Web Analytics
HP Banner
  • OVESTIN

Ovestin


Denumire comună internaţională: EstrioIum

Forme de prezentare: Cremă vaginală, Ovule


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?


Ovestin conţine hormonul feminin estriol. Este indicat femei­lor ajunse natural sau chirurgical la menopauză pentru tratarea simptomelor incluse de deficitul de estrogeni, dispareunie (du­reri la contact sexual), uscăciunea vaginului, prurit (mâncărimi), disurie (urinări dificile), urinări frecvente sau incontinenţă urinară moderată (pierderi de urină la efort). Poate fi folosit de asemenea pentru prevenirea infecţiilor genitale repetate.


Important de ştiut
Ovestin cremă sau supozitoare nu este recomandat în tratarea bufeurilor şi transpiraţiilor ce preced menopauza.
Administrarea corectă
Administraţi crema Ovestin intravaginal înainte de culcare cu ajutorul aplicatorului calibrat. O administrare cu aplicatorul um­plut până la semnul inelar conţine 0,5 mg de medicament.
Scoateţi capacul tubului, întoarceţi-l şi folosiţi vârful său ascu­ţit pentru a deschide tubul. înşurubaţi aplicatorul până la capăt. Strângeţi tubul pentru a umple cu cremă aplicatorul până la semn. Deşurubaţi aplicatorul din tub şi puneţi la loc capacul tu­bului.

Pentru aplicarea cremei vă întindeţi pe pat şi introduceţi extremitatea aplicatorului în vagin, apăsând apoi lent pistonul. După utilizare spălaţi aplicatorul cu apă caldă şi săpun. Nu folosiţi detergenţi. Clătiţi bine după spălare. Nu puneţi aplicatorul în apă fiartă sau fierbinte.
Administraţi supozitoarele Ovestin intravaginal seara înainte de culcare. întindeţi-vă pe pat pentru a introduce supozitorul cât mai adânc în vagin.Urmaţi întocmai prescripţia şi solicitaţi lămuriri suplimentare medicului sau farmacistului dacă aveţi neclarităţi.
Dacă săriţi o doză luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu luaţi 2 doze odată.


Cum păstrăm medicamentul

In ambalajul original, bine închis şi fe­rit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura camerei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi tabletele expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.
Ce efecte adverse pot apare?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse:
•        reacţii alergice severe cu probleme respiratorii şi tumefacţii ale
buzelor, limbii sau feţei
•        crampe la nivelul gambelor
•        tulburări de vedere.
In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medicul imediat ce va fi posibil: iritaţie locală şi prurit (mâncărimi), tensiu­ne sau durere la nivelul sânilor, dureri de cap.
Administrare vaginală: Crema Ovestin şi supozitoarele pot da iritaţie locala şi prurit.

Nu se administrează în caz de alergie cunoscută la substanţa activă, tumori dependente de estrogeni, sângerări vaginale ne­obişnuite şi neinvestigate, tromboze (cu formare de cheaguri de sânge la diverse nivele), sarcină, otoscleroză apărută sau agravată în cursul sarcinii sau al utilizării anterioare de steroizi.
Atenţionări speciale
Inaintea începerii tratamentului informaţi medicul dacă aveţi hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă, afecţiuni severe ale ficatului, boli renale cu retenţie de lichide, endometrioză, masto- patie fibrochistică, istoric de tromboze, migrenă sau epilepsie, porfirie, antecedente de icter colestatic sau herpes în timpul sar­cinii sau al utilizării de preparate pe bază de estrogeni.


Luaţi medicamentul exact cum v-a fost prescris de medic pen­tru a obţine maximul de beneficii. Ca să nu omiteţi doze încercaţi să luaţi medicamentul în fiecare zi la aceleaşi ore. Nu administraţi doze mai mari sau pe durată mai lungă decât v-a fost recomandat deoarece poate creşte riscul de efecte adverse.
In tratamentul prelungit cu estrogeni sunt recomandate exami­nări medicale periodice.
Dacă aveţi infecţie vaginală trataţi-o corect cu medicaţia speci­fică recomandată de medic.

Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Inainte de începerea tratamentului anunţaţi medicul dacă luaţi vreunul din următoarele medicamente:
•        corticosteroizi: prednison, metilprednisolon (Medrol, Solu Me- drol)
•        barbiturice:fenobarbital
•        beta-blocante: propranolol, metoprolol (Betaloc, Bloxan, Egi- lok), atenolol (Atecor, Blocotenol, Hypoten, Vascoten), carvedi- lol (Dilatrend, Kallidol, Talliton)
•        insulina
•        rifampicină (Sinerdol)
•        cărbune medicinal.
Sarcina şi alăptarea
Acest medicament este contraindicat pe durata sarcinii.
Nu exista în prezent suficiente date privind siguranţa utilizării Ovestinului în timpul lactaţiei. Se cunoaşte doar că estriolul poate trece în lapte ducând la scăderea secreţiei lactate. Pentru a evita posibilele efecte asupra nou-născutului, consultaţi mai întâi me­dicul înainte de a alăpta.
Doze recomandate
Doza uzuală este de 0,5 mg (o aplicare de cremă sau 1 supozi­tor) pe zi în primele săptămâni de tratament urmată de reducerea progresivă a dozei în funcţie de răspuns până la 0,5 mg de 2 ori pe săptămână.Unele cazuri de incontinenţă urinară pot necesita doze de între­ţinere mai mari.Pentru femeile aflate la menopauză care urmează să fie operate în sfera genitală se recomandă administrarea a 0,5 mg Ovestin pe zi în timp de 2 săptămâni înaintea intervenţief şi 0,5 mg de 2 ori pe zi în primele 2 săptămâni după intervenţie.
Dacă analizele efectuate nu certifică natura atrofiei vaginale, se poate administra 0,5 mg pe zi alternativ (o zi da, o zi nu) în săptă­mâna ce precede rezultatul final.
Supradozare
Toxicitatea acută a medicamentului este foarte scăzută. Deşi supradozarea cu cremă sau supozitoare este puţin probabilă, în această situaţie pot apare greaţă, vărsături şi sângerări.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

OVESTIN

  • Product Code: OVESTIN
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*