Web Analytics
HP Banner
  • BROCRIPTIN

BrocriptinDenumire comună internaţională: Bromocriptinum
Forme de prezentare: Drajeuri


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Brocriptin inhibă secreţia prolactinei din glanda hipofizară. Prolactina este un hormon important pentru producerea laptelui şi pentru menţinerea fertilităţii la femei.

Brocriptin se utilizează pentru tratamentul amenoreei (lipsa ciclului menstrual), produ­cerii excesive a laptelui, infertilităţii şi a altor afecţiuni asociate cu nivele crescute ale prolactinei. De asemenea se mai prescrie pen­tru tratamentul bolii Parkinson, producţia excesivă a hormonului de creştere, tumori hipofizare.


Important de ştiut
Anunţaţi imediat medicul dacă observaţi apariţia unei dureri de cap severe care nu se remite sau se agravează. Poate fi un semn de avertisment pentru o reacţie adversă severă cum ar fi convul­siile, atacul cerebral sau atacul de inimă (infarct).


Administrarea Brocriptin
Medicamentul trebuie administrat cu alimente. Luaţi prima doză de medicament în timp ce staţi jos. Pot apare ameţeli sau senzaţie de leşin datorită scăderii tensiunii arteriale, în special la administrarea primei doze.

Medicamentul îşi poate face pe deplin efectul chiar şi după câ­teva săptămâni.Nu încetaţi administrarea medicamentului decât după ce aţi consultat un medic.

Dacă săriţi o doză - luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi pes­te doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.


Cum păstrăm medicamentul 
Brocriptin

In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei ferit de căldură şi umezeală excesivă.


Ce efecte adverse pot apare la 
Brocriptin?

Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia unei reacţii alergice (dificultate la respiraţie, umflarea gâtului, a feţei, a buzelor, a limbii, urticarie).

Dacă luaţi bromocriptină pentru combaterea nivelelor crescute de prolactină provocate de o tumoră, anunţaţi medicul dacă ob­servaţi apariţia unei rinoree (nas curgător) apoase, persistente.


Dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin severe, continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul: uşoară greaţă sau vărsături, discomfort abdominal, di­aree sau constipaţie, cefalee, ameţeli (în special la ridicarea în pi­cioare), uscarea gurii, nas înfundat.


Când nu se administrează 
Brocriptin?

Nu se administrează la persoanele cu hipertensiune arterială necontrolată sau la persoanele însărcinate (doar dacă medicul consideră că este absolut necesar). De asemenea este contraindi­cat la persoanele cu hipersensibilitate cunoscută ia medicament.


Atenţionări speciale
Deoarece medicamentul poate restabili fertilitatea putând apa­re o sarcină, femeile care nu îşi doresc o sarcină trebuie să folo­sească o metodă contraceptivă de barieră pe durata tratamentu­lui.

Nu utilizaţi contraceptive orale deoarece pot interacţiona cu medicamentul.
Anunţaţi imediat medicul dacă constataţi apariţia unei sarcini pe durata tratamentului cu Brocriptin.


Anunţaţi medicul dacă aveţi o afecţiune cardiacă, aţi suferit un atac de cord în antecedente sau aţi avut o afecţiune severă. Dacă suferiţi de o afecţiune hepatică sau renală consultaţi medicul îna­inte de a lua Brocriptin.

Dacă sunteţi în tratament cu bromocriptină pentru afecţiuni endocrine datorate unei tumori şi încetaţi administrarea medica­mentului, tumora poate creşte rapid în dimensiuni.

Dacă sunteţi în tratament pentru boala Parkinson şi utilizaţi Bro­criptin singur sau în asociaţie cu levodopa pot apare halucinaţii, stare confuzională şi scăderea tensiunii arteriale. Dacă observaţi apariţia acestor simptome anunţaţi imediat medicul.

Medicamentul poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a efectua activităţi ce necesită atenţie sporită. Evitaţi efec­tuarea unor activităţi cu risc crescut pe durata tratamentului.


Interacţiuni posibile 
Brocriptin cu alimente sau medicamente

înainte de a lua Brocriptin anunţaţi medicul dacă luaţi unul din­tre următoarele medicamente:
eritromicină (Eritro, Eritromicina Sandoz) salbutamol (Ventolin, Ecosal) terbutalina (Aironyl) contraceptive orale metoclopramid

Sarcina şi alăptarea


Consultaţi medicul dacă sunteţi însărcinată sau vă doriţi o sarci­nă.

Medicamentul se poate prescrie în sarcină doar dacă medicul consideră că este absolut necesar.
Nu administraţi Brocriptin pe durata alăptării.


Doze recomandate 
Brocriptin

Adulti

Hipersecreţie de prolactină
Doza recomandată iniţială este de Vi comprimat de 2,5 mg o dată pe zi. în funcţie de răspuns se poate creşte doza la 3-7 zile. Doza uzuală de întreţinere este de 5-7,5 mg pe zi putând varia între 2,5-15 mg/zi.

Hipersecreţia hormonului de creştere
Doza uzuală iniţială este de un comprimat de 2,5 mg o dată pe zi timp de 3 zile. Apoi medicul poate creşte doza cu Vi -1 cp la fieca­re 3-7 zile. Dozele uzuale de întreţinere variază între 20-30 mg pe zi. Nu trebuie să se depăşească 100 mg/zi.

Boala Parkinson
Doza uzuală de început este de Vi comprimate de 2,5 mg admi­nistrat de 2 ori pe zi. Tratamentul se va monitoriza la intervale de 2 săptămâni. Dacă este necesar medicul va creşte doza la fiecare 14 zile cu câte 2,5 mg pe zi.

Copii
Nu a fost stabilită siguranţa şi eficacitatea administrării medica­mentului la copii.


Supradozare 
Brocriptin

Orice medicament administrat în exces poate avea efecte ad­verse severe. în caz de supradozare anunţaţi imediat medicul.

Simptomele supradozării cu Brocriptin pot include: confuzie, constipaţie, delir, ameţeli, letargie, greaţă, paloare, scădere seve­ră a tensiunii arteriale, transpiraţii, vărsături.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

BROCRIPTIN

  • Product Code: BROCRIPTIN- Pret doar in farmacii cu reteta
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*