Web Analytics
HP Banner
  • REMERON

Remeron


Denumire comună internaţională: Mirtazapinum
Alte denumiri comerciale: Esprital, Mirtazapin, Mirtazapine, Mirzalux, Mirzaten, Pharmataz
Forme de prezentare: Comprimate filmate. Comprimate Dispersabile

Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Remeron este un antidepresiv triciclic indicat în tratamentul depresiei majore, care interferă cu activităţile zilnice. Acţionează prin creşterea concentraţiei unor substanţe chimice (ex. serotonina, norepinefrina) la nivelul creierului.


Important de ştiut
Antidepresivele pot creşte în primele luni de tratament riscul de apariţie a ideilor sau comportamentelor suicidare, în special la copii şi adolescenţi. Asiguraţi-vă că beneficiile utilizării acestor medicamente depăşesc riscurile la care vă expuneţi.


Luaţi Remeron sub atenta supraveghere a medicului şi familiei. Menţineţi o legătură strânsă cu medicul dumneavoastră şi anun- ţaţi-l imediat dacă constataţi că depresia s-a agravat, aveţi atacuri de panică, sunteţi neliniştit, anxios, iritabil sau tentat să vă sinucideţi.


Administrarea corectă
Administraţi medicamentul pe cale orală o dată pe zi, seara îna­inte de culcare sau conform prescripţiei, în timpul mesei sau pe stomacul gol.


Dacă folosiţi comprimatele orodispersabile asiguraţi-vă că aveţi mâinile uscate înainte de a scoate pastila din blister şi a o plasa pe limbă. Nu încercaţi să divizaţi pastila întrucât se va descompune rapid şi ar putea fi înghiţită odată cu saliva.


Urmaţi întocmai prescripţia şi solicitaţi lămuriri suplimentare medicului sau farmacistului dacă aveţi neclarităţi.
Dacă săriţi o doză- luaţi doza doar dacă vă amintiţi în câteva ore. Altfel săriţi această doză şi reveniţi la programul normal de admi­nistrare. Nu luaţi 2 doze odată.


Cum păstrăm medicamentul? In ambalajul original, bine închis şi fe­rit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura camerei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi tabletele expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.


Ce efecte adverse pot apare?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse:
•        reacţii alergice (probleme respiratorii, tumefacţii ale buzelor, limbii sau feţei, urticarie)
•        scăderea imunităţii cu apariţia de febră, frisoane, dureri în gât persistente
•        modificări de comportament, accentuarea depresiei, dorinţa de a se răni, tremor
•        leziuni ale cavităţii bucale


In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medi­cul imediat ce va fi posibil: modificări ale gândirii, vise anormale, ameţeli, uscăciunea gurii, simptome similare răcelii, oboseală, constipaţie, apetit crescut, creştere în greutate.


Când nu se administrează?
Nu se administrează în caz de alergie cunoscută la substanţa ac­tivă sau tratament cu inhibitori ai monoaminoxidazei în ultimele 14 zile.


Atenţionări speciale
Inaintea începerii tratamentului informaţi medicul dacă aveţi boli de ficat sau rinichi, hipertensiune arterială, probleme cardi­ace, istoric de convulsii, tentative de suicid în antecedente, tul­burare bipolară (maniac-depresivă), leucopenie (număr scăzut al celulelor albe în sânge).


Luaţi medicamentul exact cum v-a fost prescris de medic pen­tru a obţine maximul de beneficii. Ca să nu omiteţi doze încercaţi să luaţi medicamentul în fiecare zi la aceeaşi oră.
Aşteptaţi circa 1-4 săptămâni pentru a observa ameliorarea stă­rii dumneavoastră.
Continuaţi administrarea medicamentului chiar dacă vă simţiţi bine. Nu întrerupeţi fără aprobarea medicului.


Prezentaţi-vă periodic la medic pentru evaluarea răspunsului la tratament şi efectuarea de analize, inclusiv pentru determinarea funcţiei ficatului şi rinichilor şi hemoleucogramă.
întrucât acest medicament vă poate afecta gândirea şi vă poate da ameţeli, evitaţi şofatul şi manipularea utilajelor cu risc până la epuizarea efectului.

De asemenea evitaţi consumul de alcool sau folosirea altor medicamente ce v-ar putea accentua ameţe­lile, exerciţiile fizice solicitante, mediile cu temperatură ridicată,deshidratarea.


Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Inainte de începerea tratamentului anunţaţi medicul dacă luaţi vreunul din următoarele medicamente:
•        inhibitori ai monoaminoxidazei
•        fenitoin (Phenhydan)
•        fluvoxamin (Fevarin)
•        clonidină


Sarcina şi alăptarea
Dacă aţi rămas însărcinată contactaţi imediat medicul pentru a discuta cu acesta care ar fi riscurile şi beneficiile administrării me­dicamentului în sarcină.
Nu se cunoaşte dacă medicamentul poate trece în laptele ma­tern afectând sugarul, de aceea consultaţi medicul înainte de a alăpta.


Doze recomandate
Adulţi
Doza iniţială uzuală este de 15 mg, seara la culcare. în funcţie de răspunsul obţinut, medicul poate creşte doza până la 45 mg pe zi.


Supradozare

Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea. Simptomele supradozării pot include: confuzie, tulburări de memorie, bătăi cardiace rapide.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

REMERON

  • Product Code: REMERON
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*