Web Analytics
HP Banner
  • KEPPRA

Keppra

Denumire comună internaţională: Levetiracetamum Forme de prezentare: Comprimate filmate, Soluţie orală

Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Keppra este un medicament antiepileptic utilizat în tratamentul convulsiilor parţiale cu sau fără generalizare secundară.

Acestea reprezintă un tip de epilepsie în care activitatea cerebrală crescu­tă la nivelul unei emisfere provoacă mişcări bruşte spasmodice pe o parte a corpului, perturbă auzul, mirosul sau văzul, determină amorţeli sau atacuri neaşteptate de panică.

Keppra poate fi de asemenea administrat ca adjuvant la pacienţii cu crize epileptice tip mioclonic (cu spasme musculare de scurtă durată asemănă­toare şocurilor într-un muşchi sau grup de muşchi) sau crize tonico-clonice primar generalizate (cu accese grave inclusiv pierdere a conştienţei).

Important de ştiut

Convulsiile sunt tratate frecvent cu combinaţii de medicamen­te. Pentru tratamentul optim al afecţiunii dumneavoastră admi­nistraţi toate medicamentele prescrise de medic conform indica­ţiilor acestuia.

Citiţi cu atenţie toate informaţiile pentru pacient oferite de prospectele medicamentelor. Nu modificaţi dozajul sau programul de administrare fără a discuta mai întâi cu medicul.

Administrarea corectă

Luaţi comprimatele filmate sau soluţia orală pe cale orală îm­preună cu un pahar mare de apă. Amestecaţi soluţia orală într-un pahar cu apă înainte de administrare.

Keppra poate fi administrat ca infuzie cu aceeaşi frecvenţă şi utilizând aceleaşi doze atunci când folosirea comprimatelor sau soluţiei orale este temporar imposibilă.

Medicamentul Keppra poate fi administrat cu sau fără alimente.

Urmaţi întocmai prescripţia şi solicitaţi lămuriri suplimentare medicului sau farmacistului dacă aveţi neclarităţi.

Dacă săriţi o doză -luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi. To­tuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu luaţi două doze odată.

Cum păstrăm medicamentul Keppra -în ambalajul original, bine închis şi fe­rit de acţiunea copiilor.

Păstraţi medicamentul la temperatura camerei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi tabletele expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.

Keppra - Ce efecte adverse pot apare?

încetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse:

reacţii alergice: probleme respiratorii, tumefacţii ale buzelor, limbii sau feţei, urticarie, rash (roşeaţă), prurit (mâncărimi)

gândire sau comportament neobişnuit, halucinaţii, anxietate, agitaţie, ostilitate

febră, frisoane, simptome de răceală, dureri în tot corpul

slăbiciune, lipsă de coordonare

creşterea frecvenţei sau severităţii convulsiilor

dureri abdominale severe, greaţă, vărsături

îngălbenirea ochilor şi pielii, oboseală neobişnuită, scaune de­colorate, urini închise la culoare

tulburări de vedere, diplopie (vedere dublă).

în cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medicul imediat ce va fi posibil: ameţeli, slăbiciune, oboseală, somnolen­ţă, stare depresivă, dureri abdominale, diaree, greaţă, vărsături, apetit diminuat, modificări ale greutăţii corporale.

Când nu se administrează Keppra?

Nu se administrează în caz de alergie cunoscută la substanţa activă.

Atenţionări speciale

Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi şi altor persoane. Le poate face rău chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

înaintea începerii tratamentului informaţi medicul dacă aveţi probleme cu rinichii întrucât poate fi necesară ajustarea dozelor,monitorizarea mai atentă a tratamentului sau reconsiderarea te­rapiei.

Luaţi medicamentul Keppra exact cum v-a fost prescris de medic pen­tru a obţine maximul de beneficii.

Ca să nu omiteţi doze încercaţi să luaţi medicamentul în fiecare zi la aceleaşi ore.

Nu administraţi doze mai mari sau pe durată mai lungă decât v-a fost recomandat.

Este important să luaţi medicamentul Keppra regulat pentru a obţine cele mai multe beneficii. Dacă observaţi agravarea crizelor cu creşterea frecvenţei sau a severităţii lor contactaţi imediat medi­cul.

Reînnoiţi prescripţia înainte de a rămâne fără medicament.

Nu opriţi administrarea medicamentului fără a anunţa medicul, chiar dacă vă simţiţi mai bine. întreruperea bruscă a tratamentu­lui poate creşte riscul de convulsii. Pentru mai multă siguranţă se recomandă reducerea treptată a dozelor de medicament.

Purtaţi întotdeauna la dumneavoastră un card sau o brăţară me­dicală care să atenţioneze medicii în caz de urgenţă că sunteţi în tratament cu Keppra.

Keppra poate determina uneori, mai ales în primele săptămâni de tratament, probleme psihice inclusiv psihoză, halucinaţii, agresivitate, ostilitate, iritabilitate, agitaţie, anxietate, apatie, in­stabilitate emoţională, depresie, tentative de sinucidere.

De cele mai multe ori aceste probleme sunt trecătoare; anunţaţi medicul dacă acestea persistă întrucât poate fi necesară modificarea do­zelor sau chiar renunţarea la medicament, prin reducerea trepta­tă a dozelor.

Tot la începutul tratamentului este posibil să apară somnolen­ţă severă, slăbiciune neobişnuită sau dificultăţi de coordonare a mişcărilor. Anunţaţi medicului aceste simptome.

Pentru a fi sigur că medicamentul Keppra nu provoacă reacţii nedorite este necesar să vă prezentaţi la toate programările stabilite de medic.

Pot fi efectuate analize de sânge, inclusiv analize ale func­ţiilor ficatului.

Keppra poate determina reacţii adverse care să afecteze gân­direa şi timpii de reacţie, de aceea evitaţi şofatul şi activităţile ce necesită atenţie deosebită până la epuizarea acestor efecte.

Evitaţi consumul de alcool pe durata tratamentului întrucât poate creşte riscul de reacţii adverse al medicamentului sau ris­cul de convulsii.

Evitaţi folosirea medicamentelor ce ar putea da somnolenţă cum ar fi medicamentele pentru răceală şi gripă, analgezicele, re­laxantele musculare, medicamentele pentru convulsii, depresie sau anxietate. Rezultatul cumulat ar putea fi somnolenţa severă.

Informaţi medicul că sunteţi în tratament cu acest medicament înainte de a primi orice tratament medical, chirurgical sau stoma­tologic.

Siguranţa şi eficacitatea administrării medicamentului la copiii cu vârsta sub 16 ani nu au fost încă studiate adecvat.

Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente

Nu au fost raportate până în momentul de faţă interacţiuni sem­nificative ale Kepprei cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Keppra poate dăuna fătului dacă este administrat în timpul sar­cinii. Informaţi medicul dacă sunteţi însărcinată sau plănuiţi o sar­cină în viitorul apropiat.

Medicamentul poate trece în laptele matern cauzând probleme sugarului, de aceea nu folosiţi Keppra fără a anunţa mai întâi me­dicul.

Doze recomandate Keppra

Tratamentul epilepsiei

Adulţi şi adolescenţi

Iniţial se pot administra 500 mg Keppra de 2 ori pe zi, apoi se poate creşte treptat doza în funcţie de necesităţi, fără a depăşi însă 3000 mg pe zi. La persoanele cu insuficienţă renală sau la vârstnici pot fi folosite doze mai mici de medicament.

Copii cu vârsta de 4-16 ani

Doza iniţială recomandată este de 20 mg/kg/zi divizată în 2 pri­ze zilnice egale. Doza poate fi apoi crescută cu câte 20 mg/kg la fiecare 2 săptămâni până la atingerea dozei de 60 mg/kg.

Copii cu vârsta sub 4 ani

Indicaţia de utilizare şi dozajul trebuie stabilite de medic.

Supradozare

Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea. Simp- tomele supradozării pot include: agitaţie, agresivitate, confuzie, slăbiciune, respiraţii rare, pierderea conştienţei.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

KEPPRA

  • Product Code: KEPPRA
  • Availability: In Stock
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*