Web Analytics
  • Proteza dentara

Cum ne îngrijim proteza dentară?


Pentru a evita inflamarea gingivală, respectaţi regulile de igienă ale cavităţii bucale. Dacă sunteţi purtători de proteză dentară, este bine de ştiut că aveţi obligaţia de a merge la consult stomatologic periodic pentru realizarea modificărilor necesare protezei.

Aceasta este ca un pantof nou. Organismul trebuie să se obisnuiască cu ea.

Regulile de igienă ale cavităţii bucale pentru a evita inflamarea gingivală. Succesul acestor proteze este asigurat tocmai de respectarea acestor reguli.

In general, medicii stomatologi recomandă scoaterea protezei dentare pe timpul nopţii. însă dacă medicul dumneavoastră curant v-a recomandat acest lucru, este bine să respectaţi indicaţia.

Cum se scoate proteza din cavitatea bucală?

In primul rând se clăteşte gura cu apă. Se desprinde proteza de arcadele edentate (fără dinţi) printr-o mişcare de balansare. Dacă folosiţi pastă adezivă pentru menţinerea protezei, aceasta se va îndepărta cu ajutorul unei periuţe de dinţi cu perii moi şi cu apă caldă.

Cum se îngrijesc gingiile?

Gingiile trebuie curăţate în fiecare zi cu ajutorul unei bucăţi de tifon sau cu o periuţă de dinţi cu perii moi prin masare gentilă. Astfel este stimulată circulaţia sangvină.

In cazul în care mai aveţi dinţi naturali restanţi în cavitatea orală, aceştia se vor spăla şi se vor curăţa cu o periuţă dentară în fiecare dimineaţă înainte de masă şi seara înainte de culcare.

Se foloseşte apă de gură (este indicată cea fără alcool) pentru clătirile orale, deoarece are efect cicatrizant şi antibacterian, înlăturând pericolul inflamării acestora.

Care este metoda de curăţare a protezei?

Proteza se ţine sub un jet de apă moderat pentru înlăturarea resturilor alimentare.

Se pune într-o soluţie dezinfectantă care s-a format prin dizolvarea unei pastile speciale într-un pahar cu apă pentru 20 de minute.

Se clăteşte proteza ÎNAINTE de aplicarea acesteia în cavitatea orală.

Cum fixăm proteza dentară?

■  Proteza se curăţă foarte bine şi se clăteşte cavitatea bucală.

■  Se aplică pasta adezivă aşa cum a fost indicat de medicul dentist.

■  Se clăteşte gura înainte de aplicarea protezei.

■  Se introduce proteza şi se strâng dinţii îintre ei pentru câteva secunde.

■  Aşteptăm aproximativ 5 minute înainte de a consuma alimente sau lichide.

Potrivit unor cercetări de ultimă oră, s-a constatat că pastele adezive care au în compoziţie zinc ar prezenta un potenţial risc pentru sănătate. Acestea sunt destul de rare, dar sunt, totuşi, prezente.

De aceea, dacă aţi folosit în exces produse pe bază de zinc, ar fi indicat să întrerupeţi utilizarea acestora şi să folosiţi altele care nu au în compoziţie această substanţă. Totodată, e bine să consultaţi medicul dumneavoastră de familie.

In cazul folosirii în cantităţi mari a pastei, e de înţeles că proteza nu e bine adaptată pe gingii şi trebuie consultat medicul stomatolog.

Este bine ca pacientul să fie conştient că, în timp, osul maxilarelor se resoarbe (topeşte) şi proteza trebuie readaptată la noile condiţii ale gurii. Pentru aceasta, recomandăm pacienţilor noştri-să revină la consult pentru a fi siguri că protezele sunt bine adaptate şi nu provoacă disconfort sau leziuni în cavitatea orală.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Proteza dentara

  • Product Code: Proteza dentara
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


Related Products

LASERUL in Stomatologie

LASERUL in Stomatologie

Ştergerea tatuajelor cu laserul si utilizarea in stomatologie Laserul QS Nd:YAG a fost şi este folos..

0.00€

Plombele dentare

Plombele dentare

Plombele dentareRestaurările din porţelan sunt superioare estetic şi trec cu brio proba de rezistenţ..

0.00€