Web Analytics
HP Banner
  • BIXTONIM XYLO

Bixtonim XyloDenumire comună internaţională: Xylometazolin
Alte denumiri comerciale: Olynth, Otrinase, Rhinxyl, Xylo AL, Xylo-Na- sal
Forme de prezentare: Spray nazal - soluţie, Picături nazale - soluţie


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează Bixtonim Xylo?

Xylometazolina este un decongestionant. Acţionează prin constricţia vaselor de sânge la nivelul mucoasei, ceea ce duce la scăderea congestiei nazale. Bixtonim Xylo este indicat pentru tra­tamentul congestiilor nazale asociate alergiilor, rinitelor alergice, inflamaţiilor sinusale sau răcelii.


Important de ştiut
Nu utilizaţi Bixtonim Xylo pentru perioade mai lungi de 3-5 zile. Utilizarea prelungită poate afecta mucoasa nazală şi poate pro­voca congestie cronică. Dacă nu observaţi o ameliorare a simpto- melor apelaţi la sfatul medicului.

Administrarea Bixtonim Xylo
Utilizaţi medicamentul conform prescripţiei medicului sau ur­maţi indicaţiile de utilizare a produsului. Dacă aveţi nelămuriri cereţi explicaţii suplimentare medicului sau farmacistului.
Pentru a administra spray-ul nazal, ţineţi capul drept şi pulveri­zaţi un puf într-o nară în timp ce cu mâna opusă apăsaţi cealaltă nară. Trageţi aer pe nara pe durata pulverizării.


Pentru a administra picăturile nazale, întindeţi-vă pe pat cu ca­pul mai jos decât corpul, la marginea patului, Aplicaţi numărul de picături necesare în fiecare nară şi rămâneţi în această poziţie câteva minute. înclinaţi uşor capul într-o parte şi în cealaltă.


Nu atingeţi cu vârful picurătorului interiorul nasului sau alte suprafeţe. Aceasta poate favoriza transmiterea infecţiilor. De ase­menea, pentru a preveni infecţiile nu împărţiţi acelaşi flacon cu alte persoane.


Dacă săriţi o doză - luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi pes­te doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.


Cum păstrăm medicamentul 
Bixtonim Xylo?

In ambalajul original, bine închis şi fe­rit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura camerei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi restul de soluţie rămasă după terminarea tratamentului.


Ce efecte adverse pot apare 
Bixtonim Xylo?

Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse severe: reacţii alergice (dificultate la respiraţie, umflarea gâtului, a bu­zelor, a feţei, a limbii, urticarie)

Convulsii comportament neobişnuit sau halucinaţii bătăi cardiace neregulate sau rapide.
Dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin severe, continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul: strănut, senzaţie de arsură locală, înţepătură, uscarea nasului, iritaţie a mucoasei nazale.


Când nu se administrează 
Bixtonim Xylo?

Medicamentul nu se administrează la persoane cu hipersen­sibilitate cunoscută la medicament sau la oricare componentă a acestuia. Este contraindicat utilizarea în inflamaţiile mucoasei nazale neînsoţite de secreţie (rinita sicca).


Atenţionări speciale

Inainte de a lua medicamentul anunţaţi medicul dacă suferiţi de hipertensiune arterială, afecţiuni cardiace sau vasculare, aveţi diabet, glaucom, hipertrofie de prostată, afecţiuni hepatice sau renale.

Nu utilizaţi medicamentul concomitent cu inhibitori ai monoa- minoxidazei sau la mai puţin de 14 zile după terminarea trata­mentului cu aceştia.


Interacţiuni posibile 
Bixtonim Xylo cu alimente sau medicamente

Anunţaţi medicul dacă urmaţi tratament cu unul dintre urmă­toarele medicamente:
furazolidon (Furazolidona Forte)indometacin metildopa (Dopegyt) bromocriptină (Brocriptin, Bromocriptina Dorom) teofilină (Theotard, Theo SR) antidepresive triciclice cum ar fi amitriptilina, doxepin, clomipramina (Anafranil) fenotiazine de genul chlorpromazinei   


Sarcina şi alăptarea
Nu se cunosc pe deplin efectele medicamentului asupra sar­cinii. Consultaţi medicul dacă sunteţi însărcinată sau vă doriţi o sarcină.
Nu se ştie dacă medicamentul poate afecta sugarul. Consultaţi medicul înainte de a administra medicamentul pe durata alăp­tării.   


Doze recomandate 
Bixtonim Xylo
Doza uzuală este de 1 puf sau 1 picătură în fiecare nară de cel mult 3 ori pe zi. Doza se stabileşte în funcţie de sensibilitatea pa­cientului şi de efectul clinic.


Supradozare 
Bixtonim Xylo
Orice medicament administrat în exces poate avea efecte ad­verse severe. Dacă suspectaţi supradozarea anunţaţi imediat me­dicul.

Simptomele supradozării cu xylometazolină pot include: obo­seală excesivă, transpiraţii, ameţeli, încetinirea ritmului cardiac, comă.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

BIXTONIM XYLO

  • Product Code: BIXTONIM XYLO
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*