Web Analytics
HP Banner

ads:

  • NOLIPREL

Noliprel


Denumire comună internaţională: Combinaţii (Perindoprilum + Indapa- midum)
Alte denumiri comerciale: Prestarium plus
Forme de prezentare: Comprimate


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Noliprel este o combinaţie de diuretic (indapamidă) şi inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (perindopril). Inhibitorul de enzimă blochează transformarea angiotensinei  într-o sub­stanţă mai puternică care reţine sarea şi apa în organism. Este indicat singur sau în combinaţie cu alte medicamente în tratamen­tul hipertensiunii arteriale.
Important de ştiut
Acest medicament devine eficient în hipertensiunea arterială doar dacă este administrat regulat. întrucât efectele sale se in­stalează treptat este necesar să aşteptaţi 1-2 săptămâni pentru obţinerea efectelor maxime.
Administrarea corectă
Administraţi medicamentul pe cale orală de 1-2 ori pe zi sau conform prescripţiei, preferabil la aceleaşi ore, în timpul mesei sau pe stomacul gol împreună cu un pahar mare de apă.
Urmaţi întocmai prescripţia şi solicitaţi lămuriri suplimentare medicului sau farmacistului dacă aveţi neclarităţi.
Dacă săriţi o doză luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi. To­tuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu luaţi 2 doze odată.
Cum păstrăm medicamentul

In ambalajul original, bine închis şi fe­rit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura camerei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi tabletele expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.
Ce efecte adverse pot apare?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse:
•        reacţii alergice (probleme respiratorii, tumefacţii ale buzelor, limbii sau feţei, urticarie)
•        dureri în piept mai frecvente sau prelungite, bătăi cardiace ra­pide sau neregulate
•        edeme (tumefacţii ale mâinilor sau picioarelor)
•        ameţeli severe şi pierderi ale conştienţei
•        îngălbenirea pielii şi ochilor, urini închise la culoare, scaune de­colorate
•        dureri abdominale, diaree, greaţă sau vărsături prelungite
•        febră, dureri severe în gât sau alte semne ale unei infecţii
•        crampe musculare, dureri articulare neobişnuite.
In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medicul imediat ce va fi posibil: tuse, ameţeli, hipotensiune arterială, du­reri de cap, oboseală, somnolenţă, greaţă, vărsături, diaree.
Când nu se administrează?
Nu se administrează în caz de alergie cunoscută la substanţa activă sau alţi inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, tri­mestrul II sau III de sarcină, tratament cu dextran sulfat în ultimele 3 zile, comă hepatică, anurie (imposibilitate de a urina).
Atenţionări speciale
Inaintea începerii tratamentului informaţi medicul dacă aveţi boli de inimă, ficat sau rinichi, probleme ale circulaţiei cerebrale inclusiv atac cerebral în antecedente, lupus eritematos sistemic, sclerodermie, afecţiuni ale sistemului imunitar, depresie a mădu- vei spinale, sunteţi însărcinată sau alăptaţi.
Medicamentul trebuie folosit cu prudenţă în cazul în care rini­chii nu funcţionează corespunzător deoarece există riscul de apa­riţie a insuficienţei renale.


Luaţi medicamentul exact cum v-a fost prescris de medic pen­tru a obţine maximul de beneficii. Ca să nu omiteţi doze încercaţi să luaţi medicamentul în fiecare zi la aceleaşi ore. Nu creşteţi do­zele şi nu întrerupeţi brusc fără aprobarea medicului.La începutul tratamentului este posibil să vă simţiţi mai obosit; nu încetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi medicul numai dacă observaţi apariţia altor simptome cum ar fi greaţa, vărsăturile, crampele musculare, ameţelile puternice.


Monitorizaţi atent tensiunea arterială pentru a nu scădea ab­rupt. Evitaţi mediile cu temperatură ridicată, efortul fizic intens, deshidratarea, vărsăturile şi diareea. în astfel de situaţii contactaţi medicul sau farmacistul pentru ajustarea dozelor.Consumaţi minim 2 litri de lichide pe zi, dacă nu aveţi contrain­dicaţii medicale.Cântăriţi-vă zilnic şi consultaţi imediat medicul în cazul în care luaţi rapid în greutate iar picioarele vi s-au umflat.


La unele persoane este posibil ca Noliprel să determine tuse seacă persistentă. Contactaţi medicul dacă apare această proble­mă. Recuperarea este rapidă după oprirea medicamentului.Medicamentul poate da dureri de cap sau ameţeli. Evitaţi şofatul, manipularea utilajelor cu risc şi activităţile ce implică atenţie sporită până la epuizarea acestor efecte. De asemenea evitaţi consumul de alcool sau folosirea altor medicamente ce v-ar putea accentua ameţelile, exerciţiile fizice solicitante, mediile cu tempe­ratură ridicată, febra, deshidratarea.

Pentru a preveni ameţelile, aşezaţi-vă sau ridicaţi-vă încet, mai ales dimineaţa.
Prezentaţi-vă la toate programările stabilite de medic în vede­rea evaluării stării dumneavoastră generale şi efectuării de ana­lize, inclusiv a hemoleucogramei, electroliţilor serici (ex. sodiu, potasiu, clor, magneziu), glicemiei şi testelor funcţionale renale.Inainte de a primi vreun tratament medical, chirurgical sau stomatologic informaţi medicul că sunteţi în tratament pentru hi­pertensiune arterială.
Siguranţa şi eficacitatea administrării la copii nu au fost stabi­lite.
Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Inainte de începerea tratamentului anunţaţi medicul dacă luaţi vreunul din următoarele medicamente:
•        diuretice
•        antiinflamatoare nesteroidiene: aspirină, diclofenac (Refen, Re- umalin, Voltaren), ibuprofen (Advil, Ibalgin, Marcofen, Nurofen, Paduden), indometacin, ketoprofen (Artrosilene, Flexen, Ket- algon, Ketonal, Profenid), ketorolac (Ketanov, Ketorol), melo- xicam (Movalis, Moxcipam, Recoxa), nimesulid (Aulin, Lemesil, Nimesil, Sulidamor), piroxicam (Feldene, Finalgel, Flamexin), naproxen (Aleve, Momendol, Reuxen), acid mefenamic (Vidan), acid niflumic (Nifluril)
•        antidiabetice orale
•        medicamente hipocolesterolemiante: simvastatin (Simgal, Simvacard, Simvagamma, Zocor), lovastatin (Medostatin), ator- vastatin (Sortis, Caduet), bezafîbrat (Regadrin), fenofibrat (Li- panthyl, Lipofîb, Tricor)
•        relaxante musculare
•        corticosteroizi: prednison, metilprednisolon (Medrol, Solu Me- drol)
•        digoxin
•        anticoagulante: Trombostop, Sintrom
•        medicamente pentru tratarea gutei: allopurinol (Milurit)
•        azatioprină (Imuran)
•        ciclosporină (Cicloral Hexal, Equoral, Sandimmun Neoral)
•        amfotericina B
•        clorpromazin (Plegomazin)
•        suplimente cu fier.
Sarcina şi alăptarea
Nu administraţi medicamentul în timpul sarcinii. Dacă este fo­losit în trimestrul II sau III de sarcină, Noliprel poate determina malformaţii, naştere prematură sau moartea fătului.
Anunţaţi imediat medicul dacă aţi rămas însărcinată sau inten­ţionaţi să deveniţi mamă pentru a înlocui acest tratament cu un altul care să nu afecteze copilul.
Medicamentul poate trece în laptele matern afectând sugarul, de aceea consultaţi medicul înainte de a alăpta.

Doze recomandate
Tratamentul hipertensiunii arteriale
Uzual se începe tratamentul cu 1 comprimat de Noliprel forte (4,25 mg perindopril / 1,25 mg indapamidă) pe zi, administrat în 1-2 prize. La persoanele cu afecţiuni renale uşoare se reduce adecvat doza, administrându-se 1 comprimat de 2 mg /0,625 mg pe zi. în funcţie de răspunsul obţinut se poate creşte doza până la 16 sau 20 mg de perindopril pe zi.
Supradozare
Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea. Simp- tomele supradozării pot include: bătăi cardiace rare sau foarte rapide, ameţeli severe, slăbiciune generalizată, pierderi ale conştienţei.


Nolvadex vezi Tamoxifen Nootropil vezi Piracetam Norfloxvezi Norfloxacina Norfloxacin vezi Norfloxacina

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

NOLIPREL

  • Product Code: NOLIPREL
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


baner psoriazis

nota*


ads: