Web Analytics
HP Banner

Ads: Listen on Spotify

  • Ulcerul gastroduodenal

Ulcerul gastroduodenal


• Soseşte la braţ cu toamna şi ne taie pofta de viaţă, cu arsuri şi dureri la stomac. Ţăranii spun că ulcerul apare în Martie, când seva plantelor urcă, şi în Septembrie, când seva coboară spre rădăcini •


Această boală este provocată de prezenţa unei leziuni în mucoasa gastrică sau duodenală şi se caracterizează printr-o stare dispeptică dureroasă, mai mult sau mai puţin permanentă, care se acutizează periodic, de obicei toamna şi primăvara. Factorii agravanţi sunt: stresul, fuma¬tul, cafeaua, alimentele acide (de ex. dulciurile sunt acide, mai ales în exces).


Mai bine să previi, decât să vindeci!


Câteva recomandări:
• Muncă echilibrată, fără excese fizice sau de natură nervoasă.
• Somn 7-8 ore, înlesnit dacă este nevoie de ceaiuri calmante, consumate seara.
• Evitarea frigului umed.
• Excluderea fumatului, a cafelei şi alcoolului.


Remedii alimentare
• în fazele acute, repaus alimentar absolut. Nu sunt permise decât lichidele sub formă de ceaiuri, suc de morcovi, decoct combinat, preparat în felul următor: 3 linguriţe seminţe de in şi 6 linguri tărâţe de grâu, macerate 12 ore într-un litru şi jumătate de apă călduţă, se fierb 20 minute şi se amestecă cu 2-3 cartofi tăiaţi mărunt, cu coajă cu tot, şi fierţi tot 20 minute, în 1,5 litri apă. La amestecul rezultat cantitatea totală de suc proaspăt de morcovi. Se beau 2-3 căni pe zi.


• Dimineaţa, pe nemâncate, se beau 50 ml suc de cartofi cruzi.
• în fazele cronice, se ţine 2- 3 zile regim alimentar de cruţare cu decoctul combinat prezentat mai sus, urmat de câteva zile cu alimentaţie formată din cartofi fierţi în coajă şi zdrobiţi, cu lapte acru sau morcovi raşi pe răză-
toarea măruntă.


• Excludeţi complet cafeaua, alcoolul, tutunul, condimentele puter¬nice. Sare cât mai puţină.
• Alimentele cât mai proaspete şi mai naturale, lapte nefiert şi brânză de vaci luate de la ţărani.
• Evitaţi alimentele rafinate (zahăr, ulei) care conţin chimicale şi con¬serv anţi, grăsimile de orice fel.
• Consumaţi alimente bogate în fibre vegetale.


• Consumaţi fructe şi legume de sezon crude, rase, în mici can¬tităţi, crescând treptat porţiile ingerate, pentru acomodare şi toleranţă.
• Cei constipaţi pot apela la sporirea cantităţii apei de băut, la tărâţe, prune uscate (nu afumate), iar în caz de eşec, la clisme simple cu apă de la robinet adusă la 39°C.
• Ca şi în cazul cirozelor, să nu se apeleze la ceaiuri sau medicamente anticonstipante,care prezintă riscul de a duce la hemoragii, perforaţii gastrice sau intestinale.


• Consumul apei  în tratamentul ulcerului necomplicat se pot bea 1,5 1 apă plată pe zi, dar să fie la o temperatură apropiată de cea a corpului.
• în faza de criză dureroasă, la începutul toamnei, este contraindicată expunerea prelungită la soare. Pentru a nu stânjeni golirea stomacului şi tranzitul intestinal, se recomandă ca în faza dureroasă să nu se poarte cordon.
curea, brâu sau blugi prea strâmţi pe talie


Tratamentul durerilor
• Generalităţi. Situate de obicei în capul pieptului, durerile produse de maladia ulceroasă se tratează la fel ca în bolile de ficat: căldură uscată, uşoa¬ră, sau aşezarea palmelor pe abdomen (bioenergie).
• Vărsăturile, dacă au aspect de “zaţ de cafea” - semn de hemoragie gastroduodenală, sunt semnalul că tre¬buie apelat la medic


Retetă inedită de tratare a ulcerului duodenal cu tărâţe de grâu
Intr-o cană de 250 ml se pun 4 linguri de tărâţe curate de grâu (fără făină sau alte impurităţi), după care se umple cana cu apă la temperatura camerei. Se agită bine şi se lasă până în momentul de plecare la serviciu. Se agită bine cu o linguriţă şi se bea tot conţinutul cănii. Din acest moment, până la ora 10, nu se mănâncă nimic. După ora 10, se va lua masa de dimineaţă.

Acest tratament se face la început timp de o lună, a doua oară se face până în momentul când du¬rerea încetează. Pe timpul tratamentului nu se admit consumul băuturilor alcoolice şi fumatul. Acest procedeu se repetă în fiecare an, când încep durerile. Tărâţa de grâu are puterea de a vindeca gastritele şi colitele.


Remedii cu plante
Reţeta 1: pulbere de lemn-dulce (1 lingură), umezită cu apă. Se iau câte 3 linguri pe zi (pansament stoma¬cal), cu o jumătate de oră înainte de mese.
Reţeta 2: Ceaiuri din amestecuri de plante, câte 2-3 căni pe zi.
Reţeta 3: Decoct de rădăcină de tătăneasă (1-2 linguriţe fierte în 300 ml apă).
• Infuzie de flori de gălbenele


TERAPII ALTERNATIVE
• Decoct din frunze de plămânărică (1 lingură de plantă fiartă în 300 ml apă).
• Decoct din rădăcină (rizom) de obligeană (1 linguriţă de plantă, fiartă în 300 ml apă). Poate fi înlocuit cu pulbere, câte un vârf de linguriţă înainte de masă.
• Infuzie de flori de salcâm şi sunătoare (2 linguriţe de plante, opărite cu 300 ml apă).
• Infuzie de zmeură (1 linguriţă de plantă, opărită cu 300 ml apă).
• Dimineaţa şi seara câte o lingu¬riţă de ulei de sunătoare.


Remedii cu produsele stupului
• Tinctură de propolis (20%) - se iau pe stomacul gol, picături diluate în lapte cald.
• Miere de salcâm - 2 linguri pe zi, înainte cu o jumătate de oră de mesele principale.


Hidroterapie
• Comprese — după mesele principale, se aplică comprese calde pe abdomen.


Reflexoterapie
Se face masaj reflexogen al tălpilor în zonele stomac, duoden şi plex solar.


Alte recomandări
• Repaus fizic, psihic şi alimentar •
• Repaus fizic: mai puţin sever în forme uşoare, medii, necomplicate de ulcer, fără sângerare,cu vărsături (he- matemeză) sau prin scaun.
• Repaus psihic: evitaţi situaţiile conflictuale, stresante


• Repaus alimentar: fără alimente care conţin chimicale, conservanţi, grăsimi, prăjeli, rântaşuri, puternic condimentate, acrite sau sărate în exces, prea reci sau prea fierbinţi! • Evitaţi mesele abundente sau servite la intervale mari de timp. Mesele trebuie să fie dese, mici, iar cina să preceadă cu minimum 4 ore, momentul culcării, pentru a feri esofagul de acţiunea corozivă a sucului acidopeptic ce poate refula când vă întindeţi la orizontală înainte ca stomacul să fie golit. în felul acesta, se pot evita complicaţii infecţioase în zona rinosinusală, faringiană, laringo-traheală şi/sau traheo-bronşică, ultimele cu potenţial de astm.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

Ulcerul gastroduodenal

  • Product Code: Ulcerul gastroduodenal
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


Related Products

Refluxul esofagian la copiii mici

Refluxul esofagian la copiii mici

Refluxul esofagian la copiii mici• La patru luni, 50% dintre bebeluşi au un reflux gastro-esofagian,..

0.00€

Dieta fără gluten

Dieta fără gluten

Dieta fără gluten              ..

0.00€

Refluxul Gastroesofagian

Refluxul Gastroesofagian

REFLUXUL GASTROESOFAGIAN"Fara un regim alimentar adecvat; tratamentul bolii de reflux gastroesofagia..

0.00€

Tratamentul natural al refluxului gastric

Tratamentul natural al refluxului gastric

Tratamentul natural al refluxului gastric   In urmă cu şapte decenii, aşa numita boală de reflu..

0.00€

HP Banner

Ads: Listen on Spotify