Web Analytics
HP Banner
  • CEFACLOR

CefaclorDenumire comună internaţională: Cefaclorum
Alte denumiri comerciale: Cec Hexal Forte, Ceclodyne, Ceclor, Ceclo- zone, Cefaklor, Cloracef, Medoclor, Vercef

Forme de prezentare: Capsule, Comprimate filmate eliberare modifi­cată, Comprimate eliberare prelungită, Granule pentru suspensie orală, Pulbere pentru suspensie orală.


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Cefaclor este un antibiotic din clasa cefalosporinelor utilizat pentru tratamentul unei game largi de infecţii bacteriene. Acţi­onează prin stoparea creşterii bacteriilor. Este indicat în infecţii ale urechii medii, infecţii ale pielii, tractului urinar sau tractului respirator.


Important de ştiut

Dacă sunteţi alergic la peniciline sau cefalosporine în orice for­mă, anunţaţi medicul înainte de a lua Cefaclor. Există posibilitatea să fiţi alergic şi la acest medicament iar simptomele alergiei pot fi severe (dificultate la respiraţie, umflarea feţei, a gâtului, a buzelor, a limbii, urticarie). Dacă luaţi medicamentul şi observaţi apariţia acestor simptome anunţaţi imediat medicul.

Administrare Cefaclor

Administraţi capsulele sau suspensia orală pe stomacul gol sau, dacă apar fenomene de discomfort gastric, cu lapte sau alimen­te.

Comprimatele cu eliberare prelungită se administrează cu ali­mente pentru a reduce discomfortul gastric.
Nu mestecaţi şi nu zdrobiţi comprimatele cu eliberare prelun­gită.

Antibioticele sunt eficiente atunci când se păstrează un nivel constant al medicamentului în corp. De aceea este important să administraţi medicamentul la intervale de timp egale.


Continuaţi administrarea medicamentului pe toată durata de timp recomandată de către medic. Nu întrerupeţi tratamentul când observaţi ameliorarea simptomelor. Simptomele clinice ale unei infecţii pot dispare înainte de eradicarea completă a infec­ţiei.

Daca săriţi o doză - luaţi doza uitată imediat ce vă amintiţi şi apoi încercaţi distribuirea la intervale egale a dozei de medicament pe care trebuie să o luaţi pe acea zi până când puteţi reveni la pro­gramul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.

Cum păstrăm medicamentul Cefaclor?

In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei ferit de căldură şi umezeală excesivă.

Ce efecte adverse pot apare la Cefaclor?

Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse severe:
•        reacţii alergice (dificultate la respiraţie, umflarea gâtului, a feţei, a buzelor, a limbii, urticarie)
•        rash, înroşire sau prurit (mâncărime) cutanat
•        greaţă, vărsături sau diaree severe
•        scaune cu sânge sau mucus
•        leziuni sau sângerări spontan apărute

Dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul: uşoară grea­ţă sau vărsături, infecţii micotice ale cavităţii bucale sau vaginului (apariţia de pete albe, dureroase).


Când nu se administrează 
Cefaclor?

Nu se administrează la persoanele cu hipersensibilitate cunos­cută la medicament sau la alte cefalosporine sau peniciline.

Atenţionări speciale

Medicamentul poate provoca un test fals pozitiv la determina­rea glucozei în urină pentru persoanele cu diabet. Respectaţi in­dicaţiile medicului cu privire la ajustarea dozelor de medicament sau respectarea dietei.

Cefaclor poate provoca ocazional apariţia diareei. Nu adminis­traţi medicamente antidiareice fără a consulta mai întâi medicul deoarece acestea pot agrava simptomatologia.
Medicamentul poate afecta activitatea contraceptivelor orale. Folosiţi o altă metodă de contracepţie pe durata tratamentului.

Interacţiuni posibile Cefaclor cu alimente sau medicamente

Inainte de a lua Cefaclor anunţaţi medicul dacă urmaţi un trata­ment cu unul dintre următoarele medicamente:
•        antiacide ce conţin aluminiu sau magneziu (Maalox, Ulcerotrat, Malucol)
•        alte antibiotice
•        diuretice de ansă cum ar fi furosemidul
•        probenecid

Sarcina şi alăptarea

Este puţin probabil ca medicamentul să afecteze fătul dacă este administrat pe durata sarcinii. Totuşi, consultaţi medicul înainte de a lua medicamentul dacă sunteţi însărcinată.

Medicamentul poate trece în laptele matern şi poate afecta sugarul. Nu administraţi medicamentul pe durata alăptării fără a consulta mai întâi medicul.

Doze recomandate Cefaclor

Adulţi
Doza uzuală recomandată este de 250 mg la fiecare 8 ore sau 500 mg la fiecare 12 h pentru comprimatele cu eliberare prelun­gită. Pentru infecţiile severe medicul poate recomanda doze mai mari.

Copii
Se recomandă de obicei administrarea a 20 mg/kg corp/zi divi­zate în prize egale la 8 sau 12 ore. în infecţiile mai severe se poate prescrie 40 mg/kg corp/zi. Doza totală zilnică nu trebui să depă­şească 1 gram.

Supradozare Cefaclor

Orice medicament administrat în exces poate avea efecte ad­verse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.

Simptomele supradozării cu Cefaclor pot include: diaree, greaţă şi vărsături, discomfort gastric.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

CEFACLOR

  • Product Code: CEFACLOR
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*