Web Analytics
HP Banner
  • BIORINIL

BiorinilDenumire comună internaţională: Combinaţii
Forme de prezentare: Spray nazal, Suspensie


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Biorinilul este o combinaţie de două medicamente, betametazo- nă, un corticosteroid cu acţiune antiinflamatorie şi tetrahidrozolină, un vasoconstrictor. Este indicat în rinitele acute şi subacute, sinuzite, rinofaringite pentru ameliorarea simptomelor nazale.


Important de ştiut
Utilizarea, în special pe termen lung, a unui produs pentru uz topic poate provoca fenomene de hipersensibilitate locală.


Administrarea 
Biorinil
Se administrează conform prescripţiei medicului.
Cu capul în poziţie verticală, plasaţi vârful aplicatoruiui în nară | fără să obturaţi însă în totalitate. Presaţi flaconul ferm şi rapid ad­ministrând numărul de pufuri recomandat, în fiecare nară. Cură­ţaţi orificiul dispozitivului după fiecare utilizare.


' Dacă săriţi o doză - luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi pes­te doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.


Cum păstrăm medicamentul 
Biorinil?

In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei ferit de căldură şi umezeală excesivă.


Ce efecte adverse pot apare la 
Biorinil?

Efectele adverse severe sunt puţin probabile. Dacă observaţi apariţia unei reacţii alergice la medicament (dificultate la respira­ţie, umflarea gâtului, a feţei, a limbii, a buzelor, urticarie) încetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat medicul.


In cazul administrării timp îndelungat a medicamentului pot apare efecte sistemice date de absorbţia sistemică a medicamen­tului. Acestea pot include: dureri de cap, hipertensiune arterială, tulburări de ritm cardiac, probleme la urinare, iritabilitate şi in­somnie, sindrom Cushing, inhibiţia axului hipofizo-suprarenalian (datorită absorbţiei sistemice a corticosteroidului).


Când nu se administrează 
Biorinil?

Nu se administrează în cazul unei hipersensibilităţi cunoscute la oricare dintre componentele medicamentului. De asemenea este contraindicat la persoanele cu glaucom, hipertrofie prostatică, afecţiuni cardiace severe, hipertensiune, hipertiroidism, insufici­enţă renală severă.

Nu se va administra în timpul sau la mai puţin de două săptămâni distantă de un tratament cu antidepresive.
Este contraindicat în prezenţa unei infecţii tuberculoase, mico- tice sau virale locale.


Atenţionări speciale
Trebuie supravegheat cu atenţie tratamentul cu decongestive nazale la pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare, în special la cei cu hipertensiune.

Utilizarea prelungită a preparatelor vasoconstrictoare nazale poate altera funcţia normală a mucoasei nazale şi a sinusurilor paranazale, putând provoca chiar hiposensibilitatea acesteia la medicament (lipsa efectului la administrarea medicamentului).

Nu utilizaţi medicamentul mai mult de 4 zile consecutive fără a consulta mai întâi medicul.
Nu este recomandat a se administra copiilor cu vârsta mai-mică de 2 ani.

Nu se va administra la pacienţii în tratament cu inhibitori de monoaminoxidază.


Sarcina şi alăptarea
Nu se cunosc cu exactitate efectele medicamentului asupra sar­cinii. Medicamentul se va administra femeilor însărcinate doar în caz de strictă necesitate şi doar sub supravegherea medicului.
Nu administraţi medicamentul pe durata alăptării fără a consul­ta mai întâi medicul.


Doze recomandate 
Biorinil
Pentru majoritatea afecţiunilor se recomandă 1-2 pufuri într-o nară de 3-4 ori pe zi. Nu administraţi medicamentul pe o durata mai lungă de 4 zile decât la indicaţia medicului.


Supradozare Biorinil
Orice medicament administrat în exces poate provoca efecte adverse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi o su­pradozare.
Nu au fost raportate cazuri de supradozări cu Biorinil.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

BIORINIL

  • Product Code: BIORINIL- Pret doar in farmacii cu reteta
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


HP Banner