Web Analytics
  • CARNIL

CarnilDenumire comună internaţională: Carnitinum

Alte denumiri comerciale: Miocor

Forme de prezentare: Soluţie orală


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează Carnil?
Medicamentul se utilizează ca supliment pentru tratamen­tul nivelelor scăzute de carnitină din organism.

Carnitina este o substanţă sintetizată în corp din carne şi produse lactate şi ajută organismul să folosească unele substanţe (cum ar fi acizii graşi cu lanţ lung) pentru producerea de energie.

Nivelele scăzute de carnitină pot apare la persoanele care nu pot sintetiza adecvat această substanţă din alimente sau la persoanele în tratament cu unele medicamente cum ar fi acidul valproic (Depakine, Convu- lex, Orfiril) sau zidovudina (Retrovir).

De asemenea carnitina este indicată în boli miocardice, intoxicaţie cu antidepresive triciclice, insuficienţă cardiacă cronică, angină pectorală, efort susţinut.


Important de ştiut
Soluţiile orale pot conţine zahăr sau alcool. Utilizaţi aceste pro­duse cu precauţie dacă suferiţi de diabet, dependenţă de alcool sau afecţiuni hepatice. Consultaţi medicul sau farmacistul înainte de a utiliza medicamentul


Administrarea 
Carnil
Medicamentul se administrează cu alimente sau imediat după masă pentru a reduce discomfortul gastric.

Folosiţi dispozitivul pentru dozarea soluţiei şi administraţi doar cantitatea de medicament prescrisă de către medic. Nu folosiţi o lingură obişnuită de bucătărie.

Soluţia orală poate fi administrată ca atare sau dizolvată într-un lichid.
Dacă săriţi o doză -luaţi doza uitată imediat ce vă amintiţi.

Dacă to­tuşi se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu admi­nistraţi o doză dublă de medicament.


Cum păstrăm medicamentul- 
Carnil

în ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei ferit de căldură şi umezeală excesivă.


Ce efecte adverse pot apare la 
Carnil?

Consultaţi imediat medicul şi încetaţi administrarea tratamen­tului dacă observaţi apariţia unei reacţii alergice {dificultate la respiraţie, umflarea gâtului, a buzelor, a limbii, urticarie) sau a convulsiilor.


In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul: gust amar, diaree, uşoară slăbiciune musculară, greaţă, dureri de stomac, miros urât al corpului, vărsături.


Când nu se administrează 
Carnil?

Nu se administrează la persoanele cu hipersensibilitate cunos­cută la medicament.


Atenţionări speciale
Inainte de administrarea medicamentului anunţaţi medicului orice afecţiune de care suferiţi, în special afecţiunile renale sau afecţiunile convulsive.

Pot fi necesare efectuarea de teste de laborator pe durata tratamentului pentru a monitoriza răspunsul sau apariţia efectelor adverse. Respectaţi programul consultaţiilor stabilit cu medicul dumneavoastră.

Interacţiuni posibile Carnil cu alimente sau medicamente

Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.


Sarcina şi alăptarea
Medicamentul nu trebuie utilizat pe durata sarcinii decât dacă este absolut necesar. Anunţaţi medicul dacă aţi constatat apariţia unei sarcini pe durata tratamentului.


Nu se cunoaşte dacă medicamentul trece în laptele matern. Consultaţi medicul înainte de a administra medicamentul pe du­rata alăptării.


Doze recomandate
Pentru majoritatea afecţiunilor doza uzuală este de 2-4 g pe zi (2-4 fiole pe zi) în prize egale.

Supradozare Carnil

Orice medicament administrat în exces poate avea efecte ad­verse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.

Nu se cunosc efectele supradozării cu carnitină.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

CARNIL

  • Product Code: CARNIL
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€