Web Analytics
  • JEANINE

Jeanine


Denumire comună internaţională: Combinaţii

Forme de prezentare: Drajeuri


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Jeanine este un contraceptiv oral combinat ce conţine o can­titate redusă de hormoni feminini, dienogest (un progestativ) şi etinilestradiol (un estrogen).

Poate fi folosit atât ca metodă de prevenire a sarcinii cât şi ca tratament al acneei şi seboreei uşoare sau moderate, datorită efectelor sale antiandrogene.


Important de ştiut
Administrarea de hormoni poate creşte riscul de coagulare asângelui, accident vascular cerebral sau infarct miocardic la fe­meile fumătoare şi cu vârsta peste 35 ani.

Administrare:
Incepeţi să luaţi Jeanine din prima zi de sângerare a ciclului menstrual, alegând din folie drajeul corespunzător zilei respec­tive (ex. luaţi drajeul marcat 'S' dacă este sâmbătă).

Continuaţi administrarea celor 21 drajeuri, câte 1 drajeu pe zi, în ordinea zi­lelor. Luaţi drajeul la aceeaşi oră din zi, preferabil seara (pentru a reduce din intensitatea efectelor secundare cum ar fi greaţa sau durerile de cap).

După terminarea foliei urmează o pauză de 7 zile, timp în care ar trebui să apară sângerarea menstruală. Reîn­cepeţi administrarea altei folii în aceeaşi zi a săptămânii în care aţi început prima folie.

Dacă aţi născut sau aţi făcut un avort de curând, puteţi înce­pe administrarea pilulelor după prima menstruaţie normală sau chiar mai devreme dacă medicul v-o recomandă.

Dacă în mod excepţional nu apare menstruaţia în intervalul de 7 zîle de pauză, nu se va relua administrarea şi se va consulta me­dicul.

Dacă săriţi o doză luaţi pilula imediat ce vă amintiţi, dar în interval de cel mult 12 ore. După depăşirea acestui interval, săriţi peste pilula pe care aţi uitat să o luaţi şi administraţi Jeanine în conti­nuare, conform programului normal, dar în asociere cu o metodă contraceptivă de barieră (ex. prezervativ). Nu luaţi două pilule deodată!


Cum păstrăm medicamentul Jeanine

In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi drajeurile expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.

Ce efecte adverse pot apare la administrare Jeanine?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse:

•        reacţii alergice (probleme respiratorii, tumefacţii ale buzelor, limbii sau feţei, urticarie)
•        dureri în piept cu sau fără iradiere pe braţul stâng, baza gâtu­lui, umăr sau maxilar, greaţă, transpiraţii, dificultăţi în respiraţie, stare generală alterată
•        dureri brusc instalate la nivelul gambelor, coapselor sau picioa­relor cu tumefacţie şi reducerea mişcărilor
•        slăbiciune musculară sau amorţeli în special pe o parte a corpu­lui, dureri de cap severe, dureri de ochi, tulburări de vedere, de vorbire, auz sau de echilibru, confuzie
•        migrene nou-apărute sau mai frecvente decât înaintea admi-nistrării Jeanine
•        îngălbenirea ochilor şi pielii, mâncărimi pe întreg corpul, urină
închisă la culoare, scaune decolorate, oboseală
•        formaţiuni nodulare palpabile la nivelul sânilor
•        depresie, tulburări de somn, schimbări ale dispoziţiei, slăbiciu­ne generalizată
•        convulsii
•        semne de graviditate


In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medi­cul imediat ce va fi posibil: greaţă, vărsături, balonare, dureri de stomac, sensibilitate şi mărire a sânilor,

modificări ale pilozităţii, schimbări ale apetitului şi greutăţii, tumefacţii ale mâinilor sau picioarelor, prurit vaginal (mâncărimi), leucoree, modificări ale ciclului menstrual, cloasmă (pete gălbui maronii pe piele), dureri de cap, nervozitate, ameţeli.


Când nu se administrează anticonceptionale Jeanine?

Nu se administrează în caz de alergie cunoscută la substanţele active, sarcină, diabet zaharat complicat cu modificări ale vaselor de sânge, boli de ficat severe, istoric de îngălbenire a pielii sau mâncărimi severe pe întreg corpul în timpul unei sarcini anteri­oare, alte tipuri de icter ca sindrom Dubin-Johnson sau sindrom Rotor,

-tumori ale ficatului, pancreatită asociată cu nivele ridicate ale colesterolului în sânge, afecţiuni ale glandelor suprarenale, convulsii, epilepsie, depresie, cancer care se poate dezvolta sub influenţa hormonilor sexuali (ex. cancer de sân, uter sau ovare),

-sângerări vaginale neinvestigate medical, antecedente de trom- boză venoasă profundă, embolie pulmonară, infarct miocardic sau accident vascular cerebral (afecţiuni determinate de forma­rea cheagurilor de sânge la nivelul membrelor inferioare, plămâ­nilor, inimii respectiv creierului),

-angină pectorală cu dureri în piept, atac cerebral ischemic tranzitor, istoric cu migrene însoţite de tulburări de vorbire sau de vedere, slăbiciune sau amorţeală a oricărei părţi.

Atenţionări speciale anticonceptionale Jeanine
Inainte să începeţi administrarea acestor pilule, mergeţi la me­dic pentru examen clinic complet, inclusiv ginecologic.

Nu luaţi Jeanine fără aprobarea medicului dacă sunteţi fumă­toare, aveţi peste 35 ani, sunteţi supraponderală, aveţi hiperten­siune arterială, colesterol crescut, boli de inimă inclusiv stenoză sau insuficienţă ale valvelor, aritmii cardiace, varice venoase, flebite superficiale (inflamaţii ale venelor superficiale),

-boli de ficat sau afecţiuni biliare, diabet zaharat, migrenă, epilepsie, sclerozămultiplă, otoscleroză (o formă de pierdere a auzului), o afecţiu­ne a glandelor suprarenale,

-boală Crohn sau alte boli inflamatorii cronice ale intestinului, lupus eritematos sistemic, siclemie (ane­mie cu celule roşii în seceră), sindrom hemolitic uremie (tulburare de coagulare a sângelui care determină insuficienţă renală),

-porfirie, antecedente familiare de tromboză, infarct miocardic, acci­dent vascular, sângerări vaginale neinvestigate medical, cancer de uter sau de sân.


De asemenea evitaţi contraceptivele hormonale dacă nu aveţi aprobarea medicului în cazul în care aţi observat episoade cu porfirie, herpes gestaţional, coreea Sydenham sau pierderea au­zului apărute sau agravate în timpul sarcinii sau după folosirea de hormoni sexuali.

în primele luni de administrare pot apărea sângerări mici (spoting) între menstruaţii dar acestea dispar după ce organismul se obişnuieşte cu Jeanine.Dacă continuă, devin mai severe sau re­apar după un timp, contactaţi medicul pentru mai multe inves­tigaţii.

Nu luaţi mai multe pilule anticonceptionale Jeanine deodată sau mai mult timp decât v-a fost recomandat de către medic.

Deoarece la femeile care utilizează contraceptive orale o peri: oadă mai lungă de timp au fost raportate mai frecvent cancere de col uterin, posibil secundare şi altor factori, vizitaţi periodic medi­cul ginecolog pentru a efectua investigaţiile necesare.
Intrerupeţi fumatul pe durata administrării acestor pilule, mai ales dacă aveţi peste 35 ani.


Examinaţi-vă lunar sânii pentru a detecta cât mai devreme apa­riţia eventualilor noduli.Unele medicamente pot reduce eficacitatea pilulelor.

Se reco­mandă consultarea prospectului înaintea administrării oricărui alt medicament pentru a vedea dacă acesta interacţionează cu efectele contraceptivelor orale.

în cazul în care respectivul medi­cament alterează metabolizarea contraceptivelor se recomandă utilizarea suplimentară şi a altor metode contraceptive pe durata tratamentului.

Sunt indicate prezervativele sau alte metode con­traceptive de barieră. Nu vă bazaţi pe metoda calendarului sau pe temperatura bazaiă deoarece Jeanine modifică mucusul cervical şi temperatura bazală.

In cazul unei intervenţii chirurgicale programate poate fi nece­sară întreruperea pilulelor cu câteva săptămâni înaintea operaţi­ei. Imobilizarea temporară la pat poate creşte riscul de tromboză venoasă profundă.

Consultaţi medicul pentru a vedea când pu­teţi relua administrarea pilulelor.
Dacă aveţi sau aţi avut cloasma gravidei la o sarcină anterioară (pete maronii dispuse mai ales pe faţă) evitaţi expunerea la soare sau ultraviolete.

Ca toate contraceptivele orale, Jeanine nu protejează împotriva transmiterii virusului HIV sau a altor boli cu transmitere sexuală.

Interacţiuni posibile 
anticonceptionale Jeanine cu alimente sau medicamente

Inainte de începerea tratamentului anunţaţi medicul dacă luaţi vreunul din următoarele medicamente

•        alte aminoglicozide: gentamicin (Genticol, Lyramycin, Ophta- gram), tobramicină (Tobi, Tobradex, Tobrex), amikacină (Ami- kin, Orlobin, Pierami)
•        peniciline: penicilină (Ospen, Penicilina V), ampicilină (Ampi- plus, Ephicilin, Epicocillin), amoxicilină (Dispamox, Duomox)
•        cefalosporine: cefaclor (Ceclodyne, Ceclor, Ceclozone, Cloracef, Medoclor), cefalexin (Cefaklor, Keflex, Ospexin), cefadroxil (Ce- foran, Cexyl), cefazolin (Lyzolin), cefamandol (Mandol)

în caz de tratament concomitent cu alte unguente sau soluţii oftalmice, aşteptaţi minim 15 minute între administrări.

Sarcina şi alăptarea

Unguentul oftalmic cu kanamicină pare a nu dăuna fătului da­torită probabilităţii reduse de a fi absorbit în organism. Totuşi discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră asupra riscurilor şi beneficiilor administrării acestui medicament în timpul sarcinii.

Nu se recomandă utilizarea contraceptivelor în sarcină sau în timpul alăptării datorită riscului de afectare a copilului.

Doze recomandate
 Drajeuri
Contracepţie hormonală

1 drajeu în fiecare zi timp de 21 zile urmate apoi de o pauză de 7 zile, necesară apariţiei menstrei. Se reia administrarea cu o nouă folie de 21 drajeuri, luând în fiecare zi pilula corespunzătoare zilei din săptămână.


Supradozare
Consultaţi medicul în cazul în care aţi luat mai multe pastile deodată decât în mod normal. Efectele supradozării pot include greaţa, vărsăturile şi sângerările vaginale.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

JEANINE

  • Product Code: JEANINE
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€