Web Analytics
HP Banner
  • IMODIUM

Imodium


Denumire comună internaţională: Loperamidum

Alte denumiri comerciale: Lopedium, Loperamid, Loperamidum Clor- hidrat, Neo-Enteroseptol

Forme de prezentare: Capsule, Soluţie orală


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?Loperamid încetineşte ritmul digestiei astfel încât intestinul subţire are mai mult timp la dispoziţie pentru a absorbi lichidele şi substanţele nutritive din alimentele consumate. 

IMODIUM se utilizează pentru tratamentul diaree. Medicamen­tul este folosit de asemenea pentru a reduce cantitatea scaunului la persoanele cu ileostomă (anus contra naturii).


Important de ştiut
Dacă diareea nu dispare în timp de câteva zile sau dacă se agra­vează, anunţaţi medicul.
Administrarea corectă
Medicamentul se administrează oral conform indicaţiilor medi­cului. Nu administraţi medicamentul în doze mai mari sau pen­tru perioade mai lungi de timp decât cele recomandate de către medic.
Dacă săriţi o doză - deoarece medicamentul se ia de obicei la nevo­ie, administrarea regulată nu este necesară. Totuşi, dacă adminis­traţi medicamentul în mod regulat, luaţi doza uitată imediat ce vă amintiţi. Dacă se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.
Cum păstrăm medicamentul

La temperatura camerei, ferit de căldură şi umezeală excesive.

Ce efecte adverse pot apare?
Dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse severe, încetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul:
•        reacţii alergice (urticarie, dificultate la respiraţie, umflarea feţei, a buzelor, a limbii, a gâtului)
•        durere de stomac severă, balonare
•        diaree ce nu răspunde la tratament sau se agravează
•        diaree apoasă, în cantitate mare sau cu sânge
•        febră, dureri în gât şi cefalee însoţite de rash cutanat sever cu apariţia de vezicule, descuamare şi înroşirea pielii Continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul
dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin severe: ameţeli, letargie, oboseală, constipaţie, dureri uşoare de stomac, rash cutanat minor sau prurit (mâncărimi).
Când nu se administrează?
Medicamentul se va evita în prezenţa diareei cu sânge sau de culoare neagră. De asemenea nu se administrează persoanelor cunoscute cu alergie la medicament.
Atenţionări speciale
Informaţi medicul asupra istoricului dumneavoastră medical, în special asupra prezenţei următoarelor afecţiuni: febră, mucus în scaun, istoric de afecţiuni hepatice, tratament antibiotic. Pot fi necesare ajustări ale dozelor sau monitorizarea atentă a trata­mentului.
Asiguraţi un aport suficient de lichide pe durata tratamentului pentru a preveni deshidratarea.


Pot trece până la 48 de ore până la apariţia efectelor medica­mentului. Continuaţi administrarea acestuia conform prescripţi­ei.Anunţaţi medicul dacă simptomele nu se ameliorează după 10 zile de tratament.
Loperamid poate provoca efecte adverse ce afectează capaci­tatea de judecată sau de reacţie. Aveţi grijă la efectuarea activi­tăţilor cu risc sau care necesită atenţie sporită cum ar fi condusul autovehiculelor.
Tratamentul cu antibiotice poate provoca diaree care poate fi un semn al unei noi infecţii. Dacă aveţi diaree apoasă sau cu sân­ge anunţaţi medicul. Nu utilizaţi loperamid pentru combaterea diareei decât la indicaţia medicului.


Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Inainte de a lua medicamentul informaţi medicul dacă sunteţi sub tratament cu saquinavir (Invirase). Pot fi necesare ajustări ale dozelor sau poate fi necesară evitarea tratamentului cu loperamid.
Sarcina şi alăptarea
Nu este de aşteptat ca medicamentul să aibă efecte nocive asupra fătului dacă se administrează în sarcină. Anunţaţi medi­cul dacă suspectaţi sau constataţi apariţia unei sarcini pe durata tratamentului.
Nu se cunoaşte dacă medicamentul trece în laptele matern sau dacă poate afecta sugarul. Nu administraţi medicamentul pe du­rata alăptării fără a consulta mai întâi medicul.
Doze recomandate
Adulţi şi copii peste 5 ani
Diaree acută

Doza iniţială recomandată este de 2 capsule pentru adulţi şi o capsulă pentru copii, urmată de o capsulă după fiecare scaun di­areic.
Diaree cronică
Doza iniţială este de 2 capsule pentru adulţi şi o capsulă pentru copii. Această doză va fi ajustată până la obţinerea a 1-2 scaune solide pe zi, doza uzuală fiind de 1-6 capsule pe zi.
Doza maximă zilnică recomandată pentru diareea acută sau cronică este de 8 capsule pe zi pentru adulţi sau 3 capsule/20 kg la copii.
Copii sub 5 ani
Nu a fost stabilită siguranţa şi eficacitatea administrării medica­mentului la copiii cu vârsta sub 5 ani.
Supradozare
Orice medicament administrat în exces poate provoca efecte adverse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.
Simptomele supradozării cu loperamid pot include: ameţeli, letargie, scăderea cantităţii de urină eliminată, crampe severe, balonare, vărsături.


Impamid vezi Indapamid
Imusporin vezi Cicloral

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

IMODIUM

  • Product Code: IMODIUM
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*