpul tratamentului.

Doze recomandate
Convulsii, epilepsie
Adulţi

Doza iniţială nu trebuie să depăşească 1,5 mg pe zi, divizată în 3 prize. Medicul poate creşte doza zilnică cu câte 0,5-1 mg la fiecare 3 zile până la controlarea convulsiilor sau apariţia efectelor adver­se. Doza maximă recomandată este de 20 mg pe zi.
Copii cu vârsta sub 10 ani sau greutatea sub 30 kg
Doza zilnică recomandată este de 0,01-0,03 mg/kg (nu mai mult de 0,05 mg/kg) în 2-3 prize. Se poate creşte doza cu câte 0,25-0,5 mg la fiecare 3 zile până la controlarea convulsiilor sau apariţia efectelor adverse. Dacă doza zilnică nu poate fi divizată în 3 prize egale, doza mai mare se administrează seara înainte de culcare. Doza de întreţinere maximă este de 0,1-0,2 mg/kg/zi.
Tulburare de panică
Adulţi

Doza iniţială este de 0,25 mg de 2 ori pe zi. După 3 zile se poate creşte la 1 mg pe zi. Pot fi necesare doze de până la 4 mg pe zi.
Siguranţa şi eficacitatea administrării în tulburarea de panică la copiii cu vârsta sub 18 ani nu au fost stabilite.
Supradozare
Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea. Simptomele supradozării pot include: dureri de cap, ameţeli în special la ridicarea în picioare, pierderea conştienţei, confuzie, comă.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

RIVOTRIL

  • Product Code: RIVOTRIL
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*


ads: