Web Analytics
  • CICLORAL

Cicloral
Ciclosporina face parte dintr-o clasă de medicamente numite imunosupresoare. Acţionează prin deprimarea sistemului imunitar. Medicamentul este utilizat pentru a preveni rejecţia de organ la persoanele cu transplant hepatic, renal sau cardiac.

De obicei se administrează în combinaţie cu alte medicamente pentru a permite funcţionarea normală a organului respectiv. De aseme­nea se utilizează pentru tratamentul poliartritei reumatoide seve­re şi unele afecţiuni cutanate (cum ar fi psoriazisul).

Denumire comună internaţională: Ciclosporinum
Alte denumiri comerciale: Equoral, Imusporin, Sandimmun Neoral
Forme de prezentare: Capsule moi, Soluţie orală

Important de ştiut
Anunţaţi imediat medicul dacă observaţi apariţia febrei, dure­rilor în gât, leziunilor sau sângerărilor apărute spontan, dureri în cavitatea bucală, dureri abdominale, scaune deschise la culoare, închiderea la culoare a urinei.

Aceste simptome pot anunţa apari­ţia unor efecte adverse severe.
Nu consumaţi suc de grefe sau grefe pe durata tratamentului cu ciclosporină. Acestea pot interacţiona cu medicamentul având efecte adverse severe.

Discutaţi cu medicul în legătură cu consu­mul de suc de grefe.


Administrarea Cicloral
Medicamentul se administrează oral, de obicei de două ori pe zi, la aceleaşi ore sau în funcţie de recomandările medicului. Se poate lua cu sau fără alimente însă este important să vă decideţi asupra unui mod de administrare şi să-l respectaţi pe toată dura­ta tratamentului.


Pentru a ameliora gustul soluţiei orale, aceasta se poate ames­teca cu suc de mere sau portocale la temperatura camerei. Ames­tecarea cu laptele poate creea un gust neplăcut.

Măsuraţi doza necesară, adăugaţi-o într-un pahar cu suc, amestecaţi bine şi ad­ministraţi medicamentul cât mai curând posibil. Pentru a fi siguri că aţi luat toată doza de medicament, turnaţi suc în cană, ames­tecaţi şi beţi.

Pentru a obţine efectele maxime ale medicamentului adminis- traţi-l regulat, la intervale de timp egale pentru a menţine o con­centraţie constantă în organism. Pentru a nu sări o doză este de preferat să-l luaţi la aceeaşi oră în fiecare zi.

Poate trece o perioadă variabilă de timp, de până la câteva săp­tămâni până la ameliorarea simptomelor. Nu încetaţi administra­rea medicamentului fără a anunţa mai întâi medicul.
Dacă săriţi o doză -luaţi doza uitată imediat ce vă amintiţi.

Dacă to­tuşi se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu admi­nistraţi o doză dublă de medicament.


Cum păstrăm medicamentul 
Cicloral

In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul ia temperatura ca­merei ferit de căldură şi umezeală excesivă.


Ce efecte adverse pot apare la 
Cicloral?

Anunţaţi imediat medicul dacă observaţi apariţia febrei, dure­rilor în gât, leziunilor sau sângerărilor apărute spontan, dureri în cavitatea bucală, dureri abdominale, scaune deschise la culoare, închiderea la culoare a urinei.

Aceste simptome pot anunţa apari­ţia unor efecte adverse severe.încetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse severe:

•        reacţii alergice (dificultate la respiraţie, umflarea gâtului, a lim­bii, a feţei, a buzelor, urticarie)
•        oboseală sau slăbiciune neobişnuită
•        dificultate sau durere la urinare
•        greaţă, vărsături severe sau diaree
•        leziuni sau sângerări apărute spontan
•        convulsii

In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe,continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul: tremor, accentuarea creşterii părului, afecţiuni gingivale, hiper­tensiune arterială, amorţeli sau înţepături, scăderea apetitului.

Când nu se administrează Cicloral?

Nu se administrează la persoanele cu hipersensibilitate cunos­cută la medicament. De asemenea, medicamentul este contra­indicat la persoanele cu artrită sau psoriazis care au o afecţiune renală severă, valori mari, necontrolate ale tensiunii arteriale sau neoplazii.

Medicamentul nu trebuie administrat în asociaţie cu alte terapii împotriva psoriazisului, cum ar fi lumina ultravioletă, radiaţii, metotrexat.

Atenţionări speciale Cicloral

Inainte de a administra medicamentul informaţi medicul dacă aveţi afecţiuni renale sau hepatice, un istoric recent de infecţii, convulsii, un deficit mineral necorectat (cum ar fi nivele scăzute de magneziu sau potasiu), afecţiuni hematologice, diabet, anu­mite probleme intestinale (sindrom de malabsorbţie), nivele cres­cute ale colesterolului sau trigliceridelor.

Medicamentul poate provoca ameţeli. Aveţi grijă la efectuarea activităţilor cu risc crescut sau a celor ce necesită atenţie sporită, cum ar fi condusul autovehiculelor. Evitaţi consumul de alcool pe durata terapiei.

Medicamentul poate scădea nivelele magneziului din organism. Discutaţi cu medicul posibilitatea introducerii suplimentelor de magneziu în schema de tratament.

Evitaţi administrarea vaccinurilor sau a altor forme de imunizare pe durata tratamentului fără consimţământul medicului. Evitaţi contactul cu persoane care au fost vaccinate recent împotriva po­liomielitei sau gripei.

Evitaţi contactul cu persoane gripate sau cu alte afecţiuni con­tagioase cunoscute.
Dacă utilizaţi medicamentul pentru tratamentul psoriazisului, evitaţi expunerea prelungită la soare sau bronzarea în solarii. Uti­lizaţi creme de protecţie solară şi îmbrăcăminte protectoare dacă expunerea este inevitabilă.

Medicamentul Cicloral poate provoca umflarea şi mărirea gingiilor (hiperplazie gingivală). Periaţi zilnic dinţii şi efectuaţi cu rigurozitate igiena orală pentru a preveni apariţia acestei probleme. Consul­taţi regulat medicul stomatolog.

Persoanele în vârstă pot avea un risc crescut de apariţie a efec­telor adverse renale şi asupra tensiunii arteriale pe durata trata­mentului.


Diversele preparate comerciale de ciclosporină nu sunt inter-schimbabile. Nu administraţi o altă formă a medicamentului sau un alt produs comercial fără a consulta mai întâi medicul deoare­ce pot fi necesare ajustări ale dozelor.

Utilizaţi o metodă contraceptivă de barieră pe durata tratamen­tului (cum ar fi prezervativul sau diafragma). Nu utilizaţi anticon­cepţionale orale fără aprobarea medicului.

Interacţiuni posibile Cicloral cu alimente sau medicamente

Inainte de a lua Cicloral informaţi medicul dacă urmaţi un trata­ment cu unul dintre următoarele medicamente:

•        trimetoprim şi sulfametoxazol (Berlocid, Biseptol, Co-Trim ELL, Septrin, Tagremin), gentamicină (Diakarmon, Gentamicin, Lyra- micin), sau vancomicină (Edicin)
•        antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofen (Advil, Ibal- gin, Ibuten, Nurofen, Paduden), naproxen (Aleve, Momendol, Reuxen), diclofenac (Clafen, Dicloral, Voltaren), indometacin, ketoprofen (Ketonal, Ketoproxin, Rubifen), piroxicam (Flame- xin, Piroxsal)
•        antifungice cum ar fi ketoconazol (Ketostin, Nizoral), itracona­zol (Orungal), fluconazol (Diflucan, Diflazon, Mycomax)
•        tacrolimus (Prograf, Protopic)
•        melphalan (Alkeran)
•        cimetidina sau ranitidina (Histan, Ranitin, Ulcoran, Zantac)
•        antiaritmice, cum ar fi diltiazem (Corzem, Dilmacor, Dilzem), amiodaronă (Cordarone, Mioritmin, Sedacoron), verapamil (Cordamil, Isoptin, Verogalid)
•        metilprednisolon (Depo-Medrol, Lemod Solu, Medrol, Solu- Medrol)
•        eritromicină (Eritro, Eritromagis) sau claritromicină (Clar, Klacid, Fromilid, Lekoklar)
•        bromocriptină (Brocriptin)
•        colchicină, allopurinol (Milurit)
•        indinavir (Crixivan), nelfinavir (Viracept), ritonavir (Norvir), saquinavir (Invirase)
•        metoclopramid (Cerucal)
•        digoxin (Lanoxin)
•        lovastatin (Hoietar, Medostatin), fluvastatin (Lescol), pravas- tatin (Lipostat, Pralip, Pravator), simvastatin (Mivastin, Simcor, Simgal, Simvacard)
•        diuretice ce economisesc potasiu, cum ar fi spironolactona (Al- spiron, Verospiron)
•        vaccinurile

Sarcina şi alăptarea

Medicamentul trebuie utilizat pe durata sarcinii doar dacă esteneapărată nevoie. Utilizarea ciclosporinei pe durata sarcinii a pro­vocat afecţiuni ale fătului cum ar fi naşterea prematură, greutatea scăzută la naştere.

Au fost raportate şi alte afecţiuni mai severe, chiar şi moartea fătului.
Medicamentul trece în laptele matern. Nu se recomandă alăpta­rea pe durata terapiei. Consultaţi medicul înainte de a administra medicamentul pe durata alăptării.

Doze recomandate Cicloral


Adulţi
Rejecţia transplantului

Medicul va ajusta doza în funcţie de necesităţile individuale şi răspunsul la tratament. Doza depinde de tipul transplantului şi de alte medicamente administrate. Se administrează întotdeauna de două ori pe zi.

Psoriazis sau poliartrită reumatoidă
Doza iniţială recomandată este de 2,5 mg/kg corp/zi adminis­trată în două prize. Medicul poate creşte treptat doza până la ma­xim 4 mg/kg corp/zi.


Copii
Doza este în general similară cu cea pentru adulţi, deşi pot fi necesare şi doze mai crescute.

Supradozare Cicloral
Orice medicament administrat în exces poate avea efecte ad­verse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.
Nu se cunosc simptomele supradozării cu ciclosporină.


Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

CICLORAL

  • Product Code: CICLORAL
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€