Web Analytics
  • NASONEX

Nasonex


Denumire comună internaţională: Mometasonum
Alte denumiri comerciale: Asmanex Twisthaler
Forme de prezentare: Pulbere inhalatorie, Spray nazal suspensie

Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?
Nasonex conţine un corticosteroid cunoscut a reduce inflama- ţia căilor nazale determinată de alergeni sau substanţele iritante din aer. Este indicat în prevenirea şi tratarea simptomelor alergice sezoniere inclusiv a congestiei nazale (nasului înfundat), rinoreei (nasului curgător), pruritului (mâncărimilor), strănutului.

Important de ştiut
Spray-urile nazale cu corticosteroizi pot determina rar perforaţii ale septului nazal. Dacă aveţi răni în această zonă sau aţi suferit de curând operaţii sau traumatisme nazale, nu folosiţi produsul până la vindecarea completă.

Administrarea corectă
Nasonex se administrează intranazal.
înainte de prima folosire pompaţi de câteva ori până la apariţia unui nor fin de substanţă. Repetaţi procedura dacă a trecut mai mult de 1 săptămână de la ultima administrare.Agitaţi flaconul înainte de fiecare utilizare.
Suflaţi nasul pentru a elibera căile respiratorii apoi cu capul în­clinat uşor în faţă, acoperiţi una din nări, introduceţi aplicatorul nazal în cealaltă nară şi pulverizaţi. Pentru pulverizare, ţineţi de­getul arătător şi mijlociu pe lateralele aplicatorului cât timp sus­ţineţi baza flaconului cu policele (degetul mare). Trageţi aerul pe nară apoi scoateţi-l pe gură.


Repetaţi manevra şi pentru cealaltă nară.Evitaţi pulverizarea în ochi sau direct pe septul nazal.
Urmaţi întocmai prescripţia, la intervalele de timp recomandate de medic şi solicitaţi lămuriri suplimentare medicului sau farma­cistului dacă aveţi neclarităţi.Dacă săriţi o doză -luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi. To­tuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu luaţi două doze odată.
Cum păstrăm medicamentul ?

In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor. Păstraţi medicamentul la temperatura ca­merei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi flacoanele expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.

Ce efecte adverse pot apare?
Incetaţi administrarea medicamentului şi anunţaţi imediat me­dicul dacă observaţi apariţia următoarelor efecte adverse:
•        reacţii alergice (probleme respiratorii, tumefacţii ale buzelor, limbii sau feţei, urticarie)
•        infecţii în gât sau nas
•        dureri în piept
•        oprirea creşterii la copii sau adolescenţi
•        menstre neregulate, acnee, creştere în greutate, slăbiciune musculară
•        pete albe în nas sau gură
In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medicul imediat ce va fi posibil: iritaţie sau arsuri la nivelul nasului, sânge- rări nazale sau colorare în roz a mucusului, sinuzită, dureri în gât, tuse, wheezing (respiraţie şuierătoare), dureri de cap, dureri arti­culare şi musculare, dureri menstruale, infecţii virale, vărsături.

Când nu se administrează?
Nu se administrează în caz de alergie cunoscută la substanţa activă.

Atenţionări speciale
Inaintea începerii tratamentului informaţi medicul dacă aveţi infecţii respiratorii, ulcere ale septului nazal, intervenţii chirurgi­cale sau traumatisme recente ale nasului, pojar, vărsat de vânt, varicelă, herpes ocular sau alte infecţii virale şi parazitare, infecţii cu bacterii sau ciuperci netratate, tuberculoză sau teste pozitive pentru tuberculoză, diaree.


Ca să nu omiteţi doze încercaţi să luaţi medicamentul în fiecare zi la aceeaşi oră.
Continuaţi tratamentul până la terminarea prescripţiei, chiar dacă vă simţiţi bine.
Beneficiile apar de regulă după un interval de 1-2 săptămâni. Anunţaţi medicul dacă simptomele persistă sau se înrăutăţesc.
Nasonex poate întârzia vindecarea rănilor de aceea contactaţi medicul dacă apar leziuni nazale infectate.
Corticosteroizii pot deprima sistemul imunitar, predispunând la infecţii. Evitaţi contactul cu persoanele bolnave şi aglomeraţiile. Dacă nu aţi avut vărsat de vânt, varicelă sau pojar şi aţi avut con­tact cu persoanele bolnave în timpul acestui tratament, consul­taţi imediat medicul.


Rareori spray-urile cu corticosteroizi pot creşte presiunea intra- oculară sau pot favoriza apariţia cataractei. Dacă apar probleme de vedere în timpul tratamentului, anunţaţi medicul.

Corticosteroizii pot afecta creşterea dacă sunt folosiţi la copii şi adolescenţi, de aceea anunţaţi medicul în cazul în care apar întâr­zieri de creştere sub tratament cu Nasonex.
Nu folosiţi medicamentul la copiii cu vârsta sub 2 ani întrucât siguranţa şi eficacitatea administrării la această grupă de vârstă nu au fost stabilite.

Interacţiuni posibile cu alimente sau medicamente
Nu au fost semnalate interacţiuni cu alte medicamente.
Sarcina şi alăptarea
Dacă rămâneţi însărcinată anunţaţi imediat medicul pentru a discuta care sunt pentru dumneavoastră riscurile şi beneficiile administrării în sarcină. Medicamentul poate fi folosit în sarcină doar dacă este absolut necesar.
Nu se cunoaşte dacă Nasonex poate trece în laptele matern, de aceea nu alăptaţi în timpul tratamentului fără aprobarea medi­cului.
Doze recomandate
Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani
Doza recomandată este de 2 pufuri în fiecare nară o dată pe zi.
Copii cu vârsta de 3-11 ani
Se recomandă administrarea a unui spray în fiecare nară o dată pe zi.
Pentru prevenirea alergiei sezoniere se începe tratamentul cu 2-4 săptămâni înaintea debutului sezonului cu polenuri.
Supradozare
Este puţin probabil ca o singură supradozare de Nasonex să fie periculoasă. Totuşi administrarea pe termen lung a unor doze mai mari decât cele indicate de medic pot determina apariţia simpto- melor asociate excesului de corticosteroizi: menstre neregulate, acnee, obezitate, slăbiciune musculară. Anunţaţi medicul dacă observaţi aceste efecte.

Nebido vezi Undestor

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

NASONEX

  • Product Code: NASONEX
  • Availability: Se vinde numai in farmacii!
  • 0.00€