Web Analytics
HP Banner

Ads: Listen on Spotify

  • BECLOFORTE


Becloforte InhaIer

 

Denumire comună internaţională:Beclometasonum

Alte denumiri comerciale:Aldecin Inhaler, Beclazone, Becotide, Clenil, Ecobec, Ecobec Easi-Breathe

Forme de prezentare: Aerosol, Aerosol suspensie inhalatorie, Aerosol soluţie inhalatorie, Soluţie de inhalat presurizată

Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează Becloforte?

Beclometazona face parte dintr-o clasă de medicamente numită corticosteroizi. Acţionează prin prevenirea eliberării în organism a unor substanţe ce provoacă inflamaţia. Becloforte Inhaler este indicat pentru prevenirea atacurilor de astm şi a altor afecţiuni care implică inflamaţia ţesutului pulmonar.

Important de ştiut

Inhalarea beclometazonei nu va opri un atac de astm care a început deja. Medicamentul se utilizează pentru prevenirea atacurilor. Nu îl utilizaţi pentru a trata atacul de astm.

Păstraţi la îndemână alte medicamente cu acţiune rapidă pentru stoparea imediată a unui atac de astm. Dacă aveţi un atac de astm care nu răspunde la nici un medicament apelaţi de urgenţă la medic.

Administrarea Becloforte

Dacă utilizaţi un bronhodilatator cum al fi salbutamol (Ventolin), administraţi-l întâi pe acesta şi apoi luaţi beciometazona, doar dacă medicul nu vă recomandă altfel. Utilizând medicamentele în această ordine va favoriza pătrunderea unei cantităţi mai mare de beclometazonă în plămâni.

Pentru a administra Becloforte îndepărtaţi mai întâi capacul protector al piesei bucale prin apăsarea uşoară a marginilor aces­teia şi verificaţi dacă piesa bucală este curată în interior şi pe ex­terior. Agitaţi bine produsul. Ţineţi produsul vertical între degete, cu degetul mare la baza acestuia, sub piesa bucală.

Expiraţi adânc şi apoi plasaţi piesa bucală în cavitatea bucală, intre dinţi şi strân­geţi buzele în jurul acesteia fără să o muşcaţi, imediat după ce începeţi să inspiraţi pe gură, apăsaţi partea superioară a produ­sului pentru a elibera medicamentul, timp în care continuaţi să respiraţi adânc. în timp ce vă ţineţi respiraţia scoateţi produsul din cavitatea bucală. Continuaţi să vă ţineţi respiraţia cât timp vă simţiţi confortabil.

Dacă mai sunt necesare administrări supli­mentare aşteptaţi aproximativ jumătate de minut şi apoi reluaţi operaţiunile descrise.

Cereţi sfatul medicului sau farmacistului dacă aveţi dificultăţi la administrarea produsului sau dacă aveţi neclarităţi.

Pentru a reduce posibilitatea de apariţie a infecţiilor micotice în cavitatea bucală clătiţi gura cu apă după fiecare inhalare a medi­camentului.

Nu administraţi o cantitate mai mare de medicament decât cea care v-a fost prescrisă. Utilizaţi-I regulat respectând instrucţiunile medicului chiar dacă simptomatologia se ameliorează. Pot tre­ce câteva săptămâni până la apariţia efectelor medicamentului. Consultaţi medicul dacă simptomatologia nu se ameliorează sau se agravează.

Dacă săriţi o doză- luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi pes­te doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.

Cum păstrăm medicamentul Becloforte?

In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei ferit de temperaturi extreme.

Ce efecte adverse pot apare la Becloforte?

Sunt puţin probabile apariţia unor efecte adverse severe. Totuşi, dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse încetaţi ad­ministrarea medicamentului şi anunţaţi imediat medicul:

•  reacţii alergice (dificultate la respiraţie, umflarea gâtului, a fetei,

a limbii, a buzelor, urticarie)

•  rash cutanat sau leziuni apărute spontan

•  agravarea simptomelor respiratorii

Continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin severe: uscarea gurii, gâtului sau nasului după utilizare, infecţii micotice ale cavităţii bucale sau gâtului (pete albe), îngroşarea vocii sau apariţia răguşelii, tuse, dureri în gât, respiraţie şuierătu­rii, creşterea presiunii intraoculare, lăcrimare excesivă, miros sau gust neplăcut, încetinirea creşterii la copiii care iau doze mari de medicament, apariţia cataractei.

Când nu se administrează Becloforte?

Nu se administrează la persoanele cu hipersensibilitate cunos­cută la medicament sau la alţi corticosteroizi. Nu se administrea­ză pentru tratamentul bronşitelor non-astmatice sau pentru tra­tamentul intermitent al astmului.

Atenţionări speciale

Consultaţi medicul dacă observaţi că este necesară o creştere a dozei pentru a controla atacurile de astm. Creşterea nevoii de me­dicamente poate fi un semn precoce al unui atac sever de astm.

Evitaţi expunerea la surse de infecţie cunoscute. Nu vă apropiaţi de persoane cu varicelă (vărsat de vânt), rujeolă (pojar) sau alte boli contagioase. Sistemul dumneavoastră imun poate fi depri­mat în urma tratamentului şi capacitatea de a lupta cu infecţiile poate fi redusă. Consultaţi imediat medicul dacă observaţi apari­ţia unei infecţii.

Inainte de administrarea medicamentului anunţaţi medicul dacă aveţi o infecţie virală, bacteriană sau fungică.

Trecerea de la terapia cu corticosteroizi comprimate la cea inha- latorie poate reactiva o serie de afecţiuni alergice ce au fost iniţial suprimate cum ar fi rinita alergică (curgerea nasului), inflamaţii ale pleoapelor sau eczeme.

La unele persoane pot apare chiar simptomele unui sindrom de sevraj care se poate manifesta prin dureri musculare, slăbiciune, depresie. Anunţaţi medicul dacă observaţi apariţia acestora.

La administrarea corticosteroizilor pot apare simptome cum ar fi leziuni uşor apărute, creştere ponderală, umflarea feţei (faţă în lună plină)

Interacţiuni posibile Becloforte cu alimente sau medicamente

Inainte de utilizarea medicamentului anunţaţi medicul dacă lu­aţi alte medicamente. Utilizarea altor corticosteroizi pe cale orală, nazală sau inhalatorie poate creşte şansele apariţiei reacţiilor ad­verse sau supradozării.

Sarcina şi alăptarea

Nu se cunosc efectele medicamentului asupra sarcinii. Consul­taţi medicul dacă sunteţi însărcinată sau vă doriţi o sarcină.

Nu se ştie dacă medicamentul trece în laptele matern. Nu uti­lizaţi medicamentul pe durata alăptării fără a consulta mai întâi medicul.

Doze recomandate Becloforte

Adulţi

Dozele uzuale recomandate pentru adulţi şi copii peste 12 ani sunt de 2 inhalări administrate de 3-4 ori pe zi. La unele persoane s-a observat că sunt eficiente 4 inhalări administrate de 2 ori pe zi..

Copii

Pentru copiii peste 4 ani se recomandă 1-2 inhalări pe zi.

Supradozare Becloforte

Orice medicament administrat în exces poate avea efecte se­vere. Principalul risc la supradozarea beclometazonei este insu­ficienţa suprarenală. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi o supradozare.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

BECLOFORTE

  • Product Code: BECLOFORTE
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


HP Banner

Ads: Listen on Spotify