Web Analytics
  • ASCOFER


Ascofer


Gluconatul feros este o formă a fierului important pentru multe dintre funcţiile organismului, în special pentru transportul oxi­genului în sânge. Ascofer este indicat ca supliment alimentar şi pentru prevenirea şi tratamentul deficitului de fier şi al anemiei feriprive.

Important de ştiut

Denumire comună internaţională: Ferrosi gluconas

Alte denumiri comerciale: Sirofer

Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Păstraţi medicamentul departe de acţiunea copiilor. Suprado- zarea accidentală cu fier la copii poate fi fatală.

Gluconatul feros poate scade absorbţia altor medicamente. Consultaţi medicul înainte de a lua Ascofer dacă urmaţi un alt.tratament în paralel.

Ce efecte adverse pot apare?

Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia unei reacţii alergice (dificultate la respiraţie, umflarea gâtului, buzelor, limbii, feţei sau apariţia urticariei).

In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse continuaţi admi­nistrarea medicamentului şi consultaţi medicul: discomfort gas­tric, greaţă şi vărsături, constipaţie, diaree, scaune mai închise la culoare, pătarea temporară a dinţilor.

Când nu se administrează?

Ascofer nu se administrează la pacienţii care suferă de hemo- cromatoză, hemosideroză sau anemie hemolitică. De asemenea nu se administrează în cazul apariţiei unei reacţii alergice la me­dicament.

Atenţionări speciale

Dacă nu aveţi un deficit de fier consultaţi medicul înainte de a lua Ascofer. Acest medicament nu trebuie luat pe termen lung de către persoane cu o balanţă normală a fierului în organism.

Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente

Nu administraţi Ascofer la mai puţin de două ore de la adminis­trarea unuia dintre următoarele medicamente:

• antibiotice din clasa tetraciclinelor cum ar fi tetraciclină, mino-

ciclina, doxiciclina

•antibiotice din clasa fluoroquinolonelor cum ar fi ciprofloxacina (Ciprinol, Ciprolen), ofloxacina (Floxal, Zanocin), norfloxaci- na (Nolicin, Norflox), levofloxacina (Tavanic)

•levodopa (Madopar)

•levotiroxină (Euthyrox, L-Thyroxin)

•metildopa (Dopegyt)

•penicilamină

Nu administraţi ale antiacide la un interval mai mic de 2 ore de la administrarea medicamentului. Acestea pot reduce absorbţia gluconatului feros.

Sarcina şi alăptarea

Consultaţi medicul înainte de a lua gluconat feros dacă sunteţi însărcinată sau vă doriţi o sarcină.

De asemenea consultaţi medicul înainte de a administra medi­camentul pe durata alăptării.

Doze recomandate

Dozele uzuale terapeutice pentru adulţi sunt de 600-1200 mg (două-patru comprimate) pe zi în funcţie de valoarea deficitului, până la normalizarea valorilor hemoglobinei.

Pentru profilaxie este recomandat până la un comprimat pe zi administrat în afara meselor.

Supradozare

Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi o supradozare cu As- cofer. Simptomele supradozării pot include: oboseală neobişnui­tă, greaţă, vărsături, durere abdominală, scaune închise la culoa­re, puls rapid, febră, comă, convulsii.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

ASCOFER

  • Product Code: ASCOFER
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€