Web Analytics
  • CLOTRIMAZOL

ClotrimazolDenumire comună internaţională: Clotrimazolum
Alte denumiri comerciale: Canesten, Dermatin
Forme de prezentare: Cremă, Soluţie cutanată, Pulbere cutanată, Comprimate vaginale


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Clotrimazol este un antifungic azolic ce acţionează prin pre­venirea creşterii fungice.

Se utilizează pentru tratamentul unor infecţii cutanate cum ar fi ciuperca piciorului (piciorul de atlet), micoze interdigitale, infecţii micotice ale unghiilor, eritrasmă. Comprimatele vaginale se administrează pentru tratamentul in­fecţiilor micotice vaginale.

Important de ştiut
Continuaţi administrarea medicamentului pe toată durata de timp recomandată de către medic chiar dacă observaţi amelio­rarea simptomelor. Simptomele pot dispare înainte de eradicarea completă a infecţiei din organism, care poate recidiva la întreru­perea prematură a tratamentului.


Administrarea Clotrimazol

Medicamentul se aplică pe piele. înainte de aplicarea cremei sau soluţiei cutanate, spălaţi zona respectivă şi uscaţi bine. Me­dicamentul se aplică pe zona afectată de obicei de două ori pe zi sau conform recomandărilor medicului.

Nu aplicaţi medicamen­tul mai frecvent decât v-a fost prescris. Afecţiunea nu seva vinde­ca mai repede, în schimb se vor accentua efectele adverse.


Aplicaţi destulă cremă încât să acoperiţi aria afectată şi ceva din pielea din jur. După aplicarea medicamentului spălaţi-vă pe mâini. Nu bandajaţi şi nu acoperiţi zona respectivă decât dacă vă recomandă medicul.

Nu aplicaţi medicamentul în ochi, nas, gură.
Utilizaţi medicamentul în mod regulat pentru a obţine efectele maxime. Amintiţi-vă să aplicaţi medicamentul la aceeaşi oră în fiecare zi.


Dacă săriţi o doză -administraţi doza uitată imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi pes­te doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare.


Cum păstrăm medicamentul 
Clotrimazol

 -în ambalajul original, bine închis, ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei, ferit de căldură, lumină şi umezeală excesivă.


Ce efecte adverse pot apare la 
Clotrimazol?

Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia unei reacţii alergice (dificultate la respiraţie, umflarea gâtului, a feţei, a buzelor, a limbii, urticarie)

Continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin se­vere: greaţă, discomfort gastric, vărsături, prurit, gust neplăcut în gură, senzaţie de arsură, înţepături, mâncărime vaginală.


Când nu se administrează 
Clotrimazol?

Nu se administrează la persoanele cunoscute cu hipersensibi­litate la medicament sau la oricare dintre componentele produ­sului.


Atenţionări speciale

Consultaţi medicul dacă observaţi apariţia iritaţiei cutanate(cum ar fi înroşirea pielii, senzaţie de arsură, înţepătură, apariţia de vezicule, umflare).

Consultaţi medicul înainte de a utiliza medicamentul la copii

Dacă nu observaţi o ameliorare a simptomelor în timp de 2-4 săptămâni de la începerea tratamentului, consultaţi medicul.

Comprimatele vaginale de dotrimazol nu trebuiesc utilizate dacă aveţi dureri abdominale, febră sau scurgeri vaginale urât mirositoare. Consultaţi imediat medicul.

Atunci când utilizaţi comprimatele vaginale, evitaţi contactele sexuale sau utilizaţi prezervativul. Acest lucru va preveni reinfectarea.


Interacţiuni posibile 
Clotrimazol cu alimente sau medicamente

Nu au fost raportate interacţiuni cu alte medicamente.


Clotrimazol: Sarcina şi alăptarea
Medicamentul trebuie administrat pe durata sarcinii doar dacă este neapărată nevoie. Discutaţi cu medicul dumneavoastră ris­curile utilizării medicamentului în sarcină.


Nu se cunoaşte dacă medicamentul trece în laptele matern. Consultaţi medicul înainte de a administra medicamentul pe du­rata sarcinii.


Doze recomandate 
Clotrimazol
Se aplică medicamentul în zonele afectate de 2-3 ori/zi sau con­form recomandărilor medicului. Se masează uşor zona respectivă până ce crema sau soluţia s-a absorbit în piele.


Comprimatele vaginale se introduc intravaginal, obişnuit unul, seara înainte de culcare timp de 6 zile (la nevoie 2 comprimate/zi dimineaţa şi seara timp de 6-12 zile).


Supradozare 
Clotrimazol
Orice medicament administrat în exces poate avea efecte ad­verse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.
Nu se cunosc simptomele supradozării cu 
Clotrimazol

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

CLOTRIMAZOL

  • Product Code: CLOTRIMAZOL
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€