Web Analytics
HP Banner

ads:

  • INDAPAMID

Indapamid


Denumire comună internaţională: Indapamidum
Alte denumiri comerciale: Impamid, Indapamida, Indapamide, Indap- mag, Indater, Rawel, Tertensif, Valutens
Forme de prezentare: Comprimate filmate, Comprimate filmate eli­berare prelungită, Drajeuri, Drajeuri eliberare prelungită


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Indapamid face parte din clasa diureticelor tiazidice. Acesta previne absorbţia excesivă a sării din urină, ceea ce poate cauza retenţia de lichide. Indapamid se utilizează pentru combaterea retenţiei de lichide (a edemelor) la pacienţii cu insuficienţă car­diacă congestivă. De asemenea se utilizează pentru tratamentul hipertensiunii arteriale.
Important de ştiut
Dacă luaţi indapamid pentru tratamentul hipertensiunii arte­riale, este importantă administrarea regulată a medicamentului pentru a menţine eficacitatea acestuia. Deoarece tensiunea ar­terială se reduce treptat, continuaţi administrarea medicamen­tului pe toată această perioadă, chiar şi în absenţa simptomelor. Hipertensiunea arterială este o boală adesea asimptomatică însă cu efecte severe pe termen lung, cum ar fi infarct miocardic, acci­dent vascular cerebral. Amintiţi-vă c-ă medicamentul nu vindecă tensiunea arterială ci doar o menţine sub control.
Administrarea corectă
Medicamentul se administrează oral, conform instrucţiunilor medicului. Nu administraţi o cantitate mai mare de medicament decât cea recomandată de către medic.
Dacă săriţi o doză - luaţi doza uitată imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu admi­nistraţi o doză dublă de medicament.
Cum păstrăm medicamentul

La temperatura camerei, ferit de căldură şi umezeală excesive.
Ce efecte adverse pot apare?
Dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse severe, încetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul:
•        uscarea gurii, sete accentuată, greaţă, vărsături
•        senzaţie de slăbiciune, letargie, nelinişte, sau ameţeli excesive
•        bătăi cardiace rapide sau neregulate
•        dureri musculare sau slăbiciune.Continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin se­vere: ameţeli; cefalee; rash cutanat minor.
Când nu se administrează?
Medicamentul nu se administrează persoanelor cu retenţie uri­nară sau insuficienţă renală severă, celor cu insuficienţă hepatică severă sau cu hipokaliemie (nivele scăzute ale potasiului în sân­ge). De asemenea nu se administrează persoanelor cunoscute cu alergie la medicament sau la alte sulfamide.\
Atenţionări speciale
Inainte de a lua medicamentul informaţi medicul asupra isto­ricului dumneavoastră medical, în special asupra prezentei ur­mătoarelor afecţiuni: gută, lupus eritematos, afecţiuni renale sau hepatice, diabet zaharat. Pot fi necesare ajustări ale dozelor sau monitorizarea atentă a tratamentului în prezenţa acestor afecţi­uni.
Evitaţi supraîncălzirea organismului sau apariţia deshidratării în timpul efortului fizic sau pe vreme caniculară. Urmaţi indicaţiile medicului în privinţa tipului şi a cantităţii de lichide ce trebuie consumată în fiecare zi. în unele cazuri un consum exagerat de lichide poate fi la fel de nociv ca şi neconsumarea deloc a aces­tora.
Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Informaţi medicul asupra altor tratamente urmate, în special dacă implică unul dintre următoarele medicamente:
•        litiu
•        baclofen
•        alte medicamente antihipertensive
•        corticosteroizi (cum ar fi prednison sau altele)
 insulină sau antidiabetice orale
•        inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei cum ar fi be- nazepril, captopril, enalapril, lisinopril, ramiprîl sau altele
•        antiinflamatoare nesteroidiene cum ar fi aspirina, ibuprofen, diclofenac, indometacin, naproxen, piroxicam
•        amiodarona (Cordarone, Mioritmin, Sedacoron), hidroxiclo- roquina (Plaquenil), claritromicina (Clar, Fromilid, Klabax), eri- tromicina (Eritro, Eritromagis), haloperidol (Haldol), chinidina, sotalol (Darob, Sotagamma).
Sarcina şi alăptarea
Nu este de aşteptat ca medicamentul să aibă efecte nocive asupra fătului dacă se administrează în sarcină'. Anunţaţi medicui dacă suspectaţi sau constataţi apariţia unei sarcini pe durata tratamentului.
Nu se ştie dacă medicamentul trece în laptele matern sau dacă poate afecta sugarul. Nu administraţi medicamentul pe durata alăptării decât la recomandarea medicului.
Doze recomandate
Adulţi

Hipertensiune arterială
Doza uzuală iniţială este de 1,25 mg în doză unică zilnică admi­nistrată dimineaţa. Dacă nu se obţine controlul adecvat al tensi­unii arteriale, medicul poate creşte doza până la 5 mg/zi într-o singură priză.
Insuficienţă cardiacă congestivă
Doza uzuală iniţială este de 2,5 mg, într-o singură priză zilnică dimineaţa. Medicul poate creşte doza până la 5 mg/zi.
Supradozare
Orice medicament administrat în exces poate provoca efecte adverse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.
Simptomele supradozării cu indapamid pot include: greaţă, fa- tigabilitate excesivă, ameţeli, uscarea gurii, sete accentuată, du­reri sau slăbiciune musculară.


Indapamida vezi Indapamid Indapamide vezi Indapamid Indapmag vezi Indapamid Indatervezi Indapamid

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

INDAPAMID

  • Product Code: INDAPAMID
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*


ads: