Web Analytics
HP Banner

Ads: Listen on Spotify

  • CEREBROLYSIN

Cerebrolysin


Denumire comună internaţională: Hidrolizat de proteină din creier de porcină
Forme de prezentare: Soluţie injectabilă / perfuzabilă


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Cerebrolysin este un medicament pe bază de peptide cu rol neurotrofic şi activitate neuroprotectoare care protejează celulele nervoase în cazul unei ischemii. Creşte viabilitatea neuronală şi supravieţiurea după accidente vasculare cerebrale.

Este indicat în afecţiuni cerebrale organice, metabolice şi neurodegenerative, în special în demenţa senilă de tip Alzheimer, pentru complicaţiile atacurilor cerebrale, în traumatismele craniocerebrale.


Important de ştiut
Medicamentul trebuie utilizat cu precauţie la pacienţii cunos­cuţi cu afecţiuni convulsivante deoarece poate creşte frecvenţa apariţiei convulsiilor.

Administrarea Cerebrolysin
Medicamentul se administrează doar injectabil, intramuscular sau în perfuzie IV conform indicaţiilor medicului.

Este important ca medicamentul să fie administrat regulat pe toată durata de timp prescrisă de către medic. Respectaţi progra­mul consultaţiilor pentru administrarea medicamentului.

Dacă săriţi o doză - consultaţi medicul.
Cum păstrăm medicamentul - medicamentul va fi păstrat de către medic.

Dacă este nevoie să păstraţi dumneavoastră medicamen­tul, medicul vă va indica condiţiile de păstrare.


Ce efecte adverse pot apare la 
Cerebrolysin?

Este puţin probabilă apariţia unei reacţii adverse severe. Totuşi, dacă observaţi apariţia unei reacţii alergice la medicament (difi­cultate la respiraţie, umflarea feţei, a limbii, a buzelor, a gâtului, urticarie) anunţaţi imediat medicul.

Este posibilă apariţia altor efecte adverse uşoare cum ar fi: agi­taţie paradoxală (agresiune, confuzie, insomnie), tremor, ameţeli, depresie, simptome gripale, discomfort gastric, diaree, consti- paţie, reacţii la locul injectării (înroşire, mâncărime, senzaţie de arsură).


Când nu se administrează 
Cerebrolysin?

Nu se administrează la persoanele cunoscute cu hipersensibili­tate la medicament sau la oricare dintre componentele produsu­lui. De asemenea este contraindicată administrarea la persoanele cu epilepsie sau insuficienţă renală severă.


Atenţionări speciale

Medicamentul trebuie utilizat cu precauţie la persoanele pre­dispuse la reacţii alergice.
Deşi nu există dovezi că Cerebrolysin ar afecta funcţia renală, medicamentul nu trebuie administrat ia persoanele cu afectarea severă a funcţiei renale.


Interacţiuni posibile 
Cerebrolysin cu alimente sau medicamente

Inainte de a lua medicamentul anunţaţi medicul dacă urmaţi un tratament cu antidepresive sau inhibitori ai monoaminoxidazei. în aceste cazuri poate fi necesară reducerea dozei de medica­ment.
Nu se combină cu soluţii de aminoacizi în perfuzie.


Sarcina şi alăptarea
Nu există date suficiente cu privire la efectele administrării me­dicamentului în sarcină. Consultaţi medicul dacă sunteţi însărci­nată sau vă doriţi o sarcină.Nu administraţi medicamentul pe durata alăptării fără a consul­ta mai întâi medicul.

Doze recomandate Cerebrolysin
Medicamentul se administrează injectabil, conform prescripţiei medicului, de obicei în cure de 4 săptămâni.

Supradozare
Orice medicament administrat în exces poate avea efecte ad­verse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi o supra­dozare.

Nu se cunosc simptomele supradozării cu Cerebrolysin.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

CEREBROLYSIN

  • Product Code: CEREBROLYSIN
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


HP Banner

Ads: Listen on Spotify