Web Analytics
  • COLCHICINA

Colchicina
Pentru ce afecţiuni se utilizează?
Colchicina este utilizată pentru combaterea atacurilor de gută. Modul în care medicamentul acţionează nu este cunoscut în totalitate.

Se presupune că modifică răspunsul organismului la depozitele de acid uric ameliorând astfel tumefacţia şi durerea asociată.Colchicina nu previne progresia bolii. Se utilizează doar pentru scăderea incidenţei atacurilor şi ameliorarea durerii şi discomfortului.

Denumire comună internaţională: Colchicinum Forme de prezentare: Comprimate


Important de ştiut

Anunţaţi imediat medicul dacă observaţi apariţia rash-ului cu­tanat, durerilor în gât, febrei, leziunilor sau sângerărilor apărute spontan, oboselii neobişnuite deoarece pot fi simpotmele preco­ce ale unei reacţii adverse severe.

Dacă administraţi Colchicină pentru combaterea unui atac acut de gută, tratamentul trebuie întrerupt imediat ce se ameliorează durerea, când a fost atinsă doza maximă de medicament ce se poate administra sau la primele semne de greaţă, vărsături sau durere abdominală.


Administrare Colchicina
Medicamentul se administrează oral conform indicaţiilor medi­cului. Comprimatele se înghit cu un pahar mare cu apă.

Administraţi Colchicina strict conform prescripţiei medicului. Nu administraţi o cantitate mai mare de medicament decât cea recomandată de către medic.

Dacă săriţi o doză - administraţi doza uitată imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi pes­te doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.


Cum păstrăm medicamentul-în ambalajul original, bine închis, ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei, ferit de căldură, lumină şi umezeală excesivă.


Ce efecte adverse pot apare la Colchicina 
Coldrex Nite?

încetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse severe:
•        reacţii alergice (dificultate la respiraţie, umflarea gâtului, a feţei, a buzelor, a limbii, urticarie)
•        rash cutanat
•        dureri în gât
•        febră
•        leziuni sau sângerări apărute spontan
•        oboseală neobişnuită


De obicei primele simptome ale apariţiei toxicităţii Colchicinei sunt greaţă, vărsăturile şi diareea. Dacă observaţi apariţia acesto­ra încetaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul.Când nu se administrează?


Nu se administrează la persoanele cunoscute cu hipersensibi­litate la medicament, la cei cu afecţiuni severe gastrointestinale, renale, hepatice sau cardiace sau la persoanele cu discrazii san­guine.


Atenţionări speciale 

Inainte de a lua medicamentul informaţi medicul asupra istori­cului dumneavoastră medical, în special asupra afecţiunilor cardi­ace, renale, hematologice sau asupra dependenţei de alcool. Pot fi necesare ajustări ale dozelor sau monitorizarea atentă a terapiei în prezenţa acestor afecţiuni.


Funcţia renală scade odată cu înaintarea în vârstă. Deoarece medicamentul se excretă pe cale renală este necesară adminis­trarea cu precauţie a Colchicinei la persoanele în vârstă. Acestea pot fi mai susceptibile la efectele adverse ale medicamentului.

Colchicina poate afecta producerea spermei ceea ce poate duce la scăderea fertilităţii la bărbaţi. Consultaţi medicul pentru mai multe informaţii în această privinţă.
Alcoolul poate reduce eficacitatea tratamentului. Evitaţi consu­mul de alcool pe durata terapiei.


Interacţiuni posibile 
Colchicina cu alimente sau medicamente

Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea
Nu se cunosc exact efectele medicamentului asupra fătului dacă se administrează pe durata sarcinii. Anunţaţi medicul dacă sunteţi însărcinată sau vă doriţi o sarcină.

Nu se cunoaşte dacă Colchicina poate afecta sugarul. Consultaţi medicul înainte de a administra medicamentul pe durata alăp­tării.


Doze recomandate 
Colchicina
Adulţi
Atac de gută
Se recomandă administrarea în prima zi a unui comprimat (1 mg) de trei ori pe zi, în zilele 2 şi 3 câte un comprimate dimineaţa şi seara iar în zilele următoare câte un comprimat (1 mg) seara.


Profilaxia acceselor de gută
Doza recomandată este de 0,5-1 mg o dată pe zi, de obicei sea­ra.


Supradozare 
Colchicina

Orice medicament administrat în exces poate avea reacţii ad­verse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.Doze recomandate


•        Comprimate (Coldrex Comprimate)

Adulţi
Se recomandă administrarea a 2 comprimate de 1-4 ori/zi.

Copii între 6-12 ani
Se administrează 1 comprimat de 1-4 ori pe zi Nu se recomandă administrarea la copiii sub 6 ani.
•        Pulbere pentru suspensie orală (Coldrex Hotrem)

Adulţi şi copii peste 12 ani
Doza recomandată este de 1 plic la fiecare 4 ore. A nu se admi­nistra mai mult de 3-4 plicuri în 24 de ore.

Nu se recomandă administrarea copiilor mai mici de 12 ani.


•        Sirop (Coldrex Nite)
Adulţi şi copii peste 12 ani
Se recomandă administrarea a 20 ml sirop înainte de culcare (măsurate cu paharul dozator).

Copii între 6 şi 12 ani
Se recomandă administrarea a 10 ml sirop înainte de culcare.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

COLCHICINA

  • Product Code: COLCHICINA
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€