Web Analytics
HP Banner
  • CEREZYME

Cerezyme


Denumire comună internaţională: Imiglucerasum

Forme de prezentare: Pulbere pentru concetrat pentru soluţie perfuzabilă


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Imigluceraza este o formă sintetizată de către om a proteinei betaglucocerebrozidază care se găseşte în mod natural în or­ganism. Cerezyme se utilizează pentru tratamentul bolii Gaucher în care această enzimă este deficitară.

Boala Gaucher se manifestă prin: anemie (nivele scăzute ale celulelor roşii în sânge), trombocitopenie (nivele scăzute ale plachetelor), afectarea sistemului osos, hepatomegalie (mărirea de volum a ficatului) sau splenomegalie (mărirea de volum a splinei).


Important de ştiut

Aproximativ 15% dintre pacienţii trataţi cu imiglucerază dezvol­tă anticorpi pentru medicament. Aproximativ 46% dintre pacien­ţii cu anticorpi detectabili în sânge au o reacţie alergică la medi­cament.

Aceasta se poate manifesta prin dificultate la respiraţie, umflarea gâtului, a limbii, a buzelor, a feţei, urticarie, înroşire, ameţeli, leşin. Anunţaţi imediat medicul dacă observaţi apariţia simptomelor unei reacţii alergice.

Administrarea corectă

Cerezyme se administrează prin injectare intravenoasă conform prescripţiei medicului.
Pot fi necesare efectuarea unor analize de sânge înainte sau pe parcursul tratamentului pentru a monitoriza apariţia efectelor adverse. Respectaţi programul consultărilor la medic.

Dacă săriţi o doză - consultaţi medicul.


Cum păstrăm medicamentul

Medicamentul va fi păstrat de cătremedic. Dacă este nevoie să păstraţi dumneavoastră medicamen­tul, medicul vă va indica condiţiile de păstrare.

Ce efecte adverse pot apare?

Anunţaţi imediat medicul dacă observaţi apariţia unei reacţii alergice la tratament (dificultate la respiraţie, umflarea gâtului, a feţei, a limbii, a buzelor, urticarie, ameţeli, leşin).

Consultaţi medicul dacă observaţi apariţia următoarelor efec­te adverse mai puţin severe: reacţii la locul injectării (discomfort, arsuri, înţepături, umflare sau abces), greaţă sau vărsături, durere abdominală, diaree, oboseală accentuată, cefalee, ameţeli, rash.

Când nu se administrează?

Nu se administrează la persoanele cu hipersensibilitate cunos­cută la medicament.

Atenţionări speciale

Anunţaţi medicul dacă suferiţi de alte afecţiuni sau dacă aveţi un istoric de alergii, în special la alte medicamente.

Medicamentul poate provoca ameţeli. Aveţi grijă la efectuarea activităţilor cu risc sau care necesită atenţie sporită, cum ar fi con­dusul autovehicolelor.

Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente

Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea
Nu se cunosc cu exactitate efectele medicamentului asupra sarcinii. Anunţaţi medicul dacă sunteţi însărcinată sau vă doriţi o sarcină.

Nu se cunoaşte dacă medicamentul trece în laptele matern. Consultaţi medicul înainte de a administra medicamentul pe du­rata alăptării.

Doze recomandate

Medicamentul se administrează în perfuzie intravenoasă cu du­rata de 1-2 h. Dozele se individualizează pentru fiecare pacient.

Supradozare
Orice medicament administrat în exces poate avea efecte ad­verse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.

Nu se cunosc simptomele supradozării cu Cerezyme.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

CEREZYME

  • Product Code: CEREZYME
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*