Web Analytics
  • COLDREX BRONCHO

Coldrex Broncho
Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Guaifenesina este un expectorant. Are efect fluidifiant asupra secreţiei bronşice ameliorând congestia pulmonară şi uşurând respiraţia.

Este indicată pentru ameliorarea tusei provocată de unele afecţiuni ale tractului respirator (de ex. răceală, sinuzită, bronşite).

De obicei nu se utilizează pentru tusea cronică provoca­tă de fumat sau alte afecţiuni pulmonare cronice (de ex. bronşite cronice, emfizem) decât dacă este recomandată de către medic.

Denumire comună internaţională: Guaifenesinum
Alte denumiri comerciale: Robitussin Expectorans
Forme de prezentare: Sirop, Soluţie orală

Important de ştiut
Beţi multe lichide pe durata tratamentului. Aportul crescut de lichide ajută la ameliorarea congestiei pulmonare şi fluidifîcarea secreţiilor.

Administrarea corectă
Siropul se administrează oral, cu sau fără alimente, conform recomandările medicului. Pentru a fi siguri că administraţi doza corectă de medicament, măsuraţi siropul cu dispozitivul special inclus în cutie.


Dacă săriţi o doză- administraţi doza uitată imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi pes­te doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.

Cum păstrăm medicamentul

In ambalajul original, bine închis, ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei, ferit de căldură, lumină şi umezeală excesivă.

Ce efecte adverse pot apare?
Nu este de aşteptat apariţia unei reacţii adverse severe.

Totuşi, dacă observaţi apariţia unei reacţii alergice (dificultate la respira­ţie, umflarea gâtului, a feţei, a buzelor, a limbii, urticarie) încetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat medicul.


Dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi me­dicul: ameţeli, cefalee, rash, greaţă, vărsături, discomfort gastric.


Când nu se administrează?
Nu se administrează la pacienţii cu hipersensibilitate cunoscută la medicament.


Atenţionări speciale

Inainte de a lua medicamentul informaţi medicul asupra istori­cului dumneavoastră medical, în special asupra afecţiunilor res­piratorii (de ex. emfizem, bronşită cronică, astm) sau a tusei cu expectoraţie abundentă.


Guaifenesina poate provoca ameţeală. Aveţi grijă la efectuarea activităţilor cu risc sau care necesită atenţie sporită cum ar fi con­dusul autovehiculelor.

Siropul poate conţine zahăr şi/sau alcool. Utilizaţi produsul cu precauţie dacă aveţi diabet, dependenţă la alcool sau afecţiuni hepatice. Consultaţi medicul în privinţa utilizării medicamentului în aceste condiţii.

Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente

Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Nu se cunosc în totalitate efectele medicamentului asupra fă­tului dacă se administrează pe durata sarcinii. Anunţaţi medicul dacă sunteţi însărcinată sau vă doriţi o sarcină.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

COLDREX BRONCHO

  • Product Code: COLDREX BRONCHO
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€