Web Analytics
HP Banner

Ads: Listen on Spotify

  • DIANE

DianeCe este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Diane este un produs cu acţiune contraceptivă. Este indicat pentru obţinerea contracepţiei pe cale orală sau pentru comba­terea manifestărilor de androgenizare la femei (acneea, formele uşoare de hirsutism, alopecia androgenă).

Important de ştiut

Fumatul creşte semnificativ riscul apariţiei efectelor adverse cardiovasculare (AVC, infarct miocardic, trombembolism, etc) la femeile ce utilizează contraceptive orale. Riscul creşte la fumătorii înrăiţi (mai mult de 15 ţigări pe zi) şi odată cu înaintarea în vârstă.

Administrarea Diane
Medicamentul se administrează oral, o dată pe zi, conform indi­caţiilor medicului. Administraţi medicamentul la aceeaşi oră în fi­ecare zi pentru a reduce riscul de a uita administrarea unei doze.

Dacă săriţi o doză de Diane - luaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi, lu­aţi următoarea doză la ora normală de administrare şi continuaţi conform orarului normal.

Riscul apariţiei sarcinii este mic dacă uitaţi administrarea unei singure doze în decursul unui ciclu de tratament. Dacă uitaţi administrarea a mai mult de o doză, con­sultaţi prospectul medicamentului privind riscul apariţiei sarcinii sau consultaţi medicul.

Cum păstrăm medicamentul Diane?

La temperatura camerei, în ambalajul original, ferit de umezeală excesivă.

Ce efecte adverse pot apare la Diane?

Anunţaţi imediat medicul şi încetaţi administrarea medicamen­tului dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse severe

•        reacţii alergice (urticarie, dificultate la respiraţie, umflarea feţei, a buzelor, a limbii, a gâtului)
•        cefalee ce se manifestă pentru prima dată sub formă de migre­nă sau cu o frecvenţă neobişnuită•        tulburări senzoriale şi în special tulburări acute de vedere
•        apariţia tromboflebitei sau a altor afecţiuni tromboembolice
•        apariţia icterului (îngăibenirea pielii sau a mucoaselor)
•        creşterea severă a tensiunii arteriale.


In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe, continuaţi administrarea medicamentului şi informaţi medicul: senzaţie de tensiune a sânilor, jenă gastrică, greţuri, cefalee, mo­dificarea libidoului, stări de depresie, cloasmă, sângerări intermenstruale.

Când nu se administrează Diane?


Medicamentul nu se administrează dacă sunt prezente tulbu­rări hepatice grave în antecedente sau existenţa unor tumori he­patice, antecedente de icter idiopatic de sarcină, de herpes sau prurit grav în timpul sarcinii, sindrom Dubin-Johnson şi Rotor, antecedenţe de trombembolism, carcinom mamar sau endometrial, diabet severe cu modificări vasculare, tulburări ale metabo­lismului lipidic, hipertensiune severă necontrolată, otoscleroză.

De asemenea nu se administrează la persoanele ce au suferit o intervenţie chirurgicală majoră cu imobilizare prelungită la pat.

Atenţionări speciale

Contraceptivele orale Diane trebuie utilizate cu precauţie de către persoanele cu vârsta peste 40 de ani, fumătoare, în prezenţa afecţiunilor hepatice, cardiace, ale vezicii biliare, afecţiunilor re­nale, tiroidiene, hipertensiunii, hipercolesterolemiei, diabetului, epilepsiei, astmului, porfiriei, obezităţii.


Utilizaţi cu precauţie medicamentul în prezenţa afecţiunilor cir­culatorii, a istoricului de infarct sau accident vascular cerebral în antecedente. De asemenea utilizaţi cu precauţie în prezenţa afec­ţiunilor depresive, migrenelor sau altor forme de cefalee, cicluri menstruale neregulate, tulburări de vedere.

Deoarece poate fi afectată capacitatea de coagulare a sângelui, medicul poate dori întreruperea administrării medicamentului înaintea unei intervenţii chirurgicale.

Contraceptivele orale nu vă protejează contra bolilor cu trans­mitere sexuală, inclusiv infecţia HIV/SIDA. Dacă aveţi o boală cu transmitere sexuală, utilizaţi prezervativul şi spermicide pentru prevenirea transmiterii acesteia.

Dacă observaţi lipsa ciclului menstrual şi aţi administrat corect contraceptivul pe toată durata ciclului de tratament, anunţaţi medicul însă nu opriţi administrarea medicamentului.

Dacă ob­servaţi lipsa apariţiei ciclului menstrual însă nu aţi luat regulat medicamentul sau menstra nu a apărut de două ori la rând, înce­taţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul pentrua vedea dacă sunteţi însărcinată.

Utilizaţi o altă formă de contra- cepţie dacă întrerupeţi administrarea medicamentului.


Interacţiuni posibile Diane cu alimente sau medicamente

Informaţi medicul dacă urmaţi alte tratamente, în special cu unul dintre următoarele medicamente:
•        barbiturice cum ar fi fenobarbital, amobarbital (Amital)
•        rifampicina (Sinerdol)
•        antiepileptice cum ar fi carbamazepina (Finlepsin, Neurotop, Taver, Tegretol, Timonil), fenitoina, primidona
•        antibiotice de genul ampicilinei (Ampiplus, Pamecil, Standacillin)
•        insulină sau antidiabetice orale.

Sarcina şi alăptarea

Contraceptivele orale nu se administrează pe durata sarcinii. Pentru siguranţa dumneavoastră utilizaţi o formă de contracepţie nonhormonală dacă observaţi lipsa ciclului menstrual după ce aţi uitat administrarea unei doze.

De asemenea aşteptaţi cel puţin 4 săptămâni după naştere până la începerea administrării contraceptivelor orale.

Contraceptivele orale Diane pot trece în laptele matern şi pot deter­mina efecte adverse la sugar. Nu administraţi medicamentul pe durata alăptări fără a consulta mai întâi medicul.

Doze recomandate
Adulţi
Se recomandă administrarea unui drajeu Diane pe zi începând din pri­ma zi a ciclului timp de 21 de zile, apoi pauză timp de 7 zile după care se reia administrarea timp de alte 21 de zile.

Supradozare Diane

Orice medicament administrat în exces poate avea efecte ad­verse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.

Riscul apariţiei supradozării cu contraceptive orale este minim. Totuşi, simptomele supradozării pot include: letargie, fatigabilitate, greaţă, vărsături, hemoragii de privaţie la femei.


Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

DIANE

  • Product Code: Diane
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


HP Banner

Ads: Listen on Spotify