Web Analytics
HP Banner

ads:

  • URSOFALK

Ursofalk


Denumire comună internaţională: Acidum ursodeoxycholicum

Alte denumiri comerciale: Ursochol, Ursosan

Forme de prezentare: Comprimate, Capsule

Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?


Ursofalk conţine un acid biliar natural. Acţionează prin reduce­rea cantităţii de colesterol produsă de ficat şi absorbită la nivelul intestinului. în plus favorizează metabolizarea colesterolului din componenţa calculilor biliari şi creşte fluxul de sânge biliar. Este indicat la persoanele la care este refuzată intervenţia chirurgicală pentru dizolvarea calculilor biliari necalcificaţi cu diametru sub 2 cm precum şi în tratamentul cirozei biliare.


Important de ştiut
Dacă luaţi acest medicament pentru litiază biliară trebuie să ştiţi că există posibilitatea ca după câteva luni de tratament să nu se obţină dizolvarea completă a calculilor. Multe persoane care au folosit medicamentul refac calculii în 5 ani de la tratament. Discutaţi cu medicul dumneavoastră asupra riscului de reapariţie a litiazei.
Administrarea corectă
Luaţi acest medicament pe cale orală o dată pe zi sau conform prescripţiei, în timpul mesei şi cu un pahar mare de apă. Adminis­traţi în fiecare zi la aceeaşi oră. înghiţiţi tabletele întregi fără a le mesteca, diviza sau zdrobi. Urmaţi întocmai prescripţia şi solicitaţi lămuriri suplimentare medicului sau farmacistului dacă aveţi neclarităţi.
Dacă săriţi o doză- luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi. To­tuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.
Cum păstrăm medicamentul ? In ambalajul original, bine închis şi fe­rit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura camerei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi tabletele expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.
Ce efecte adverse pot apare?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor reacţii alergice:
•        probleme respiratorii, tumefacţii ale buzelor, limbii sau feţei, urticarie
•        febră, frisoane, dureri abdominale severe
•        edeme (tumefacţii ale mâinilor sau picioarelor)
•        sete intensă, urinări frecvente.
In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medicul imediat ce va fi posibil: simptome similare unei răceli, discomfort abdominal, greaţă, diaree, constipaţie, ameţeli, oboseală, dureri de spate, dureri de cap, tuse.
Când nu se administrează?
Nu se administrează în cazul în caz de alergie la produs, calculi biliari calcifîcaţi, inflamaţii acute ale colecistului, căilor biliare şi pancreasului, boli intestinale inflamatorii.
Atenţionări speciale
Inainte de începerea tratamentului, informaţi medicul dacă aveţi colecistită acută, colangită, obstrucţie biliară, pancreatită, fistulă bilio-gastro-intestinală, boli de ficat.
Administraţi exact cum v-a fost prescris de medic şi încercaţi să nu omiteţi dozele întrucât medicamentul este eficient doar dacă nivelele lui în organism sunt constante.Anunţaţi medicul dacă sub tratament simptomatologia dum­neavoastră persistă sau se agravează.
Periodic efectuaţi analize de sânge şi ecografîi abdominale pen­tru a monitoriza evoluţia enzimelor hepatice (GOT, GPT) şi a calculilor sub tratament.
Acest medicament vă poate da ameţeli, de aceea evitaţi şofatul şi manipularea utilajelor cu risc până la epuizarea efectului. De asemenea evitaţi consumul de alcool sau folosirea altor medica­mente ce v-ar putea accentua ameţelile.
Dacă după 1 an de tratament nu se observă reducerea dimensi­unilor calculilor se recomandă întreruperea administrării.
Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Inainte de începerea tratamentului anunţaţi medicul dacă ur­maţi tratament cu vreunul dintre următoarele:
« fenofibrat (Lipanthyl, Lipofib, Tricor, Fenox)
•        antiacide cu aluminiu (Almagel, Novalox, Rennie, Trisilicalm)
•        contraceptive orale (anticoncepţionale).
Sarcina şi alăptarea
Studiile au demonstrat că acest medicament nu produce leziuni asupra fătului dacă se administrează în sarcină. Informaţi medicul dacă sunteţi gravidă sau doriţi să rămâneţi însărcinată.
Deoarece nu se cunoaşte dacă Ursofalk poate trece în laptele matern nu alăptaţi pe durata tratamentului fără aprobarea me­dicului.
Doze recomandate
Dizolvarea calculilor biliari colesterol ici, colestaze
Doza zilnică recomandată este de aproximativ 10 mg pentru fie­care kilogram corp (capsulele sunt de 250 mg). Durata tratamen­tului poate varia între 6 şi 24 de luni.
Gastrită de reflux biliar
Uzual se administrează 1 capsulă pe zi, seara înainte de culcare timp de 10-14 zile.
Supradozare
Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea. Simp- tomele supradozării pot include diareea severă.

Ursosan vezi Ursofalk Urutal vezi Betaserc
Uscosin vezi Scobutil

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

URSOFALK

  • Product Code: URSOFALK
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*


ads: