Web Analytics
HP Banner

ads:

  • BETABIOPTAL

Betabioptal

 

Denumire comună internaţională:Combinaţii

Forme de prezentare:Unguent oftalmic, Picături oftalmice suspen­sie

Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Betabioptal este o combinaţie de medicamente care conţine cloramfenicol, un antibiotic şi betametazonă, un corticosteroid care ajută la reducerea inflamaţiei. Este indicat în tratamentul in­fecţiilor bacteriene ale ochilor cum ar fi conjunctivitele.

Important de ştiut

Contactaţi medicul dacă simptomele afecţiunii se agravează sau dacă nu observaţi o ameliorare a simptomatologiei după câ­teva zile.

Nu atingeţi cu picurătorul nici o suprafaţă, inclusiv suprafaţa ochilor sau mâinile. Picurătorul este steril. Dacă se contaminează poate provoca infecţii ale ochilor.

Administrarea corectă

Utilizaţi medicamentul conform prescripţie medicului. Nu utili­zaţi o cantitate mai mare şi nu administraţi medicamentul pentru o perioadă mai lungă decât cea prescrisă de către medic.

Inainte de a administra medicamentul spălaţi-vă pe mâini. Pen­tru a aplica picăturile, agitaţi mai întâi flaconul. înclinaţi capul pe spate şi trageţi uşor în jos de pleoapa inferioară. Poziţionaţi picu­rătorul deasupra ochiului. Priviţi în sus şi în direcţia opusă faţă de picurător.

Puneţi o picătură în partea inferioară a ochiului şi închi­deţi ochiul. Presaţi uşor colţul intern a ochiului (spre nas) timp de aproximativ un minut pentru a împiedica scurgerea colirului în canalul lacrimal. Dacă sunt necesare mai multe picături repetaţi procedura după aproximativ 5 minute.

Dacă săriţi o doză- luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi pes­te doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.

Cum păstrăm medicamentul Betabioptal?

In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la 2-8 grade Celsius ferit de căldură şi umezeală excesivă.

Ce efecte adverse pot apare la Betabioptal?

Nu este probabilă apariţia unor efecte adverse severe. Rar, în urma utilizării prelungite topice a cloramfenicolului s-au rapor­tat cazuri de afectare a măduvei osoase. Anunţaţi medicul dacă observaţi apariţia oboselii neobişnuite sau a leziunilor sau sânge- rărilor apărute spontan.

Dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi me­dicul: senzaţie de arsură, înţepătură, iritaţie, mâncărime la nivelul ochilor, înroşirea ochiului, tulburarea vederii, creşterea sensibili­tăţii ochilor la lumină.

Când nu se administrează Betabioptal?

Nu se administrează la persoanele cu hipertensiune intraoculară, infecţie oculară cu virus herpetic, infecţie tulberculotică ocula­ră, infecţii micotice, inflamaţie purulentă acută, orjelet (urcior). De asemenea nu se administrează la persoanele cu hipersensibilita­te cunoscută la oricare dintre componentele produsului.

Atenţionări speciale

Nu utilizaţi medicamentul pentru tratarea infecţiilor virale sau fungice ale ochilor. Se utilizează doar pentru infecţiile bacterie­ne.

Nu utilizaţi soluţiile care au culoarea modificată sau au particule în suspensie.

Betabioptal poate provoca tulburări de vedere. Utilizaţi cu pre­cauţie produsul dacă conduceţi autovehicule sau efectuaţi acti­vităţi cu risc.

Utilizaţi medicamentul cu grijă dacă purtaţi lentile de contact. Cereţi acordul medicului de a purta lentilele de contact pe durata tratamentului. înaintea aplicării colirului îndepărtaţi lentilele de contact şi nu le reaplicaţi mai devreme de 15 minute.

Interacţiuni posibile Betabioptal cu alimente sau medicamente

Evitaţi utilizarea altor medicamente cu administrarea oculară doar dacă nu sunt recomandate de către medic.

Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Nu se cunosc efectele medicamentului asupra sarcinii. Consul­taţi medicul dacă sunteţi însărcinată sau vă doriţi o sarcină.

Nu se ştie dacă medicamentul trece în laptele matern. Nu utili­zaţi medicamentul pe perioada alăptării fără a consulta mai întâi medicul.

Doze recomandate Betabioptal

Pentru majoritatea afecţiunilor se recomandă de obicei admi­nistrarea a 1-2 picături în sacul conjunctival de 3 până la 6 ori pe zi.

Supradozare

Orice medicament administrat în exces poate avea efecte seve­re. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.

Nu se cunosc simptomele supradozării cu Betabioptal.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

BETABIOPTAL

  • Product Code: BETABIOPTAL- Pret doar in farmacii cu reteta
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*


ads: