Web Analytics
  • CELEBREX

Celebrex
Celebrex face parte dintr-o clasă de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene, fiind un inhibitor specific al enzimei COX-2. Se utilizează pentru ameliorarea durerii şi a inflamaţiei.

Este indicat pentru tratamentul artritelor, durerii acute sau du­rerii de cauză menstruală. De asemenea mai este indicat pentru încetinirea creşterii polipilor colonici la persoanele cu un istoric familial al acestei afecţiuni.

Denumire comună internaţională: Celecoxibum
Alte denumiri comerciale: Onsenal
Forme de prezentare: Capsule

Important de ştiut
Ca şi alte antiinflamatoare nesteroidiene, Celebrex poate creşte şansele apariţiei unui atac cerebral (accident vascular cerebral) sau cardiac (infarct miocardic) cu consecinţe potenţial fatale. Riscul este crescut la persoanele cu afecţiuni cardiace sau care urmează tratament pe termen lung.

Este important să discuta­ţii beneficiile şi posibilele riscuri cu medicul dumneavoastră şi să utilizaţi cele mai mici doze eficiente de medicament pentru peri­oada cât mai scurte de timp.

Deşi Celebrex are o acţiune mai redusă asupra stomacului faţă de alte antiinflamatoare nesteroidiene, trebuie totuşi utilizat cu precauţie mai ales la persoanele cu istoric de ulcer gastro-duode- nal sau hemoragii digestive.


Administrarea 
Celebrex

Medicamentul se administrează oral, de obicei o dată sau de două ori pe zi la indicaţia medicului. Pentru a reduce discomfortul abdominal medicamentul se administrează de obicei cu ali­mente

.Inghiţiţi capsulele cu un pahar mare de apă şi nu vă întindeţi pentru cel puţin 20 de minute după administrarea medicamen­tului.Dacă săriţi o doză -luaţi doza uitată imediat ce vă amintiţi.

Dacă to­tuşi se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu admi­nistraţi o doză dublă de medicament.


Cum păstrăm medicamentul Celebrex?

In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei ferit de căldură şi umezeală excesivă.

Ce efecte adverse pot apare?

Incetaţi administrarea medicamentului Celebrex şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse severe:

•        durere toracică, oboseală accentuată, dificultate la respiraţie, tulburări de vedere, de vorbire sau de echilibru
•        scaune cu sânge sau negre
•        tuse cu sânge sau vărsături "în zaţ de cafea"
•        umflarea extremităţilor sau creştere ponderală rapidă
•        scăderea cantităţii de urină ejiminată sau absenţa urinărilor
•        greaţă, durere de stomac, febră joasă, pierderea apetitului, închiderea la culoare a urinei, decolorarea scaunelor, apariţia icterului (îngălbenirea pielii sau a ochilor)
•        febră, dureri în gât, cefalee, rash cutanat cu vezicule, înroşirea şi descuamarea pielii
•        leziuni sau sângerări apărute spontan, amorţeli, durere, slăbi­ciune musculară


Dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul: discomfort gastric, arsuri retrosternale (pe coşul piep­tului), diaree, constipaţie, balonare, ameţeli, nervozitate, cefalee, tulburări de vedere sau tinitus (ţiuituri în urechi).


Când nu se administrează 
Celebrex?

Medicamentul nu se administrează în prezenţa anumitor afecţi­uni cum ar fi astm bronşic sensibil la aspirină (istoric de dificultate la respiraţie însoţită de nas înfundat sau curgător după adminis­trarea de aspirină sau alte AINS) sau intervenţie chirurgicală re­centă pentru bypass coronarian.


De asemenea nu se administrează la persoanele cunoscute cu hipersensibilitate la medicament sau la alte antiinflamatoare ne- steroidiene.


Atenţionări speciale


Inainte de a lua medicamentul anunţaţi medicul dacă aveţi afecţiuni renale sau hepatice, afecţiuni cardiace (hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă congestivă), afecţiuni hematologi­ce (anemie), infecţii severe, afecţiuni gastrice (hemoragii gastrice sau ulcere), astm, polipi nazali, diabet, istoric de consum abuziv de alcool.

Pot fi necesare reduceri ale dozelor sau monitorizarea atentă a tratamentului în prezenţa acestor afecţiuni.
Medicamentul poate provoca hemoragii gastrice. Consumul zil­nic de alcool sau tutun, în special pe durata tratamentului poate creşte riscul de apariţie al hemoragiilor gastrice.

Evitaţi consumul de alcool sau tutun pe durata tratamentului.Utilizaţi cu precauţi medicamentul la persoanele în vârstă deoa-rece pot avea risc mai mare de apariţie a efectelor adverse.Nu a fost stabilită siguranţa şi eficacitatea administrării medica­mentului la copiii sub 18 ani.


Interacţiuni posibile 
Celebrex cu alimente sau medicamente

Inainte de a lua Celebrex anunţaţi medicul dacă urmaţi un trata­ment cu unul dintre următoarele medicamente:

•        aspirină sau alte AINS cum ar fi diclofenac (Clafen, Rheumavek, Voltaren), ibuprofen (Advil, Ibalgin, Nurofen, Paduden), keto- profen (Ketalgon, Ketonal,Tador), piroxicam (Flamexin)
•        anticoagulante (Trombostop, Sintrom)
•        diuretice cum ar fi furosemid
•        methotrexat
•        un inhibitor al enzimei de conversie al angiotensinei, cum ar fi • captopril (Capocard, Miniten), enalapril (Enap, Renitec), quina- pril (Accupro, Quinaran)


Sarcina şi alăptarea

Medicamentul poate afecta sarcina. Anunţaţi medicul dacă sun­teţi însărcinată sau vă doriţi o sarcină. Administrarea medicamen­tului în ultimele trei luni de sarcină poate provoca malformaţii congenitale.

Celebrex poate trece în laptele matern şi poate afecta sugarul. Nu administraţi medicamentul pe durata alăptării fără a consulta mai întâi medicul.

Doze recomandate Celebrex

Adulţi
Osteoartritâ

Doza recomandată este de 200 mg pe zi în una sau două prize.

Poliartrită reumatoidă
Se recomandă doze de 100-200 mg de două ori pe zi.

Dureri acute sau crampe menstruale    ,
Se recomandă o doză de 400 mg urmată de o altă doză de 200 mg la nevoie în prima zi. în zilele următoare doza recomandată este de 200 mg de două ori pe zi

Polipoză adenomatoasă familială Se recomandă 400 mg de două ori pe zi.

Supradozare Celebrex

Orice medicament administrat în exces poate avea efecte ad­verse. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.

Simptomele supradozării cu Celebrex pot include: dificultate la respiraţi, comă, letargie, hemoragii gastro-intestinale, hiperten­siune arterială, insuficienţă renală, greaţă, dureri gastrice, vărsături.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

CELEBREX

  • Product Code: celebrex
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€