A+ A A-

Coldrex


Denumire comună internaţională: Combinaţii
Alte denumiri comerciale: Coldrex Comprimate, Coldrex Hotrem, Col­drex Nite
Forme de prezentare: Comprimate, Pulbere pentru suspensie orală, Sirop


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Gama Coldrex conţine o serie de produse comerciale utilizate pentru ameliorarea simptomelor răcelii şi gripei, cum ar fi: dureri de cap, nevralgii şi dureri difuze, nas congestionat şi înfundat, du­rerile şi usturimile în gât, frisoane, secreţii nazale abundente, tuse uscată şi sâcâitoare. Coldrex conţine o serie de principii active cu rol analgezic, antipiretic, decongestiv.
Important de ştiut
Coldrex conţine paracetamol. Nu luaţi medicamentul dacă sun­teţi alergic la paracetamol sau dacă aveţi afecţiuni renale sau he­patice. De asemenea, nu administraţi Coldrex în acelaşi timp cu alte medicamente ce conţin paracetamol.
Administrarea corectă
Coldrex se administrează oral, conform recomandărilor medi­cului. Comprimatele se înghit cu un pahar mare cu apă. Pulberea pentru suspensie orală se dizolvă într-o ceaşcă cu apă fierbinte. Pentru administrarea siropului se măsoară exact cantitatea admi­nistrată cu ajutorul paharului dozator inclus.


Dacă săriţi o doză-administraţi doza uitată imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi pes­te doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.
Cum păstrăm medicamentul

In ambalajul original, bine închis, ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei, ferit de căldură, lumină şi umezeală excesivă.
Ce efecte adverse pot apare?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia unei reacţii alergice la medicament (dificultate la respiraţie, umflarea gâtului, a feţei, a buzelor, a limbii, urticarie).


In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul: uscăciune a gurii, înceţoşarea vederii, dezorientare, nelinişte, ameţeli, tulburări gastrointestinale, dificultăţi la eliminarea urinii, greaţă, cefalee, palpitaţii.
Când nu se administrează?
Nu se administrează la persoanele cu hipersensibilitate cunos­cută la oricare dintre componentele medicamentului. De aseme­nea este contraindicată administrarea la persoanele cu insufici­enţă hepatică sau renală, diabet sau hipertiroidie.
Atenţionări speciale
Inainte de a lua medicamentul informaţi medicul asupra isto­ricului dumneavoastră medical, în special asupra prezenţei ast­mului sau a altor afecţiuni respiratorii, epilepsiei, glaucomului, afecţiunilor renale sau hepatice, afecţiunilor prostatei, afecţiuni­lor cardiace. Pot fi necesare ajustări ale dozelor sau monitorizarea atentă a terapiei în cazul prezenţei acestor afecţiuni.


Coldrex poate produce ameţeli sau somnolenţă. Aveţi grijă la efectuarea activităţilor cu risc sau care necesită atenţie sporită cum ar fi condusul autovehiculelor.
Preparatele Coldrex se administrează pentru ameliorarea simp- tomelor răcelii şi gripei. Dacă simptomele persistă, consultaţi me­dicul.
Administraţi medicamentul conform informaţiilor înscrise pe prospect sau conform recomandărilor medicului. Nu depăşiţi do­zele recomandate.
Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
înainte de a lua Coldrex informaţi medicul dacă urmaţi un trata­ment cu unul dintre următoarele medicamente:
•        alte preparate ce conţin paracetamol
•        metoclopramid (Cerucal)
•        anticoagulante cum-ar fi warfarina, acenocumarol (Sintrom, Trombostop)
•        anxiolitice sau medicamente pentru somn
•        inhibitori ai monoaminoxidazei (IMAO)
•        antidepresive
Sarcina şi alăptarea
Nu administraţi medicamentul pe durata sarcinii sau a alăptării înainte de a consulta medicul.Nu se cunoaşte dacă medicamentul trece în laptele matern. Nu administraţi medicamentul pe durata alăptării fără a consulta mai întâi medicul.
Doze recomandate
Pentru toate recomandările nu se vor administra mai mult de 6 măsuri într-o perioadă de 24 de ore.
Adulţi şi copii peste 12 ani
Se recomandă administrarea a 2 măsuri dozatoare la interval de 4 ore.
Copii între 6 şi 12 ani
Se recomandă o măsură dozatoare la interval de 4 ore.
Copii între 2 şi 6 ani
Vi măsură dozatoare la interval de 4 ore.
Nu se recomandă administrarea la copiii sub 2 ani.


Supradozare
Orice medicament administrat în exces poate avea efecte ad­verse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi suprado- zarea.
Nu se cunosc simptomele supradozării guaifenesinei.


Coldrex Comprimate vezi Coldrex Coldred Hotrem vezi Coldrex Coldrex Nite vezi Coldrex

NSP GK4 suffix " nsp"

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Prev Next

Stat