A+ A A-

Claritine


Denumire comună internaţională: Loratadinum
Alte denumiri comerciale: Clarozone, Erolin, Flonidan, Lorano, Lorasta- min, Loratadin, Loratadina, Loratan, Loratimed, Loratin, Pressing, Rinolan, Roletra, Symphoral
Forme de prezentare: Comprimate, Sirop, Suspensie orală, Compri­mate efervescente


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Loratadina face parte dintr-o clasă de medicamente numite antihistaminice. Acestea se folosesc pentru ameliorarea simptomelor reacţiilor alergice cum ar fi nas curgător, lăcrimare excesivă, prurit ocular, strănut, nas înfundat, urticarie sau rash cutanat.
Important de ştiut
Dacă suferiţi de afecţiuni hepatice sau renale poate fi necesară reducerea dozei de medicament administrată.
Administrarea corectă
Medicamentul se administrează oral, de obicei o dată pe zi sau conform indicaţiilor medicului. Nu creşteţi doza de medicament şi nu administraţi pe o durată de timp mai lungă decât cea reco­mandată de către medic.
Nu luaţi medicamentul cu câteva zile înainte de efectuarea unui test pentru depistarea alergiilor deoarece poate afecta testul.
Dacăsăriţio doză-administraţi doza uitată imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi pes­te doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.
Cum păstrăm medicamentul

In ambalajul original, bine închis, feriti de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca- i merei, ferit de căldură, lumină şi umezeală excesivă.
Ce efecte adverse pot apare?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse severe: • reacţii alergice (dificultate la respiraţie, umflarea gâtului, a feţei, a buzelor, a limbii, urticarie)
•        bătăi cardiace neregulate
•        convulsii
Dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul: ameţeli, letargie, nervozitate, greaţă, diaree, discomfort abdominal, uscarea gurii, piele uscată sau mâncărimi (prurit) ale pielii, modificarea culorii urinei.
Când nu se administrează?
Nu se administrează la persoanele cunoscute cu hipersensibi­litate la medicament sau la oricare dintre componentele produ­sului.
Atenţionări speciale
Inainte de a lua medicamentul informaţi medicul asupra istori­cului dumneavoastră medical, în special asupra afecţiunilor he­patice şi renale.
Evitaţi consumul de alcool pe durata terapiei deoarece poate creşte riscul de apariţie a efectelor adverse.
Utilizaţi cu precauţie medicamentul la persoanele în vârstă de­oarece pot fi mai sensibile la efectele medicamentului.
Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Nu se cunosc interacţiuni între loratadină şi alte medicamente. Informaţi medicul sau farmacistului asupra produselor farmace­utice pe care le luaţi, inclusiv suplimente alimentare, vitamine şi minerale sau produse din plante.
Sarcina şi alăptarea
Este puţin probabil ca Ciproheptadina să aibă efecte adverse asupra fătului dacă se administrează în sarcină. Totuşi, nu admi­nistraţi medicamentul pe durata sarcinii decât la indicaţia medi­cului.
Ciproheptadina trece în laptele matern putând avea efecte se­vere asupra sugarului. Nu administraţi medicamentul pe durata alăptării fără a consulta mai întâi medicul.

Doze recomandate
Adulţi şi copii peste 6 ani
Doza uzuală este de 10 mg o dată pe zi. La pacienţii cu afecţiuni renale se administrează de obicei 10 mg o dată la 2 zile.
Copii între 2 şi 5 ani
Doza uzuală este de obicei o linguriţă de sirop o dată pe zi. în prezenţa afecţiunilor renale doza va fi de 1 linguriţă o dată la două zile.
Supradozare
Orice medicament administrat în exces poate avea efecte averse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.
Simptomele supradozării cu Claritine pot include: cefalee, letar­gie, bătăi cardiace neregulate, greaţă, vărsături.
Claritromicin vezi Claritromicina

NSP GK4 suffix " nsp"

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Prev Next

Stat