Web Analytics
HP Banner
  • TRITTICO AC

Trittico AC


Denumire comună internaţională: Jrazodonum
Forme de prezentare: Comprimate eliberare prelungită
trittico prospect
Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Trittico este un medicament antidepresiv indicat pentru com­baterea sentimentelor de inutilitate, vinovăţie, supărare, absenţa interesului pentru activităţile zilnice, lipsa poftei de mâncare sau dimpotrivă apetit exagerat, oboseală, somnolenţă sau insomnii, idei de sinucidere. Acţionează prin echilibrarea substanţelor chi­mice la nivelul creierului (a serotoninei).

Important de ştiut
Studiile au arătat că uneori antidepresivele pot agrava depresia şi pot creşte riscul de suicid la începutul administrării, de aceea iniţiaţi tratamentul numai sub supravegherea atentă a medicului sau familiei.
Prezentaţi-vă la toate programările stabilite de medicul dum­neavoastră pentru a putea fi consultat şi eventual pentru a vi se face analize.
Administrarea corectă
Luaţi acest medicament pe cale orală de 2-4 ori pe zi sau con­form prescripţiei medicului, imediat după masă. Se preferă admi­nistrarea dozelor mai mari seara, pentru a evita efectele secun­dare.
înghiţiţi tabletele întregi cu un pahar mare de apă, fără a le mes­teca, diviza sau zdrobi.
Urmaţi întocmai prescripţia şi solicitaţi lămuriri suplimentare medicului sau farmacistului dacă aveţi neclarităţi.
Dacă săriţi o doză- luaţi doza omisă imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă au rămas mai puţin de 4 ore până la următoarea doză săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu luaţi 2 doze odată.
Cum păstrăm medicamentul ?In ambalajul original, bine închis şi fe­rit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura camerei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi tabletele expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.
Ce efecte adverse pot apare?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse:
•        reacţii alergice (probleme respiratorii, tumefacţii ale buzelor, limbii sau feţei, urticarie)
•        priapism: erecţii dureroase şi prelungite (peste 4 ore) în absen­ţa stimulului sexual
•        bătăi cardiace neregulate, dureri în piept
•        hipotensiune arterială şi pierderi ale conştienţei
•        convulsii
•        idei de sinucidere.
In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medicul imediat ce va fi posibil: ameţeli, dureri de cap, insomnii, coşma­ruri, senzaţie de gură uscată, dureri de stomac, greaţă, vărsături, diaree, constipaţie, tremor, tulburări de vedere, dureri de oase sau muşchi.
Când nu se administrează?
Nu se administrează în caz de alergie cunoscută la produs sau la antidepresive triciclice, istoric de convulsii, prostată mărită de volum, imediat după stop cardiac.
Atenţionări speciale
Inaintea începerii tratamentului spuneţi medicului dacă aveţi boli de inimă, ficat sau rinichi, probleme cu tensiunea arterială, glaucom cu unghi închis, hipertiroidie, istoric de convulsii.
Luaţi medicamentul exact aşa cum v-a fost prescris şi în dozele recomandate.
Nu administraţi doze mai mici pentru că medicamentul nu va putea fi eficient!
Nu luaţi doze mai mari în speranţa că vă veţi simţi bine mai re­pede deoarece nu veţi reuşi decât să creşteţi riscul de reacţii ad­verse!
Trebuie să ştiţi că beneficiile acestui tratament devin vizibile în circa 2-4 săptămâni.
Informaţi imediat medicul dacă observaţi la începerea trata­mentului sau la schimbarea dozajului: accentuarea depresiei,schimbarea comportamentului, apariţia gândurilor de sinucidere sau a sentimentelor de furie şi ostilitate, dezvoltarea atacurilor de panică, fond de iritabilitate sau anxietate, nelinişte.
Deoarece Trittico poate da ameţeli şi poate afecta gândirea şi vederea, evitaţi şofatul şi manipularea utilajelor cu risc până la epuizarea efectului.
•Evitaţi consumul de alcool pe durata tratamentului.
Trittico vă poate provoca senzaţia de gură uscată; pentru a dimi­nua acest discomfort puteţi consuma acadele, gumă de mestecat sau bucăţi de gheaţă.
Dacă în timpul tratamentului aveţi erecţii dureroase şi prelun­gite (peste 4 ore), întrerupeţi medicaţia şi anunţaţi imediat me­dicul.
înaintea oricărei intervenţii chirurgicale sau stomatologice in­formaţi medicul că sunteţi în tratament cu acest medicament pentru a evita interacţiunea cu agentul anestezic.
Este important să continuaţi tratamentul chiar şi atunci când vă simţiţi bine. Nu întrerupeţi brusc medicaţia fără aprobarea me­dicului pentru a nu precipita efectele negative! Dacă doriţi să în­trerupeţi acest tratament, medicul dumneavoastră vă va asista în reducerea treptată a dozelor.
Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Inainte de începerea tratamentului anunţaţi medicul dacă luaţi vreunul din următoarele medicamente:
•        digoxin (Lanoxin)
•        fenitoină (Phenhydan), carbamazepină (Carbavim, Finlepsin, Neurotop, Taver, Tegretol, Timonil)
•        clonidină
•        anticoagulante orale: acenocumarol (Trombostop, Sintrom)
•        barbiturice: fenobarbital, amobarbital (Amital)
•        alprazolam (Xanax, Prazolex, Zolarem), diazepam
•        zolpidem (Hypnogen, Sanval, Stilnox)
•        clorpromazin (Plegomazin)
•        risperidonă (Rispolept, Rileptid, Rison, Rispen, Risset)
•        amitriptilină, fluoxetină (Anxetin, Floxet, Prozac), venlafaxină (Efectin, Velaxin)
•        eritromicină (Eritro)
•        rifampicină (Sinerdol).
Sarcina şi alăptarea
Nu luaţi acest medicament fără a consulta medicul dacă sunteţi gravidă sau vă doriţi să rămâneţi însărcinată. Este posibil ca ad­ministrarea acestui antidepresiv în timpul sarcinii să determine leziuni la făt.Nu se cunoaşte dacă medicamentul poate trece în laptele ma­tern, de aceea consultaţi medicul înainte de a alăpta.
Doze recomandate
Adulţi
Iniţial se administrează doze zilnice de 150 mg divizate în mai multe prize apoi dacă este nevoie se creşte progresiv cu câte 50 mg la fiecare 3-4 zile până la maxim 600 mg/zi (sub supraveghere medicală). Ca şi tratament de întreţinere se folosesc cele mai mici doze eficiente.
Vârstnici
La vârstnici este recomandat să se înceapă tratamentul cu 75 mg/zi în mai multe prize şi apoi să se crească progresiv doza la fiecare 3-4 zile.
Supradozare
Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea. Simp- tomele supradozării pot include: confuzie, probleme respiratorii, bătăi cardiace lente, rapide sau neregulate, ameţeli, vărsături, convulsii.

Trivedon vezi Preductal Trombostop vezi Acenocumarol

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

TRITTICO AC

  • Product Code: TRITTICO AC
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*