A+ A A-

Urgente femeiesti

 


De origine ginecologică, digestivă, dermatologică sau psihologică, problemele femeieşti nu sunt întotdeauna grave, dar sunt dureroase şi neplăcute, mai ales în arşiţa verii, care modifică reacţiile organismului. Netratate la timp, ele recidivează şi duc la depresie. Băgate în seamă imediat ce apar, prezintă marele avantaj că se pot trata în mod natural, cu cât mai puţine efecte secundare posibile. Sfaturile care urmează reprezintă o tendinţă nouă în medicina alternativă, şi sunt bazate pe uleiuri esenţiale, homeopatie şi plante. Toate produsele se găsesc în farmacii.


Anxietate
Este o stare de îngrijorare şi de nervozitate în faţa unui pericol real sau imaginar, accentuată de stres, de griji şi de contradicţii acasă sau la locul de muncă.


* Plante pentru relaxare
Se recomandă ceaiul de tei sau ceaiul de levănţică, de două-trei ori pe zi. Un strop de miere îi accentuează efectul.


* Homeopatia potoleşte emoţiile în caz de anxietate, este indicat să
luaţi cate 5 granule de Gelsemium 15 CH, de câte 2-3 ori pe zi. împotriva stărilor emotive este foarte bună Thuya 9 CH, câte 5 granule pe zi. Contra crizelor de angoasă cu palpitatii ,Aconit 9CH,tot cate 5 granule.In cazde sufocare ,Ignatia 9CH cu aceeasi administrare.

Dureri menstruale


* Uleiurile esenţiale acţionează împotriva spasmelor


Se pune o picătură de ulei esenţial de portocale amare şi o picătură de busuioc, pe o bucăţică de pâine. Se înghite de 4 ori pe zi, de la apariţia primelor dureri şi până la venirea ciclului menstrual. De asemenea, se recomandă masarea părţii de jos a abdomenului cu câteva picături de ulei esenţial de portocale amare, dimineaţa şi seara.


* Homeopatia atenuează durerile intense
Se recomandă Helonias dioica 9 CH, câte 5 granule dimineaţa şi seara.
Un sfat bun: aplicaţi o sticlă cu apă fierbinte pe pântec.


Limitarea bufeuriior
Ele sunt provocate de fluctuaţiile hormonale ale menopauzei.


* Uleiurile esenţiale reechilibrează acţiunea hormonilor
Puneţi o picătură de ulei esenţial de salvie într-o linguriţă cu miere sau pe o bucăţică de miez de pâine, şi înghiţiţi-le. Se iau de două ori pe zi, timp de o săptămână, cu condiţia să nu suferiţi de un cancer dependent de hormoni (la sâni, ovare).


* Homeopatia reglează transpiraţia
Se recomandă Ignatia 15 CH, câte 5 granule pe zi. In caz de transpiraţii asociate cu tristeţe, luaţi Sepia 15 CH, câte 5 granule o dată sau de două ori


Insomnii
Când aveţi probleme cu somnul, trebuie să evitaţi discuţiile prea ani¬mate seara, dar şi mesele grele, înlocuindu-le cu cine lejere şi fără alcool, şi culcându-vă pe cât posibil la ore regulate.


* Uleiurile esenţiale favorizează destinderea
Cel de muşeţel şi de lavandă sunt relaxante şi anxiolitice. în caz de stres, uleiul de oregano este cel mai bun: puneţi 2 picături pe o batistă şi inspiraţi.
Un sfat: cel mai indicat interval în care să adormiţi este între 10 şi 11 seara, în linişte şi obscuritate.


Dureri de picioare
Senzaţia de plumb în picioare, mai ales la sfârşitul zilei, vine de la o slabă circulaţie a sângelui. Senzaţia de jenă este accentuată de căldură, statul în picioare timp îndelungat şi surplusul de greutate.


Uleiurile esenţiale favorizează circulaţia prin vene
Uleiul de pin acţionează asupra sistemului circulator. Picioarele trebuie masate cu 3 picături de ulei esenţial de pin, amestecate cu 5 picături de ulei vegetal de mentă, urcând de la gleznă spre genunchi, repetând masajul în fiecare dimineaţă şi seara. Atenţie, pinul nu este indicat în caz de cancer hormonal (la sân, ovare). Când este foarte cald, se poate adăuga o picătură de ulei esenţial de lămâie, pentru un efect răcoritor.

Homeopatia decongestionează
Când este cald şi picioarele sunt foarte grele, este indicat Hamamelis 5 CH, câte 5 granule dimineaţa, la prânz şi seara. în caz de edem este foarte bun Serum equi 5CH, câte 5 granule dimineaţa, la prânz şi seara. Dacă picioarele sunt umflate, luaţi Aesculus 5 CH, câte 5 granule, de 2 ori pe zi.


 Plantele stimulează si tonifică
Un sfat bun: practicaţi o activitate acvatică: gimnastică în apă, “alergatul” în apă (vezi exerci¬ţiile de la Forma maximă, pag. 26- 27), înotul.


Frână pe stres
Sistemul de apărare pus la punct de organismul nostru pentru a face faţă agresiunilor exterioare îşi depăşeşte de multe ori scopul.


Homeopatia echilibrează emoţiile
Oricare ar fi tipul de stres, este foarte eficient Gel- senium 15 CH, câte 5 granule pe zi. în caz de nervozitate sau de angoasă, Ignatia amara 9 CH, tot 5 granule pe zi. Dacă stresul este legat de teamă, este foarte bun Arsenicum album 9 CH, 5 granule zilnic.

Uleiurile esenţiale au un efect liniştitor
Cel de lavandă îmbunătăţeşte starea sufletească, cel de muşeţel calmează anxietatea si insomnia, cel de portocală amară reechilibrează sistemul nervos. Respiraţi câteva picături puse pe o batistă.
Un sfat bun: adoptaţi un program antistres, evitând excitantele. Nu beţi alcool vreme de 10 zile şi limitaţi-vă la o singură ceaşcă de ceai sau cafea pe zi.


Lupta cu cistita
Cistita este o inflamaţie dureroasă a vezicii cauzată de o infecţie. Ea se caracterizează printr-o nevoie permanentă si dureroasă de a urina, cu o senzaţie de arsură în timpul micţiunii.

Uleiurile esenţiale pot acţiona chiar de la primeie simptome
Uleiul de cimbru şi cel de rozma¬rin combat infecţia: câte o picătură din fiecare pe o bucăţică de miez de pâine, la fiecare 4 ore (dar nu mai mult de 5 ori pe zi). Busuiocul ajută împotriva infecţiei. Trebuie să puneţi o mână într-un litru de apă fiartă, să lăsaţi la infuzat timp de 15 minute, apoi să beţi câte o cană la fiecare 4 ore.
Un sfat bun: în timpul crizei, să beţi multă apă (1,5 litri pe zi). Evitaţi cafeaua, ceaiul concentrat, dar şi bău¬turile gazoase şi alcoolul.


Calmarea senzaţiei de greaţă
Cauzele ei sunt numeroase: intoxicaţie alimentară, graviditate, rău de transport, migrene.

Uleiurile esenţiale vă ajută să digeraţi
Puneţi 2 picături de ulei aromat de mentă într-o jumătate de linguriţă de zahăr. Luaţi din 15 în 15 mi¬nute până la dispariţia simptomelor.

Homeopatia
Stimulează digestia dificilă. După o masă copioasă, luaţi Antimonium crudum 5CH, 5 granule. Dacă aţi mâncat ceva şi v-a căzut greu, luaţi Nux vomica 5CH, tot 5 granule.Un sfat bun: alegeţi alimentele uşor de digerat: supe, orez, fructe şi legume fierte.


Oprirea diareei
Poate fi cauzată de infecţii, anumite medicamente (antibiotice) sau intoxicaţii alimentare.

Uleiurile esenţiale luptă împotriva infecţiei
Puneţi o picătură de ulei de oregano într-o linguriţă de cafea şi luaţi-o după masă.


Homeopatia calmează diareea
Oricât de gravă ar fi diareea, luaţi Aloe 5CH, 5 granule în orice moment al zilei. în caz de intoxicaţie alimen¬tară, Arsenicum album 5CH, tot 5 granule pe zi.
Un sfat bun: beţi apă, chiar dacă nu vă este sete, supe sau băuturi fără zahăr. Sunt buni şi biscuiţii săraţi.


Intestin iritat
Atunci când colonul este iritat, el semnalizează disfuncţii prin dureri abdominale puternice şi spasme ce pot fi însoţite de diaree. Cauzele nu sunt elucidate complet, dar tulburările sunt favorizate de anumiţi factori declanşatori, precum excesul alimentar, stresul si dezechilibrul florei intestinale.


* Homeopatia diminuează simptomele
In caz de dureri însoţite de gaze care nu se liniştesc, luaţi Colocynthis 5 CH, câte 5 granule pe zi. Dacă durerile sunt foarte violente, se reco¬mandă Cuprum metallicum 5 CH, tot 5 granule pe zi, iar dacă există episoade de diaree însoţite de transpiraţie, luaţi Aloe 5CH, 5 granule,

Uleiurile esenţiale liniştesc spasmele dureroase
Cel de busuioc şi de tarhon acţionează şi asupra emoţiilor, cu un efect calmant. Vărsaţi o picătură din unul dintre ele pe o bucăţică de miez de pâine şi apoi înghiţiţi-o. Se repetă de 3 ori pe zi, timp de o săptămână. Sau puneţi 2 picături de ulei pe zona dureroasă de la nivelul abdomenului şi masaţi cu blândeţe.
Un sfat bun: evitaţi varza, anghinarea, feculele, condimentele şi alimentele grase (salamuri, fripturi, brânzeturile fermentate şi băuturile gazoase). în plus, încercaţi să vă rela¬xaţi cât mai mult cu putinţă.


Balonări
Gazele prezente în tubul digestiv provin din aerul înghiţit odată cu alimentele şi din fermentarea lor.


* Uleiurile esenţiale stimulează digestia
Puneţi o picătură de ulei de tarhon sau de dafin pe o bucăţică de miez de pâine pe care o veţi mânca în timpul mesei. Masaţi abdomenul în sensul invers al acelor de ceasornic, cu 2 picături de ulei esenţial la alegere, diluate în ulei vegetal.

Terapia cu extract din muguri de plante ajută la reglarea tranzitului intestinal Mugurii de rozmarin detoxifică sistemul digestiv. Cei de smochin îl reglează. Cele două extracte pot fi asociate. Luaţi 8 picături înaintea mesei, timp de 21 de zile, cu o pauză de o săptămână la o cură de 3 luni.


Micoză vaginală
Când echilibrul ecologic al vaginului este perturbat, ciuperca candida albicans, prezentă în mod natural, are tendinţa să se multiplice. Ceea ce duce la scurgeri albe, mâncărimi şi arsuri.


Uleiurile esenţiale sunt anti- infecţioase
Puneţi 2 picături de ulei de tea- tree pe o bucăţică de pâine pe care o veţi înghiţi de 3 ori pe zi, timp de 10 zile.
Plantele reechilibrează flora microbiană
Persoanele predispuse la micoză pot să facă o cură de echinacea, care stimulează apărarea organismului.
Un sfat bun: evitaţi lenjeria din plastic în favoarea celei din bumbac, care “respiră”.
 

NSP GK4 suffix " nsp"

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Prev Next

Stat