Web Analytics
  • ACTONEL

Actonel


 

Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Actonel face parte dintr-un grup de medicamente numite bisfosfonaţi care intervin în formarea şi distrugerea substanţei osoa­se în organism. Actonel încetineşte procesul de distrugere osoasă şi creşte masa osoasă din organism având rol în prevenirea frac­turilor.

Este indicat în tratamentul osteoporozei (o afecţiune unde apare distrugere osoasă şi subţiere a oaselor) la femeile la meno­pauză sau la pacienţii aflaţi în tratament cronic cu corticosteroizi (cum ar fi prednisonul). Se mai utilizează în tratamentul bolii Paget, o afecţiune unde zone din oase cresc ca volum şi devin moi.

Denumire comună internaţională: Acidum risedronicum

Alte denumiri comerciale: Actonel Săptămânal

Forme de prezentare: Comprimate filmate

 

Important de ştiut

Actonel nu doar opreşte distrucţia osoasă ci şi ameliorează boa­la prin creşterea densităţii minerale osoase. Pe măsură ce oasele devin mai rigide scad şansele producerii unei fracturi.

 

Administrarea corectă

Sunt disponibile trei forme de prezentare pentru Actonel: de 5 mg, de 30 mg şi o formă de 35 mg care se administrează o dată pe săptămână. Comprimatele trebuie administrate dimineaţa cu cel puţin 30 de minute înainte de a mânca sau a bea altceva decât apă.

Nu mâncaţi şi nu beţi altceva decât apă timp de 30 de minute după aceea. Nu luaţi alte medicamente inclusiv vitamine, calciu sau antiacide timp de 30 de minute după administrarea Actonel.

Tableta se administrează în poziţie şezândă sau în picioare cu un pahar mare de apă şi nu trebuie să vă întindeţi timp de 30 min după aceea pentru a preveni problemele gastrice ce pot apare.

Dacă aţi uitat să luaţi o doză săptămânală, luaţi 1 comprimat în dimineaţa următoare, apoi continaţi orarul normal de administra­re. Nu administraţi niciodată 2 comprimate în aceeaşi zi.

 

Ce efecte adverse pot apare la administrare Actonel?

Cele mai comune efecte adverse ce pot apare la administrarea Actonelului şi nu necesită anunţarea medicului sunt: arsurile retrosternale (pe mijlocul pieptului) sau tulburările gastrice uşoare, diareea, gazele sau constipaţia, durerile uşoare la nivelul articula­ţiilor sau spatelui, durerile de cap.

Incetaţi administrarea medicamentul şi anunţaţi medicul dacă apar următoarele efecte adverse: dureri toracice, dificultate sau durere la înghiţire, dureri sau arsuri sub coaste sau la nivelul spa­telui, dureri severe osoase, articulare sau de spate, dureri la nive­lul mandibulei (fălcii), amorţeala sau umflarea acesteia.

 

Când nu se administrează Actonel?

Nu se administrează dacă aveţi nivele scăzute ale calciului în sângerau aţi avut anterior o reacţie alergică la medicament. De asemenea nu se poate administra dacă nu puteţi sta în şezut sau în picioare pentru cel puţin 30 de minute după administrarea medicamentului. Medicamentul nu este recomandat pacienţilor cu afecţiunii renale severe.

 

Atenţionări speciale

Medicamentele din familia din care face parte Actonel pot pro­voca afecţiuni ale esofagului (canalul ce face legătura între gură şi stomac). Printre aceste afecţiuni s-au raportat iritaţie esofagiană, dificultăţi la înghiţire, ulcere esofagiene şi ulcere gastrice. De ace­ea este recomandat să înghiţiţi medicamentul cu multă apă şi să nu vă întindeţi minim 30 de minute după administrare.

 

Interacţiuni posibile Actonel cu alimente sau medicamente

Anunţaţi medicul dacă luaţi următoarele medicamente pe dura­ta terapiei cu Actonel: antiacide, suplimente de calciu, laxative.

 

Sarcina şi alăptarea

Nu se recomandă administrarea pe durata sarcinii decât dacă beneficiile administrării sunt mai importante decât riscurile po­tenţiale. Anunţaţi imediat medicul dacă sunteţi însărcinată sau doriţi o sarcină.

 

Doze recomandate Actonel

Adulţi

Osteoporoză

Pentru prevenirea şi tratamentul osteoporozei doza recoman­dată este de o tabletă de 5 mg o dată pe zi, dimineaţa sau o table­tă de 35 mg o dată pe săptămână.

Osteoporoză indusă de corticosteroizi

Doza recomandată este de 5 mg o dată pe zi.

Boala Paget

Se recomandă 30 mg o dată pe zi timp de 2 luni. Pentru unii pa­cienţi poate fi necesar repetarea celor 2 luni de tratament.

 

Supradozare Actonel

O supradoză de Actonel poate reduce drastic nivelele calciului în sânge. Simptomele supradozării includ: greaţă şi vărsături, arsuri retrosternale, dureri gastrice, diaree, crampe musculare, amorţeli, convulsii, iritabilitate şi comportament sau gânduri bizare.

Pret Actonel in farmacii cu reteta.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

ACTONEL

  • Product Code: ACTONEL
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€