Web Analytics
  • LOCOID

Locoid


Denumire comună internaţională: Hydrocortisonum butyratum
Forme de prezentare: Cremă, Soluţie cutanată. Emulsie cutanată


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Locoid reprezintă un corticosteroid aplicat topic (local) pentru ameliorarea semnelor şi simptomelor de inflamaţie: roşeaţă, tumefacţie, discomfort, prurit (mâncărimi).

Medicamentul este dis­ponibil sub formă de cremă (indicată în leziuni ale pielii uscate şi umede), soluţie şi emulsie topică (indicate în leziuni cutanate întinse şi în leziuni ale scalpului şi pielii păroase).


Important de ştiut
Anumite reacţii adverse pot fi mai frecvente la persoanele vârst­nice întrucât acestea au pielea mai subţire şi pot absorbi o canti­tate mai mare de medicament. Aceste efecte pot include fisuri ale pielii şi vezicule (băşici) pe piele pline cu sânge.
Administrarea corectă
Spălaţi bine mâinile şi zona ce urmează a fi tratată. Lăsaţi să se usuce. Aplicaţi crema, soluţia sau emulsia cutanată direct pe pie­lea afectată.
Evitaţi administrarea de doze mari pe suprafeţe întinse.
Nu administraţi pe faţă, axilă (subsuoară), zona genitală decât la recomandarea medicului.
Nu bandajaţi şi nu acoperiţi cu nimic zona tratată decât dacă medicul v-a recomandat să o faceţi (spre exemplu pentru psori­azis sau alte afecţiuni care se vindecă mai greu). Folosirea pansa­mentelor ocluzive poate creşte cantitatea de medicament absor­bită prin piele şi implicit riscul de efecte adverse.


Evitaţi contactul medicamentului cu ochii. Spălaţi atent mâini­le după aplicare. Dacă medicamentul ajunge accidental în ochi, spălaţi cu apă din abundenţă, sub jet de apă rece.
Urmaţi întocmai prescripţia şi solicitaţi lămuriri suplimentare medicului sau farmacistului dacă aveţi neclarităţi.
Dacă săriţi o doză - aplicaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea administrare săriţi peste aplicaţia omisă şi reveniţi la programul normal de ad­ministrare. Nu aplicaţi o cantitate dublă de medicament.
Cum păstrăm medicamentul

In ambalajul original, bine închis şi fe­rit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura camerei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi tuburile expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.
Ce efecte adverse pot apare?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse:
•        reacţii alergice (probleme respiratorii, tumefacţii ale buzelor, limbii sau feţei, urticarie)
•        arsuri, iritaţie, mâncărimi, roşeaţă a pielii
•        vezicule cu lichid sanguinolent (culoare roşiatică) • semne locale de infecţie supra-adăugată.
In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medicul imediat ce va fi posibil: uscăciune şi descuamare a pielii, fisuri, vergeturi, acnee, creşterea excesivă a părului, inflamaţie a foliculilor piloşi.
Când nu se administrează?
Nu se administrează în caz de alergie cunoscută la substanţa activă, infecţii cutanate bacteriene, virale sau fungice, acnee vul- garis, dermatită periorală, prurit perianal şi genital.
Atenţionări speciale
Inaintea începerii tratamentului informaţi medicul sau farma­cistul dacă zona ce urmează a fi tratată este infectată, dacă aveţi afecţiuni ale pielii care predispun la subţierea pielii şi la rănirea mai uşoară, dacă aveţi diabet zaharat, glaucom, cataractă sau tu­berculoză, întrucât corticosteroizii pot agrava aceste probleme.
Nu folosiţi Locoid pentru alte probleme ale pielii fără a discuta mai întâi cu medicul specialist.

Corticosteroizii topici nu ar trebui folosiţi în caz de infecţii bacteriene, virale sau fungice ale pielii deoarece pot agrava infecţia.
Luaţi medicamentul exact cum v-a fost prescris de medic pen­tru a obţine maximul de beneficii.
Ca să nu omiteţi doze încercaţi să luaţi medicamentul în fiecare zi la aceleaşi ore.
Nu administraţi medicamentul mai frecvent sau pe o durată mai lungă decât v-a fost recomandat deoarece poate creşte riscul de absorbţie prin piele şi probabilitatea de reacţii adverse.


Utilizarea abuzivă a medicamentului în special pe pielea subţire de pe faţă, zona genitală sau din axilă poate subţia excesiv pielea şi poate da naştere vergeturilor sau altor semne de întindere a pielii.
Evitaţi acoperirea zonei tratate cu plasturi din plastic sau rezis­tente la apă deoarece poate creşte absorbţia nedorită a medica­mentului.
Dacă utilizaţi pansamente pentru a acoperi zona tratată iar la un moment dat observaţi că locul s-a infectat, îndepărtaţi pansa­mentul şi contactaţi medicul.


Anunţaţi medicul dacă simptomele nu se ameliorează într-o săptămână de administrare regulată sau chiar se înrăutăţesc.
Corticosteroizii pot agrava cataracta sau glaucomul în special atunci când sunt aplicaţi în zona din jurul ochilor, în doze mari sau timp îndelungat.
Dacă folosiţi Locoid pe zone întinse de piele şi timp îndelungat există riscul apariţiei sindromului Cushing, afecţiune determinată de nivelele ridicate ale corticosteroizilor şi manifestată prin faţă în lună plină, acumulare de grăsime pe trunchi şi gât, vergeturi vi­neţii. în plus există risc crescut pentru dezvoltarea hipertensiunii arteriale şi a diabetului zaharat.


Nu administraţi Locoid copiilor sau adolescenţilor fără a con­sulta mai întâi medicul întrucât riscul ca medicamentul să fie ab­sorbit prin piele este mai mare la aceştia datorită raportului mai mare dintre suprafaţa corporală şi greutate. Corticosteroizii pot afecta creşterea şi dezvoltarea şi pot determina o serie de alte efecte nedorite.


Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Nu au fost raportate interacţiuni ale Locoidului cu alte medica­mente.
Sarcina şi alăptarea
Studiile pe animale au arătat că aplicarea pe piele a unor can­tităţi mari de medicament sau utilizarea lui timp îndelungat în timpul sarcinii poate determina malformaţii fetale.
La oameni nu au fost efectuate studii adecvate care să demon­streze siguranţa administrării Locoidului în timpul sarcinii dar se consideră că administrarea corectă a medicamentului nu poate afecta fătul.
Corticosteroizii topici nu cauzează probleme sugarului dacă sunt administraţi corespunzător de către mama care alăptează, încercaţi totuşi să evitaţi aplicarea Locoidului pe sâni înaintea alăptării.
Doze recomandate
 Cremă, soluţie cutanată, emulsie cutanată
Tratamentul eczemelor, dermatitelor, psoriazisului
Adulţi

Aplicaţi Locoid pe zona afectată de 2-4 ori pe zi, conform pre­scripţiei.
Copii
Limitaţi utilizarea la minimul necesar, conform recomandărilor medicului.
Supradozare
Administrarea extensivă sau de lungă durată a Locoidului poate determina sindrom Cushing.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

LOCOID

  • Product Code: LOCOID
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€