Web Analytics
HP Banner

ads:

  • LASER TERAPIA

Asaltul laserterapiei

Este cea mai nouă tehnologie care şi-a găsit utilitatea în medicină, reuşind să se impună definitiv şi irevocabil în ultimul deceniu.


      Astăzi, laserul este folosit pentru majoritatea procedurilor terapeutice din sfera medicinei estetice şi dentare.

Medicul care utilizează această tehnologie este un adevărat prestidigitator, care reuşeşte  să adapteze parametrii dispozitivului pentru crearea unor efecte cu un impact siderant asupra pacientului, de obicei sceptic în faţa teoriilor ce susţin posibilitatea înlocuirii instrumentelor convenţionale.

Peelingul (Skin resurfacing) cu laser

Are rezultate foarte bune în ameliorarea cicatricelor post-acnee atrofice, a fotoîmbătrânirii uşoare, moderate sau severe. Poate să reducă în mod efectiv pigmentarea neuniformă, neregularităţile texturale, precum şi ridurile fine sau profunde. Cel mai eficient este în cazul pacienţilor care încep să arate semne moderate de fotoîmbătrânire ori îmbătrânire ca tratament adjuvant. Sunt opinii conform cărora acest tip de laser ar fi prea agresiv pentru persoanele de 20-30 de ani care prezintă semne de fotoîmbătrânire prematură.

Cele mai bune rezultate însă se pot observa la pacienţii cu fotoîmbătrânire severă care, în urma acestei proceduri şi după perioada normală de vindecare, par cu 5-10 ani mai tineri. Oricum, cu cât este mai agresiv un tratament, cu atât mai mari sunt perioada de recuperare şi posibilele riscuri. în general, perioada de recuperare după un astfel de tratament este de 3-4 săptămâni.

Fotodermoliza fracţională

In încercarea de a oferi rezultate comparabile cu cele oferite de tehnica tradiţională de skin resurfacing ablativ, fără risc asociat şi fără perioadă de recuperare mai mare, în anul 2004 a fost introdus conceptul de fotodermoliza fracţională, utilizând laserul Fraxel.

în timp ce laserele tradiţionale prin skin resurfacing înlătură întregul strat de piele de la suprafaţă, creând o leziune vizibilă şi pierderea funcţiei de protecţie a pielii, skin resurfacingul cu laserul fracţional tratează, la fiecare sesiune, doar o mică „fracţiune" de piele (aproximativ 20% din suprafaţa pielii). Refacerea pielii este rapidă,iar remodeiarea ei se produce în 3-6 luni necesare de la patru până la şase şedinţe.

Fotodermoliza fracţională poate fi utilizată în tratarea pielii îmbătrânite după expunerea la soare, a ridurilor faciale, cicatricelor acneice, cicatricelor chirurgicale, melasmei, pielii fotoîmbătrânite.

Mai poate fi utilizată la petele senile de pe braţe, matisarea teleangectaziilor (dilataţii venoase mici). Au existat şi studii conform cărora s-a realizat tratarea hipopigmentării utilizând această tehnologie. Resurfacingul fracţional are avantajul de a uşura tratamentul şi de a scurta perioada de recuperare, dar are dezavantajul numărului mai mare de şedinţe necesare pentru atingerea unor rezultate optime.

Regenerarea cu plasmă

Este un alt tratament foarte nou, indicat în cazul ridurilor uşoare până la severe ale pielii deteriorate de soare, al cicatricilor post-acnee sau al leziunilor cutanate benigne. Acest procedeu implică utilizarea azotului molecular, care este stimulat de un câmp electric produs de o energie de înaltă frecvenţă, pe care o transformă în energie de joasă frecvenţă. Mai multe tratamente cu energie de joasă frecvenţă par să aproximeze rezultatele tratamentelor cu energie de înaltă frecvenţă, dar cu o îmbunătăţire în depigmentare, în textură şi riduri fine. Tratamentele cu energie de înaltă frecvenţă pot avea rezultate mai bune pentru că strâng pielea, dar vor fi necesare cu 3-5 zile mai mult pentru recuperare.

Tehnica nonablativă de resurfacing (peeling) cu laser

In prim-planul chirurgiei cu laser, dar şi fără laser, dermatologii continuă să arate drumul către inovaţii remarcabile în domeniu.

Renivelarea feţei cu ajutorul tehnologiei nonablative (fără arsură) este ideală spre a fi folosită de către pacienţi cu arsuri uşoare până la moderate şi semne de îmbătrânire a pielii. Această metodă nu este destinată pacientului care vrea un grad mare de îmbunătăţire şi este dispus să accepte riscurile asociate cu opţiuni chirurgicale mai agresive.

Tehnologiile nonablative stimulează sinteza de colagen, pentru a reduce ridurile şi pielea flască, tratează acneea şi ameliorează cicatricele sau vergeturile fara ca acest laser sa arda pielea.

Totuşi renivelarea nonablativă cere timp de recuperare minim. Cu aceste tratamente se evită riscurile anesteziei generale, dar şi ale infecţiilor, una dintre cauzele principale ale mortalităţii şi complicaţiilor după chirurgiile cosmetice agresive.

Tratamentele de renivelare nonablativă a pielii sunt uşor şi prompt îndeplinite în locuri ambulatorii.

Lumina Pulsat Intensă

Procedeul este folosit pentru toate indicaţiile celorlalte sisteme laser, dar şi pentru „epilarea definitivă". Din păcate, Lumina Pulsat Intensă (IRL) nu înseamnă epilare definitivă, ci doar o reducere permanentă sau tranzitorie a numărului de fire de păr. Reclamele înşelătoare care promit epilarea definitivă nu explică pacienţilor faptul că acest tratament necesită minimum 8-10 şedinţe lunare, precum şi 2-4 şedinţe de întreţinere anual.

Aceste sisteme au succes şi în tratamentul teleangectaziilor, discromiei blânde şi „poikiloderma lui Civatte” (îmbătrânirea precoce a pielii). S-au mai raportat succese şi în cazul petelor roşii „port wine”, al malformaţiilor venelor, hemangioamelor, chisturilor pilonidale, dar şi în îndepărtarea părului, terapia de acnee, reducerea producerii de sebum în exces şi stimularea formării de colagen nou în pielea subţiată din cauza expunerii solare.

Tratarea celulitei

Aşa cum ridurile par inevitabile odată cu trecerea timpului, celulita apare şi ea, la fel de inevitabil, pe fesele sau coapsele femeilor. Manifestată prin încreţirea şi iregularitatea pielii feselor şi pe partea superioară sau zona posterioară a coapselor, ce apare la mai mult de 85% din persoanele de sex feminin care au depăşit pubertatea, celulita se transformă, astfel, într-o însuşire secundă a femeilor, făcându-le să se simtă neatractive.

Din această cauză, se pare că un tratament chirurgical bazat pe lumină sau tehnici mecanice devine pentru femei ceea ce a fost penicilina pentru lumea bolilor infecţioase. Adică un miracol!

Celulita poate fi tratată atât cu laserul cu infraroşu, cât şi prin tratamente combinate cu radiofrecvenţă, mesoterapie şi tratamente mecanice. Tratamentul durează în medie 3-6 luni.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

LASER TERAPIA

  • Product Code: laserterapia
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


Related Products

DERMATITA ATOPICA

DERMATITA ATOPICA

Dermatita atopicaPeste 50% din copiii cu dermatită atopică în formă severă vor dezvolta astm şi apro..

0.00€

Dermatoze profesionale

Dermatoze profesionale

O piele sănătoasăBolile dermatologice provocate de substanţele cu care venim în contact la serviciu ..

0.00€

PSORIAZIS

PSORIAZIS

PSORIAZIS    PSORIAZISUL este o boală cronică, caracterizată printr-o evoluţie accelerată ..

0.00€

Infectiile micotice

Infectiile micotice

TRATAMENTE NATURISTE impotriva infectiilor micotice Ciupercile sunt un aliment agreat de multă ..

0.00€

baner psoriazis

nota*


ads: