Web Analytics
  • ELIDEL

ElidelDenumire comună internaţională: Pimecrolimus
Forme de prezentare: Cremă


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Pimecrolimus este un imunosupresiv. Acţionează prin scăderea sistemului imunitar al organismului pentru a încetini dezvoltarea dermatitei atopice la nivelul pielii.Se utilizează pentru tratamen­tul dermatitei atopice severe ce nu a răspuns la alte tratamente.


Important de ştiut
Deoarece medicamentul poate creşte sensibilitatea pielii la lu­mina solară sau la razele UV artificiale (de ex. solarii pentru bron­zat), se recomandă evitarea expunerii excesive pe durata trata­mentului.

Administrarea Elidel 
Medicamentul se administrează topic, conform instrucţiunilor medicului.
Spălaţi-vă pe mâini înainte şi după aplicarea medicamentului, doar dacă nu este utilizat pentru tratamentului unei afecţiuni a mâinilor.

Aplicaţi crema pe pielea curată şi uscată. Utilizaţi can­titatea minimă necesară pentru a acoperi întreaga suprafaţă cu un strat subţire de medicament. Masaţi uşor până la încorporarea cremei în piele. Nu acoperiţi zona tratată cu un bandaj.

Nu faceţi baie sau duş imediat după aplicarea medicamentului. Poate fi necesară utilizarea unui emolient pentru a preveni us­carea excesivă a pielii. Consultaţi medicul asupra produsului ce urmează a fi folosit.

Dacă săriţi o doză-aplicaţi doza uitată imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi peste doza uitată şi continuaţi conform programului normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.

Cum păstrăm medicamentul

La temperatura camerei. Nu congelaţi medicamentul. Nu păstraţi medicamentul fără a avea capacul tu­bului.

Ce efecte adverse pot apare la Elidel ?

Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse severe:

•        reacţii alergice (urticarie, dificultate la respiraţie, umflarea feţei, a buzelor, a limbii, a gâtului)
•        agravarea simptomelor cutanate
•        semne ale unei infecţii cutanate (înroşire, umflare, mâncărimi, supurare)
•        febră, frisoane, dureri în tot corpul, simptome gripale.

Dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin severe, continuaţi administrarea medicamentului şi informaţi medicul: arsuri, înţepături, furnicături sau dureri la nivelul zonei tratate (în special în primele zile de tratament); umflarea foliculilor de păr; acnee sau veruci; dureri de stomac; dureri musculare; nas înfundat sau curgător; cefalee; sensibilitate crescută la tem­peraturi extreme.


Când nu se administrează?
Elidel nu se administrează persoanelor cunoscute cu alergie la medicament.

Atenţionări speciale

Inainte de a administra medicamentul informaţi medicul asu­pra istoricului dumneavoastră medical, în special asupra prezen­ţei cancerului de piele, infecţiilor cutanate (inclusiv herpes sau varicelă), sindromului Netherton (o afecţiuni cutanată genetică), deprimării sistemului imun, afecţiunilor renale.

Pot fi necesare reducerea dozelor sau monitorizarea atentă a tratamentului în prezenta acestor afecţiuni.Nu utilizaţi Elidel topic la copiii cu vârsta mai mică de 2 ani. 

Evitaţi expunerea la lumina solară, lămpi pentru bronzat, solariisau fototerapie cu radiaţii UVB sau UVA. Dacă expunerea la soa­re este inevitabilă, purtaţi îmbrăcăminte protectoare.

Nu utilizaţi creme pentru protecţie solară pe zonele tratate decât la indicaţia medicului.Anunţaţi medicul dacă afecţiunea tratată nu se ameliorează după 2 săptămâni de tratament.

Interacţiuni posibile Elidel cu alimente sau medicamente

Informaţi medicul asupra altor tratamente urmate, în special dacă implică unul dintre următoarele medicamente:
•        cimetidina
•        eritromicina (Eritro, Eritromagis)
•        medicamente antifungice cum ar fi ketoconazol (Kefungin, Nizoral), itraconazol (Orungal), fluconazol (Diflucan, Flucoric, Fungolon, Mycomax)
•        medicamente pentru afecţiuni cardiace cum ar fi verapamil (Cordamil, Isoptin, Verogalid), diltiazem (Corzem, Dilmacor, Dil- zem), nifedipina (Adalat, Corinfar, Nifecard).

Sarcina şi alăptarea
Medicamentul poate avea efecte nocive asupra fătului dacă se administrează pe durata sarcinii. Nu administraţi medicamentul fără acordul medicului pe durata sarcinii.

Elidel  trece în laptele matern putând afecta sugarul. Consultaţi medicul înainte de a administra medicamentul pe du­rata alăptării.

Doze recomandate
Adulţi şi copii peste 2 ani
Aplicaţi un strat subţire de cremă 
Elidel  la nivelul zonei afectate, de 2 ori/zi. Masaţi uşor până la încorporarea în piele.

Supradozare
Orice medicament administrat în exces poate provoca efecte severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea. Nu se cunosc simptomele supradozării cu pimecrolimus.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

ELIDEL

  • Product Code: ELIDEL
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€