Web Analytics
  • Colpotrophine

ColpotrophineDenumire comună internaţională: Promestrienum
Forme de prezentare: Capsule moi vaginale. Cremă vaginală


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Promestrien / Colpotrophine este un derivat sintetic de estradiol care stimulează local epiteliul vaginal atrofiat. Este indicat în afecţiuni vulvo-vaginale apărute în urma carenţei de estrogeni, mai ales în acele cazuri unde efectele estrogenice sistemice sunt contraindicate sau nu sunt dorite.

Promestrien / Colpotrophine Se utilizează pentru tratamentul vaginitelor cu carenţă estrogenică, vulo-vaginitelor senile, pruritului vulvar, întârzierea cicatrizării cervico-vaginale şi vulvare după naştere sau în urma intervenţiilor chirurgicale.

Important de ştiut

Medicamentul este prescris pentru dumneavoastră. Nu reco­mandaţi medicamentul altor persoane care au simptome similare deoarece există posibilitatea prezenţei unei alte afecţiuni pentru care medicamentul nu este recomandat.

Administrarea corectă

Capsulele moi de Promestrien / Colpotrophinese introduc în vagin, de obicei o dată pe zi sau conform recomandărilor medicului. Crema se aplică la nivel vagi­nal cu ajutorul aplicatorului.

Dacă săriţi o doză- administraţi doza uitată imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi pes­te doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare.

Cum păstrăm medicamentul Promestrien / Colpotrophine

In ambalajul original, bine închis, ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei, ferit de căldură, lumină şi umezeală excesivă.

Ce efecte adverse pot apare la Promestrien / Colpotrophine?

Nu este de aşteptat apariţia unei reacţii adverse severe.în cazul apariţiei unor efecte adverse locale uşoare cum ar fi senzaţie de arsură, prurit (mâncărimi), continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul.

Când nu se administrează Promestrien / Colpotrophine?

Nu se administrează la persoanele cunoscute cu hipersensibi­litate la medicament sau la oricare component al produsului.

De asemenea este contraindicată administrarea la persoanele cu modificări maligne sau premaligne la nivelul aparatului genital, carcinom al colului uterin cunoscut sau suspectate său hemoragii uterine de cauză necunoscută.

Atenţionări speciale

Deşi nu au fost descoperite efecte sistemice de tip estrogenic după utilizarea locală a promestrienului în doza uzuale, nu se poate exclude complet posibilitatea unei penetrări minime a me­dicamentului, de exemplu prin intermediul unei leziuni a mucoa­sei sau printr-o mucoasă într-un grad avansat de atrofie.

în nici un studiu efectuat această cantitate posibil absorbită nu a produs efecte sistemice observabile.

Interacţiuni posibile Promestrien / Colpotrophine cu alimente sau medicamente

Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Medicamentul este contraindicat femeilor însărcinate. Anunţaţi medicul dacă sunteţi însărcinată sau vă doriţi o sarcină.

Nu există date în privinţa utilizării medicamentului pe durata alăptării. Consultaţi medicul înainte de a administra medicamen­tul pe durata alăptării.

Doze recomandate Promestrien / Colpotrophine

•        Capsule moi vaginale
Doza recomandată este de 1 capsulă pe zi în cure de 20 de zile.
•        Cremă
Se administrează o dată sau de 2 ori pe zi un aplicator cu cre­mă (aprox. 1 g). Poate fi necesar un tratament de întreţinere dacă afecţiunea persistă


Supradozare 
Promestrien / Colpotrophine

Orice medicament administrat în exces poate avea efecte ad­verse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.

Nu se cunos.c efectele supradozării promestrienului.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Colpotrophine

  • Product Code: Promestrien / Colpotrophine
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€