Web Analytics
  • CHINIDINA

Chinidina

Chinidina este utilizată pentru tratamentul sau prevenirea mul­tor tipuri de aritmii cardiace (bătăi cardiace neregulate, cum ar fi fibrilaţia atrială).

Chinidina poate ameliora semnificativ capacita­tea de a efectua activităţi cotidiene prin scăderea numărului de bătăi cardiace aritmice. Totuşi este posibil ca medicamentul să nu elimine complet aritmia. Acţionează prin blocarea impulsurilor cardiace

Denumire comună internaţională: Chinidinii Sulfas
Alte denumiri comerciale: ChinidinaSulfat
Forme de prezentare: Comprimate

Important de ştiut
Anunţaţi imediat medicul dacă observaţi apariţia de ţiuituri în urechi, tulburări de vedere, ameţeli, leşin, bătăi cardiace rapide, cefalee, greaţă, rash sau dificultate la respiraţie.

Nu săriţi peste doze şi nu modificaţi programul normal de admi­nistrare fără a consulta mai întâi medicul. Acest lucru poate agra­va afecţiunea tratată.


Administrare Chinidina
Medicamentul se administrează oral, cu sau fără mâncare, cu un pahar mare cu apă. Este de preferat administrarea pe stomacul gol însă se poate administra cu alimente dacă apare discomfort gastric.

Nu vă întindeţi timp de 30 de minute după administrarea me­dicamentului. Evitaţi modificările majore ale dietei şi aportul de sare pe durata tratamentului, doar dacă medicul nu vă indică altfel.

Cantitatea de sare din alimente poate afecta cantitatea de chinidină absorbită în organism. Consultaţi medicul pentru a afla mai multe detalii.

Dacă săriţi o doză-luaţi doza uitată imediat ce vă amintiţi dacă au trecut mai puţin de 2 ore de când trebuia să o administraţi.

Dacă au trecut mai mult de 2 ore, săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.

Cum păstrăm medicamentul Chinidina

In ambalajul original, bine închis şi feritde acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei, ferit de căldură sau umezeală excesivă.


Ce efecte adverse pot apare la 
Chinidina?

Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse severe:

•        reacţii alergice (dificultate la respiraţie, umflarea gâtului, a feţei, a buzelor, a limbii, urticarie)
•        bătăi cardiace neregulate noi apărute sau agravate
•        durere sau discomfort toracic
•        ameţeli, leşin sau cefalee intensă
•        rash
•        dificultate la respiraţie
•        dureri abdominale, greaţă, vărsături
•        îngălbenirea pielii sau a ochilor


Dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin severe, continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul: uşor discomfort gastric, cefalee, scăderea apetitului, di­aree, slăbiciune musculară.


Când nu se administrează 
Chinidina?

Nu se administrează la persoanele cunoscute cu hipersensibili­tate la medicament sau care au dezvoltat prupură trombocitope- nică la tratamente anterioare cu chinidină.

în absenţa unui pacemaker artificial funcţional, chinidina este contraindicată la persoanele a căror ritm cardiac este dependent de un pacemaker joncţional sau idioventricular, inclusiv persoa­nele cu bloc atrio-ventricular complet.

De asemenea chinidina este contraindicată la pacienţii cu mias- tenie gravis sau la cei ce pot fi afectaţi de agenţi anticolinergici.

Atenţionări speciale

înainte de a lua medicamentul informaţi medicul asupra isto­ricului dumneavoastră medical, în special asupra afecţiunilor renale sau hepatice, afecţiunilor hematologice (deficit de G6PD), prezenţei astmului, infecţiilor curente, ritmului cardiac foarte în­cetinit, nivelelor scăzute de magneziu sau potasiu.

Medicamentul poate provoca ameţeli. Aveţi grijă la efectuarea activităţilor cu risc sau a celor ce necesită atenţie sporită, cum ar fi condusul autovehiculelor.Inainte de o intervenţie chirurgicală informaţi medicul că urmaţi tratament cu chinidină.

Medicamentul este eliminat pe cale renală. Datorită scăderii funcţiei renale odată cu vârsta, medicamentul trebuie utilizat cu precauţie la persoanele în vârstă deoarece pot avea un risc eres-i cut de apariţie a reacţiilor adverse (cum ar fi ameţelile).

Interacţiuni posibile Chinidina cu alimente sau medicamente

Inainte de a lua Chinidină informaţi medicul dacă urmaţi un tra-tament cu unul dintre următoarele medicamente:

• itraconazol (Orungal, Sopranox)
• ziprasidonă (Zeldox)
• ritonavir (Norvir)
•        dolasteron (Anzemet)
•        digoxin (Lanoxin)
•        anticoagulante (Trombostop, Sintrom)
•        eritromicină (Eritro, Eritromagis)
•        levofloxacină (Tavanic), gatifloxacină (Bonoq)
•        beta-blocante cum ar fi atenolol (Atecor, Blocotenol), metopro- lol (Betaloc, Bloxan, Egilok), propranolol
•        antidepresive triciclice cum ar fi amitriptilina, clomipramina (Anafranil)
•        fenotiazine, cum ar fi chlorpromazina.

Sarcina şi alăptarea
Nu se cunosc cu exactitate efectele medicamentului asupra sarcinii. Nu administraţi medicamentul în sarcină fără a consulta medicul.

Chinidina trece în laptele matern însă nu se cunoaşte efectul acesteia asupra sugarului. Consultaţi medicul înainte de a admi­nistra medicamentul pe durata alăptării

Doze recomandate
Doza uzuală pentru adulţi este de 200 mg la fiecare 8 sau 12 ore.

Supradozare Chinidina
Orice medicament administrat în exces poate avea efecte ad­verse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.

Simptomele supradozării cu Chinidină pot include: bătăi cardia­ce neregulate, tulburări de vedere, confuzie, delir, diaree, cefalee, intoleranţă la lumină, pierderea auzului, scăderea tensiunii arteri­ale, ţiuituri în urechi, vertij, vărsături.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

CHINIDINA

  • Product Code: CHINIDINA
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€