Web Analytics
HP Banner

Ads: Listen on Spotify

  • ELOCOM

ElocomDenumire comună internaţională: Mometasonum

Forme de prezentare: Unguent, Cremă, Soluţie cutanată


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Elocom este un corticosteroid topic. Reduce sau inhibă acţiunea anumitor substanţe din organism ce produc inflamaţie, înroşire sau umflare.

Mometasona este utilizată pentru tratamentul inflamaţiilor provocate de un număr de afecţiuni cum ar fi re­acţiile alergice, eczemele şi psoriazisul.


Important de ştiut
Nu acoperiţi zona tratată cu bandaje ocluzive, îmbrăcăminte sau scutece ce nu permit circulaţia aerului, doar dacă medicul nu vă recomandă altfel.

Utilizarea bandajelor ocluzive poate creşte semnificativ cantitatea de medicament absorbită în organism ceea ce poate provoca efecte adverse sistemice.

Administrarea Elocom

Medicamentul se administrează topic, conform indicaţiilor me­dicului.
Spălaţi-vă pe mâini înainte şi după aplicarea medicamentului, doar dacă nu se utilizează pentru tratamentului unei afecţiuni a mâinilor. Aplicaţi o mică cantitate de cremă şi masaţi uşor până la încorporarea acesteia în piele.

Dacă săriţi o doză -aplicaţi doza uitată imediat ce vă amintiţi. To­tuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi peste doza uitată şi reveniţi a programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.

Cum păstrăm Elocom

La temperatura camerei, ferit de ume­zeală excesivă. Nu lăsaţi medicamentul la îndemâna copiilor.

Ce efecte adverse pot apare la Elocom?
Nu este de aşteptat apariţia unor efecte adverse severe decât dacă se absorb în organism cantităţi mari de medicament. în acest caz pot apare tulburări de vedere, ritm cardiac neregulat, insomnie, modificări ale dispoziţiei, creştere ponderală, fatigabi- litate.

Anunţaţi medicul dacă observaţi apariţia acestora.
Alte efecte adverse mai puţin severe pot include:

-înroşire, apa­riţia de vezicule, senzaţie de arsură, mâncărimi sau descuamare locală. Continuaţi administrarea medicamentului şi informaţi me­dicul.
-în special la utilizarea pe termen lung a mometasonei pot apare unele efecte adverse cum ar fi subţierea pielii, înroşire persistentă a acesteia, vergeturi.

Când nu se administrează?
Elocom nu se administrează persoanelor cunoscute cu alergie la medicament.

Atenţionări speciale
Anunţaţi medicul dacă afecţiunea nu se ameliorează sau dacă aceasta se agravează. Doar mometasona topică nu va fi de ajuns pentru tratarea unei infecţii locale, bacteriene fungice sau virale.

Medicamentul este destinat exclusiv uzului extern. Evitaţi apli­carea medicamentului în ochi. Evitaţi aplicarea pe faţă, axile sau zona inghinală, doar dacă medicul nu vă recomandă acest lucru.
Nu utilizaţi medicamentul pentru tratamentul altei afecţiuni de­cât cea pentru care v-a fost prescris.

Interacţiuni posibile Elocom cu alimente sau medicamente
Evitaţi utilizarea altor medicamente cu administrare topică, să­punuri dure sau abrazive sau produse cosmetice la nivelul zonei tratate, doar dacă medicul nu vă recomandă altfel.

Sarcina şi alăptarea
Nu se cunosc în totalitate efectele mometasonei asupra fătului dacă se administrează în sarcină. Nu utilizaţi medicamentul pe durata sarcinii fără a consulta mai întâi medicul.

Dacă adminis­trarea este absolut necesară, se va administra cea mai mică canti­tate pe durata de timp cea mai scurtă necesară pentru remiterea afecţiunii.

Nu se ştie dacă medicamentul trece în laptele matern. Nu uti­lizaţi mometasona pe durata alăptării fără a consulta mai întâi medicul.

Doze recomandate
Adulţi
Se recomandă aplicarea cremei Elocom o dată pe zi.

Copii
Se recomandă aplicarea celei mai mici cantităţi de medicament necesară. Utilizarea steroizilor pe durata lungi de timp poate afecta creşterea şi dezvoltarea.
Elocom se poate utiliza la copiii cu vârsta peste 2 ani însă nu mai mult de 3 săptămâni.

Supradozare

Orice medicament administrat în exces poate avea efecte seve­re. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.
Este puţin probabilă apariţia supradozării cu mometasonă.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

ELOCOM

  • Product Code: ELOCOM
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


HP Banner

Ads: Listen on Spotify