A+ A A-

Bilobil    


Denumire comună internaţională: Ginkgo Biloba
Alte denumiri comerciale: Flavotan, Gingium, Ginkogink, Tanakan, Te- bokan
Forme de prezentare: Capsule, Comprimate filmate, Soluţie orală


Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Ginkgo biloba se utilizează pentru ameliorarea fluxului sanguin cerebral. Aceasta poate ajuta la îmbunătăţirea memoriei, concen­trării, stării de dispoziţie, reduce anxietatea şi stresul, ameţeala, ţiuiturile în urechi sau durerile de cap. De asemenea s-a demon­strat că ginkgo biloba ameliorează circulaţia membrelor,
Important de ştiut
Nu luaţi medicamentul fără a consulta mai întâi medicul dacă suferiţi de o afecţiune circulatorie sau tulburări de coagulare, dacă luaţi medicamente pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge sau dacă luaţi alte medicamente, suplimente nutritive, produse din plante sau antioxidanţi. Ginkgo biloba poate afecta timpul necesar sângelui să coaguleze.


Administrarea corectă
Administraţi medicamentul conform prescripţiei medicului. Nu administraţi medicamentul în doze mai mari decât cele prescri­se.
Comprimatele sau capsulele se înghit cu un pahar mare de apă cu sau fără alimente. Pentru administrarea soluţiei orale, se dizol­vă volumul de soluţie prescris în jumătate de pahar cu apă.


Dacă săriţi o doză - nu sunt informaţii referitoare la neadministra- rea unei doze de medicament. Consultaţi medicul sau farmacistul pentru informaţii suplimentare.
Cum păstrăm medicamentul?

In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei ferit de căldură şi umezeală excesivă.


Ce efecte adverse pot apare?
Deşi foarte rar întâlnite, au fost raportate unele efecte adverse la administrarea ginkgo biloba. Dacă observaţi apariţia următoa­relor efecte adverse încetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat medicul:
reacţii alergice (dificultatea la respiraţie, umflarea gâtului, a fe­ţei, a limbii, a buzelor, urticarie)
bătăi cardiace neregulate spasme sau crampe musculare convulsii pierderea conştienţei


Dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului şi consultaţi medicul: dureri de cap, ameţeli, discomfort gastric.


Când nu se administrează?
Nu se administrează la persoanele care suferă de hemofilie sau un deficit de coagulare fără acordul medicului deoarece s-a con­statat că ginkgo biloba are efect anticoagulant. De asemenea nu trebuie administrat la persoanele care urmează tratament cu anticoagulante cum ar fi heparina, warfarina sau derivaţi cumarinici.


Atenţionări speciale
Unii oameni dezvoltă intoleranţă la medicament, indiferent de cantitatea administrată. încetaţi imediat administrarea medica­mentului dacă observaţi apariţia unei reacţii adverse severe.
Nu este recomandat a se administra copiilor sub 2 ani. Copiilor peste 2 ani trebuie administrat medicamentul doar la indicaţii

Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente

Inainte de a lua Bilobil consultaţi medicul dacă urmaţi tratament cu oricare dintre următoarele medicamente:warfarină aspirină antiinflamatoare nesteroidiene cum ar fi ibuprofen (Advil, Ibal- gin, Nurofen, Paduden), ketoprofen (Ketonal, Tador), indometa- cin, piroxicam (Flamexim)dalteparină (Fragmin) enoxaparină (Clexane) heparină alte produse din plante, antioxidanţi sau suplimente alimenta­re (care ar putea avea efect anticoagulant)


Sarcina şi alăptarea
Nu se cunosc efectele medicamentului asupra sarcinii. Nu luaţi medicamentul fără a consulta mai întâi medicul dacă sunteţi în­sărcinată sau vă doriţi o sarcină.
Nu luaţi medicamentul fără a consulta mai întâi medicul pe du­rata alăptării.


Doze recomandate
Pentru majoritatea afecţiunilor se recomanda un comprimat de 80 mg de 3 ori pe zi. în funcţie de afecţiunea tratată, durata trata­mentului este în jur de 6-8 săptămâni.
Supradozare
Orice medicament administrat în exces poate provoca efecte adverse severe. Anunţaţi medicul dacă suspectaţi o supradozare.


Binocrit vezi Epokine Biodavid vezi Augmentin Biohept vezi Ciproheptadina

NSP GK4 suffix " nsp"

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Prev Next

Stat