Web Analytics
  • DIOVAN

Diovan

Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Valsartan / Diovan face parte dintr-un grup de medicamente denumite inhibitori ai receptorilor angiotensinei II. Medicamentul previne constricţia vaselor sanguine, ameliorând circulaţia sanguină şi re­ducând presiunea arterială.

Este utilizat în tratamentul hiperten­siunii arteriale (presiune ridicată a sângelui în sistemul circulator) sau al insuficienţei cardiace. De asemenea se administrează pen­tru reducerea riscului de deces după un infarct miocardic.

Denumire comună internaţională: Valsartanum

Forme de prezentare: Comprimate filmate

Important de ştiut

Pentru ca medicamentul să fie eficient acesta trebuie adminis­trat în mod regulat. Deoarece tensiunea arterială scade treptat, pot trece câteva săptămâni până la apariţia completă a efecte­lor medicamentului.

Continuaţi administrarea acestuia pe toa­tă durata de timp prescrisă de către medic chiar dacă observaţi dispariţia simptomelor. Amintiţi-vă că medicamentul nu vindecă hipertensiunea arterială ci doar o menţine sub control, putând fi necesară administrarea medicamentului pentru tot restul vieţii.


Administrarea Diovan
Medicamentul se administrează oral conform indicaţiilor me­dicului. înghiţiţi fiecare comprimat cu un pahar mare de apă. Se poate administra cu sau fără alimente.


Se recomandă administrarea medicamentului la aceleaşi ore în fiecare zi pentru a reduce riscul uitării unei doze.
Dacă săriţi peste o doză - luaţi doza uitată imediat ce vă amin­tiţi.

Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză Diovan, săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu administraţi o doză dublă de medicament.


Ce efecte adverse pot apare la 
Diovan?

Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse severe:

•        reacţii alergice (urticarie, dificultate la respiraţie, umflarea feţei, a limbii, a buzelor, a gâtului)
•        senzaţie puternică de ameţeală sau leşin
•        bătăi cardiace neobişnuit de rapide
•        scăderea cantităţii de urină eliminată sau lipsa urinării
•        apariţia icterului (îngălbenirea pielii sau a mucoaselor_
•        uscarea gurii, sete accentuată, letargie, nelinişte, confuzie, greaţă, vărsături, creşterea cantităţii de urină eliminată, durerisau slăbiciune musculară, ritm cardiac rapid, ameţeli, leşin sau convulsii

Continuaţi administrarea Diovan şi informaţi medicul în cazul în care observaţi apariţia următoarelor efecte adverse mai puţin severe: cefalee, ameţeli; dureri articulare sau musculare; tul­burări gastrice, diaree, constipaţie, gaze; tulburări ale somnului; nas curgător sau înfundat, dureri în gât, tuse, uscarea gurii.


Când nu se administrează 
Diovan?

Medicamentul nu se administrează pe durata sarcinii sau la per­soanele cu retenţie urinară. De asemenea nu se administrează persoanelor cunoscute cu alergie la medicament.

Atenţionări speciale
Inainte de a administra medicamentul informaţi medicul cu privire la istoricul dumneavoastră medical, în special cu privire la prezenţa afecţiunilor hepatice sau renale, a alergiilor, astmului bronşic sau a lupusului eritematos sistemic.

Pot fi necesare ajus­tări ale dozelor sau monitorizarea atentă a tratamentului în pre­zenţa acestor afecţiuni.

Evitaţi consumul de alcool pe durata tratamentului. Poate scă­dea tensiunea arterială şi poate creşte riscul a apariţie a unor efecte adverse ale valsartanului.

Nu utilizaţi suplimente de potasiu sau substituenţi ai sării de bu­cătărie e conţin potasiu pe durata tratamentului cu valsartan.Siguranţa şi eficacitatea administrării medicamentului la copii nu a fost stabilită.

Interacţiuni posibile Diovan cu alimente sau medicamente

Informaţi medicul asupra altor tratamente urmate, în special dacă implică unul dintre următoarele medicamente:

•        orice alt antihipertensiv
•        diuretice cum ar fi spironolactona (Alspiron, Verospiron)


Sarcina şi alăptarea

Medicamentul Diovan NU se administrează pe durata sarcinii deoare­ce poate provoca efecte adverse severe şi chiar moartea fătului.

Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi sau constataţi apariţia unei sarcini. Nu administraţi medicamentul pe durata sarcinii îna­inte de a consulta medicul. Utilizaţi metode contraceptive efici­ente pe durata tratamentului.


Nu se cunoaşte dacă medicamentul trece în laptele matern sau dacă poate afecta sugarul. Nu utilizaţi medicamentul pe durata alăptării fără acordul medicului.dacă se apropie timpul pentru următoarea doză, săriţi peste doza uitată şi reveniţi ia programul normal de administrare.

Nu admi­nistraţi o doză dublă de Diovan.
Cum păstrăm medicamentul - la temperatura camerei ferit de căldură şi umezeală excesive. Păstraţi medicamentul în ambalajul original şi nu îl lăsaţi la îndemâna copiilor.

Ce efecte adverse pot apare la Diovan?

Nu au fost semnalate efecte adverse severe la administrarea medicamentului. încetaţi administrarea medicamentului şi anun­ţaţi imediat medicul dacă observaţi apariţia unei reacţii alergice (urticarie, dificultate la respiraţie, umflarea feţei, a buzelor, a lim­bii, a gâtului).

Când nu se administrează Diovan?

Nu se administrează în cazul prezenţei glaucomului, insuficien­ţei cardiace, ileusului, astmului bronşic, bradicardiei sinusale sau a sarcinii.

Atenţionări speciale
Inainte de a administra medicamentul informaţi medicul asupra istoricului dumneavoastră medical, în special cu privire la afecţiu­nile cardiace sau pulmonare, afecţiunile psihiatrice şi dependen­ţa de medicamente.

Pot fi necesare ajustări ale dozelor sau moni­torizarea atentă a tratamentului în prezenţa acestor afecţiuni.

Interacţiuni posibile Diovan cu alimente sau medicamente

Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea
Medicamentul este contraindicat în sarcină. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi sau constataţi apariţia unei sarcini.

Doze recomandate
Adulţi
Se recomandă administrarea a 1 comprimat 
Diovan de 2-4 ori/zi.

Supradozare
Orice medicament administrat în exces poate avea efecte ad­verse severe. Anunţaţi imediat medicul dacă suspectaţi supradozarea.

Simptomele supradozării cu distonocalm pot include: bătăi car­diace neregulate, dispnee, ameţeli, letargie, confuzie, leşin, colo­rarea violacee a unghiilor, greaţă, vărsături.

Doze recomandate

Hipertensiune arterială
Doza uzuală iniţială este de 80-160 mg 
Diovan/zi. Dacă tensiunea arteri­ală nu se menţine sub control, medicul poate creşte dozele până la maximum 320 mg/zi.

Insuficienţă cardiacă
Doza uzuală iniţială este de 40 mg 
Diovan de 2 ori/zi. Medicul poate creşte apoi doza la 80-160 mg de 2 ori/zi în funcţie de răspunsul individual. Doza maximă recomandată este de 320 mg/zi.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

DIOVAN

  • Product Code: DIOVAN
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€