Web Analytics
HP Banner
  • RHINOCORT AQUA

Rhinocort Aqua


Denumire comună internaţională: Budesonidum

Alte denumiri comerciale :Tafen nasal

Forme de prezentare: Spray nazal suspensie

Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Rhinocort aqua este un corticosteroid indicat în tratamentul simptomelor nazale alergice sezoniere sau perene la copiii cu vârsta peste 6 ani şi adulţi. Previne eliberarea unor substanţe în organism ce provoacă inflamaţie.


Important de ştiut
Nu folosiţi doze mai mari decât cele prescrise deoarece pot apa­re reacţii adverse severe. Contactaţi medicul dacă simptomele nu se ameliorează pe durata administrării medicamentului.
Administrarea corectă
Inainte de utilizare se recomandă curăţarea căilor nazale de se­creţii.
Agitaţi flaconul de câteva ori.Inainte de folosirea spray-ului pentru prima dată, testaţi flaco­nul prin pompare de 8 ori. Dacă folosiţi apoi zilnic spray-ul nu mai este nevoie de retestare. în schimb dacă nu folosiţi flaconul 2 zile consecutive, testaţi spray-ul cu 1 puf sau până la apariţia unui nor fin de soluţie. Dacă flaconul nu a mai fost utilizat de mai mult de 2 săptămâni, clătiţi aplicatorul şi retestaţi cu 2 pufuri sau până apa­re un nor fin.


După testare, introduceţi vârful în nară şi acoperiţi cu degetul arătător cealaltă nară, ţinând capul ridicat sau înclinat uşor în faţă. Pompaţi şi trageţi uşor aer pe nas în acelaşi timp.Dacă vă sunt prescrise mai multe pufuri, repetaţi procedura. Pentru rezultate optime, agitaţi flaconul între administrări.
După folosire curăţaţi vârful pompiţei cu un şerveţel şi puneţi capacul încercaţi să nu strănutaţi şi să nu vă ştergeţi nasul imediat după administrare.


Urmaţi întocmai prescripţia şi solicitaţi lămuriri suplimentare medicului sau farmacistului dacă aveţi neclarităţi.
Dacă săriţi o doză -luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi. To­tuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu luaţi 2 doze odată.


Cum păstrăm medicamentul? In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Păstraţi mereu inha- latorul curat şi uscat. Aruncaţi flacoanele expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.
Ce efecte adverse pot apare?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse:
•        probleme respiratorii, tumefacţii ale buzelor, limbii sau feţei
•        sângerări nazale, perforare de sept nazal
•        tulburări de vedere, dureri oculare, lăcrimare excesivă.
In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medicul imediat ce va fi posibil: înţepături sau arsuri ale nasului, nas înfun­dat sau curgător, strănut după administrare, pete albe în nas sau gât, dureri de cap, greaţă.
Când nu se administrează?
Nu se administrează în caz de alergie cunoscută la substanţa activă, infecţii localizate netratate ale mucoasei nazale, copii sub 6 ani.
Atenţionări speciale
Luaţi medicamentul exact cum v-a fost prescris de medic pen­tru a obţine maximul de beneficii. Ca să nu omiteţi doze încercaţi să luaţi medicamentul în fiecare zi la aceeaşi oră.
Efectele medicamentului apar în câteva săptămâni de adminis­trare continuă. Contactaţi medicul dacă simptomele nu se ame­liorează.
Evitaţi obiectele, mediile sau activităţile care ştiţi că vă agravea­ză simptomatologia alergică.
Evitaţi aglomeraţiile şi contactul cu persoanele care au varicelă (vărsat de vânt), pojar sau alte tipuri de infecţie contagioasă. Ab­sorbţia acestui medicament în organism poate afecta capacitatea de a se apăra împotriva infecţiilor.

Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Inainte de începerea tratamentului anunţaţi medicul dacă sun­teţi în tratament cu alţi corticosteroizi orali sau inhalatori.
Sarcina şi alăptarea
Studiile de până acum au arătat că Rhinocort aqua poate fi ino­fensiv pentru făt. Totuşi nu administraţi medicamentul fără a dis­cuta mai întâi cu medicul.
Medicamentul poate trece în laptele matern, de aceea consul­taţi medicul înainte de a alăpta.
Doze recomandate
Adulţi şi copii mai mari de 6 ani
Iniţial se administrează câte 1 puf (64 |jg) pentru fiecare nară o dată pe zi, apoi se poate creşte doza dar fără a depăşi 2 pufuri (128 |ag) pe nară pentru copiii de 6-11 ani şi respectiv 4 pufuri (256 Hg) pe nară pentru adulţi şi copiii de peste 12 ani. Efectul maxim apare după circa 2 săptămâni.
Supradozare
Supradozarea este puţin probabilă totuşi anunţaţi imediat me­dicul dacă suspectaţi această situaţie.

Rhinxyl vezi Bixtonim xylo Rileptid vezi Rispolept Rinolan vezi Claritine Risekvezi Omeprazol Rison vezi Rispolept Rispen vezi Rispolept Risperidona vezi Rispolept
Risperidone vezi Rispolept

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

RHINOCORT AQUA

  • Product Code: RHINOCORT AQUA
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*