Web Analytics
HP Banner
  • CATARACTA SENILA

Cataracta senilă

Doar operaţia poate recupera vederea în totalitate


Una din cele mai frecvente probleme ale vârstei a treia este vederea înceţoşată, neclară, oboseala la citit. Cu alte cuvinte, cataracta. Aceasta se caracterizează prin pierderea transparenţei cristalinului cauzată de vârstă

Cristalinul este lentila din interiorul ochiului ce ne focalizează imaginea pe retină. Pentru vindecare, acest cristalin trebuie înlocuit cu o altă lentilă printr-o operaţie cu anestezie locală. De ce trebuie neapărat să ne operăm dacă putem face un tratament sau când e bine să facem operaţia sunt primele întrebări pe care ni le punem atunci când ne confruntăm cu un astfel de diagnostic.

Cataracta senilă poate fi de mai multe tipuri: cataracta subcapsulară anterioară şi cataracta subcapsulară posterioară.

Se consideră cataractă subcapsulară anterioară când opacifierea este situată imediat sub capsula cristalinului, cu transformarea fibroasă anterioară a acestuia.

Cataractă subcapsulară posterioară - opacifierea este în faţa capsulei posterioare a cristalinului. în acest tip de cataractă, pacienţii sunt deranjaţi de lumina puternică, inclusiv de lumina farurilor maşinilor ce vin din contrasens noaptea. Vederea de aproape este diminuată faţă de vederea la distanţă.

Cataracta nucleară reprezintă opacifierea nucleului cristalinului asociată cu o miopie. Pacienţii pot vedea bine de aproape, pot citi fără ochelari, dar vederea la distanţă este diminuată.

Un alt tip de cataractă este cea corticală, ce afectează cortexul anterior, posterior sau ecuatorial.

Un tip rar de cataractă este cea a „bradului de Crăciun", ce se caracterizează prin apariţia de depozite policromatice, colorate, localizate în profunzimea cristalinului. Pacientul are vederea neclară, ca acoperită de un voal.

Toate aceste tipuri de cataractă evoluează spre maturizare, stadiu în care întregul cristalin este opacifiat. Tratamentul chirurgical modern implică extracţia cristalinului cu ultrasunete - facoemulsificare - şi implantarea unui cristalin artificial. Indicaţia de operaţie depinde de gradul afectării acuităţii vizuale, dar şi de modul de viaţă al pacientului, al meseriei acestuia. Există meserii în care vederea bună este esenţială - croitori, şoferi, cei care citesc mult, lucrează cu cifre (contabilii). Aceştia trebuie să se opereze cât mai devreme.

Condiţia esenţială pentru efectuarea operaţiei este integritatea funcţională a retinei şi a nervului optic. Asta pentru a fi siguri că după operaţie, vederea este recuperată total. După operaţie, pacientul îşi poate relua stilul de viaţă normal, urmând, timp de o lună, un tratament cu picături oculare care conţin antibiotice şi antiinflamatoare

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

CATARACTA SENILA

  • Product Code: CATARACTA SENILA
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€


Related Products

ACUFENELE

ACUFENELE

AcufeneleZgomotele în urechi - afecţiuni banale sau boli periculoase?   Ce sunt acufenele?..

0.00€

SURDITATEA si Implantul Cohlear

SURDITATEA si Implantul Cohlear

Din nou în lumea sunetelor    Implantul cohlear redă copiilor bucuria de a auzi! &nb..

0.00€

DISTONIA MUSCULARA

DISTONIA MUSCULARA

DISTONIA MUSCULARADistonie musculară, căci despre ea era vorba, este o boală rară, insuficient cunos..

0.00€

HOMEOPATIA- Tratamentul homeopat

HOMEOPATIA- Tratamentul homeopat

Homeopatia sau un alt fel de tratamentHemeopatia este o doctrină medicală introdusă de Christian Fri..

0.00€

HP Banner