Web Analytics
HP Banner

Ads: Listen on Spotify

  • UNDESTOR

Undestor


Denumire comună internaţională: Testosteronum    
Alte denumiri comerciale: Androgel, Intrinsa, Livensa, Nebido
Forme de prezentare: Capsule moi, Gel, Plasture transdermic, Soluţie ; injectabilă

Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Testosteronul reprezintă principalul hormon masculin implicat  la bărbaţi în creştere şi dezvoltare sexuală.

Undestor poate fi administrat băieţilor cu pubertate întârziată (hipogonadism) pentru a accelera dezvoltarea.

Se poate indica de asemenea bărbaţilor cu impotenţă sau sterilitate dată de deficitul de testosteron, în anumite forme de cancer de sân avansat, mastită cronică, dismenoree (dureri menstruale), tulburări de climacteriu (la menopa­uză).

Important de ştiut
Nu creşteţi dozele, nu administraţi mai frecvent şi nu luaţi mai mult timp decât v-a fost prescris pentru a evita bolile de inimă sau ficat, accidentele vasculare cerebrale, rupturile de tendoane sau ligamente, dezvoltarea incorectă a oaselor (unde este cazul)


Administrarea corectă
Luaţi acest medicament pe cale orală de 1-2 ori pe zi sau con­form prescripţiei, după masă cu un pahar de apă. Dacă numărul de capsule este impar, administraţi doza mai mare dimineaţa.

Ad­ministraţi în fiecare zi la aceleaşi ore. înghiţiţi capsulele întregi fără a le mesteca, diviza sau zdrobi. Pentru aplicarea gelului, spălaţi atent cu apă şi săpun umerii, braţele sau abdomenul şi lăsaţi să se usuce. Evitaţi administra­rea gelului pe zone cu ulceraţii, leziuni sau iritaţie. Nu aplicaţi pe organele genitale.

După aplicarea gelului aşteptaţi minim 6 ore pentru a vă spăla din nou. Medicamentul este inflamabil de aceea evitaţi până la uscarea gelului fumatul şi contactul cu focul.


Plasturele cu testosteron se poate aplica pe spate, abdomen, braţe sau coapse, zone ce au fost spălate în prealabil. Nu aplicaţi pe suprafeţe iritate sau uleioase, scrot sau zone osoase (umeri, şolduri). Purtaţi plasturele 24 ore apoi înlocuiţi-l cu un altul, plasat pe o altă suprafaţă. Aşteptaţi 7 zile înainte de a aplica plasturele pe aceeaşi suprafaţă de piele. Plasturele poate fi purtat în timp ce faceţi baie sau aveţi contact sexual.


Forma injectabilă se administrează intramuscular la intervale de 10-14 săptămâni sau conform prescripţiei. înainte de utilizare se recomandă examinarea soluţiei pentru a nu conţine particule sau cristale. Dacă acestea sunt prezente, încălziţi şi agitaţi flacoanele până la dispariţia completă. Aruncaţi dacă aceste cristale persis­tă.
Urmaţi întocmai prescripţia şi solicitaţi lămuriri suplimentare medicului sau farmacistului dacă aveţi neclarităţi.Dacă săriţi o doză-luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi.To­tuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.


Cum păstrăm medicamentul?In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi produsele expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.
Ce efecte adverse pot apare?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse:•        reacţii alergice (probleme respiratorii, tumefacţii ale buzelor, limbii sau feţei, urticarie)
•        dureri abdominale, greaţă, vărsături, edeme (tumefacţii ale mâinilor sau picioarelor)
•        dispnee cu ortopnee (dificultăţi respiratorii în poziţia culcat)
•        icter (îngălbenirea pielii şi ochilor)
•        modificări de comportament: agresivitate, anxietate, furie
•        dificultăţi la urinat
•        erecţii dureroase şi prelungite
In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medicul imediat ce va fi posibil: îngroşarea vocii, căderea sau creşterea în exces a părului, mărirea clitorisului şi menstre neregulate (la fe­mei), acnee, seboree, libido scăzut sau crescut, producţie scăzută de spermă, dureri la locul injectării.
Când nu se administrează?
Nu se administrează în cazul în caz de alergie la produs, boli se­vere de inimă, ficat sau rinichi, sarcină, lactaţie.
Atenţionări speciale
Inainte de începerea tratamentului, informaţi medicul dacă aveţi angină pectorală (caracterizată prin dureri în piept de ori­gine cardiacă), insuficienţă cardiacă, istoric de infarct miocardic, hipertensiune arterială, hepatită cronică cu virus B sau C, ciroză hepatică, boli de rinichi severe, hipertrofie sau cancer de prosta­tă, cancer mamar (la bărbaţi), diabet zaharat, nivele crescute ale colesterolului seric.
Luaţi exact cum v-a fost prescris de medic şi încercaţi să nu omi- teţi dozele întrucât medicamentul este eficient doar dacă nivelele lui în organism sunt constante.
Nu întrerupeţi brusc administrarea medicamentului dacă l-aţi folosit regulat pe o perioadă de timp îndelungată sau în doze mari deoarece pot apare simptome de sevraj: oboseală, slăbiciu­ne musculară, depresie. Consultaţi medicul pentru a vă asista în reducerea progresivă a dozelor.
Anunţaţi medicul dacă după cel puţin 1 lună de tratament sta­rea dumneavoastră nu s-a ameliorat.
Dacă aveţi diabet zaharat trebuie să ştiţi că acest medicament poate diminua nivelele glicemiei. Controlaţi periodic nivelele glu­cozei în sânge pentru eventuale ajustări ale dozelor de antidiabe- tice. Informaţi medicul dacă prezentaţi semne ale hipoglicemiei: senzaţie intensă de foame, ameţeli şi transpiraţii inexplicabile.
în cazul în care rămâneţi imobilizat la pat pentru o perioadă pre­lungită de timp, informaţi medicul pentru a vă monitoriza nivelele calcemiei şi a preveni complicaţiile.
La copii se impune monitorizare atentă a creşterii şi dezvoltării osoase întrucât aceşti copii pot fi afectaţi de tratament rămânând cu statură mică.
în eventualitatea în care erecţia durează câteva ore şi este du­reroasă, opriţi administrarea acestui medicament şi consultaţi imediat medicul.
Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Inainte de începerea tratamentului anunţaţi medicul dacă ur­maţi tratament cu vreunul dintre următoarele:
•        anticoagulante: acenocumarol (Trombostop, Sintrom)
•        insulină sau antidiabetice orale: glipizid (Glucotrol), repaglinid (Novonorm, Prandin), rosiglitazonă (Avandia)
•        corticosteroizi: metilprednisolon (Medrol, Solu-Medrol), pred- nison
•        acid fusidic (Fucidin).
Sarcina şi alăptarea
Este contraindicată utilizarea medicamentului pe durata sarci­nii deoarece poate afecta fătul sau mama. Utilizaţi forme eficien­te de contracepţie în timpul tratamentului şi câteva săptămâni după întreruperea lui. Anunţaţi medicul dacă suspectaţi sarcina întrucât medicamentul prezintă risc crescut pentru malformaţii fetale.
Deoarece nu se cunoaşte dacă Undestor poate trece în laptele matern nu se recomandă alăptarea pe durata tratamentului. Con­sultaţi medicul înainte de a alăpta.
Doze recomandate
Hipogonadism masculin, impotenţă de natură endocrină, libido scăzut

In general doza se adaptează în funcţie de răspunsul individual. De cele mai multe ori se începe cu doze de 120-160 mg pe zi timp de 2-3 săptămâni iar apoi se continuă cu 40-120 mg pe zi.
Gelul sau plasturele se aplică o dată pe zi, conform prescripţiei. Forma injectabilă se administrează intramuscular o dată la 10- 14 săptămâni sau dacă este nevoie şi la intervale de 6 săptămâni. Cancer mamar la femei
Se recomandă administrarea a 50-100 mg de 3 ori pe săptămâ­nă.
Suprimarea lactaţiei
Se pot folosi 50-75 mg pe zi timp de 2-3 zile.

Supradozare
Nu există date privind supradozarea cu acest produs. Totuşi anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.

Unidox Solutab vezi Doxiciclină Unitimolol vezi Timolol Upfen vezi Ibuprofen

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

UNDESTOR

  • Product Code: UNDESTOR
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


HP Banner

Ads: Listen on Spotify